5.000.000 ευρώ ζητάει από τη Novartis ο Άδωνις

Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης EUROKINISSI

Εντός της εβδομάδος το εξώδικο στην εταιρεία. Οι επαφές του στις Ηνωμένες Πολιτείες με κορυφαίο δικηγόρο και η πρόθεση για αγωγές στην αμερικανική δικαιοσύνη όσων τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο. Τι συζητά με τους υπόλοιπους πολιτικούς που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση.

Πέντε εκατομμύρια ευρώ προτίθεται να διεκδικήσει ως αποζημίωση από τη Novartis ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», εφόσον η εταιρεία δεν δηλώσει επισήμως ότι δεν τον έχει δωροδοκήσει.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποστέλλει εντός της εβδομάδος το σχετικό εξώδικο στη Novartis και αναμένεται να ακολουθήσει, αναλόγως και των απαντήσεων, η αγωγή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, είχε στο ταξίδι του την περασμένη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες συνάντηση με σημαντικό αμερικάνο νομικό ελληνικής καταγωγής για την υπόθεση. Συμφωνήθηκε να υπάρξουν μηνύσεις και αγωγές στην αμερικανική δικαιοσύνη, που είναι ιδιαίτερα αυστηρή και επιδικάζει υψηλές αποζημιώσεις, όσων τον έχουν εμπλέξει στο σκάνδαλο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μάλιστα, είχε επαφές και με τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις τους για την υποβολή κοινής αγωγής στην αμερικανική δικαιοσύνη ώστε να μοιραστούν από κοινού και τα υψηλά έξοδα.

Η υπόθεση Novartis, βλέπετε, μόλις ξεκινά...

SHARE: