40% του μισθού τους και δυο από τους πέντε συνεργάτες τους θα δίνουν στο κόμμα

Φωτογραφεία αρχείου
Φωτογραφεία αρχείου EUROKINISSI

Κοινή επιστολή από Πάνο Σκουρλέτη και Όλγα Γεροβασίλη στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όλο το παρασκήνιο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Παρά τις αντιδράσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο εξής υποχρεωμένοι να δίνουν στο κόμμα το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, δυο χιλιάδες ευρώ δηλαδή το μήνα, έναν αποσπασμένο δημόσιο υπάλληλο (από τους τρεις που δικαιούνται) και έναν επιστημονικό συνεργάτη από τους δυο που δικαιούνται.

Την απόφαση αυτή έλαβε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και προκειμένου να υλοποιηθεί ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης και η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη θα αποστείλουν κοινή επιστολή στους βουλευτές, τονίζοντας ότι είναι μέσα στα καθήκοντά τους. Και αυτό, καθώς προκειμένου να αναδειχθούν υποψήφιοι βουλευτές είχαν υπογράψει Κώδικα Δεοντολογίας που προέβλεπε τις παραπάνω υποχρεώσεις, υποχρεώσεις που επαναβεβαίωσε χθες η Πολιτική Γραμματεία με την απόφασή της.

ADVERTISING

Αξίζει να σημειωθεί, όπως ανέφερε χθες η στήλη, η αρχική σκέψη ήταν την επιστολή να υπογράφει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηριστικό της βαρύτητας που έχει για τη λειτουργία της Κουμουνδούρου η υλοποίηση της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Επιπλέον νεοεκλεγέντες βουλευτές, όχι απαραιτήτως συνεργαζόμενοι με την Κουμουνδούρου,αλλά και κομματικά μέλη, επιθυμούν να λειτουργήσουν πολιτικά γραφεία εκτός των κομματικών γραφείων, κάτι που σε αυτή τουλάχιστον τη φάση η Κουμουνδούρου δεν επιτρέπει.

Εξαιρέσεις θα υπάρχουν ως προς τα δυο χιλιάρικα ευρώ και τους συνεργάτες που θα δίνουν οι βουλευτές στο κόμμα;

θα υπάρχει ελαστική εφαρμογή για βουλευτές που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν προσωπικά ή οικογενειακά προβλήματα, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις βουλευτών από την επαρχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκωπτικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση και αιχμές για τη στάση Στουρνάρα

Ο ένας στους τέσσερις βουλευτές, πριν τις κάλπες, δεν έδινε τα λεφτά στο κόμμα

SHARE: