Ανησυχία ότι θα χαθούν οι τριεδρικές, ακόμα και αν το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο κόμμα

Ανησυχία ότι θα χαθούν οι τριεδρικές, ακόμα και αν το ΚΙΝΑΛ είναι τρίτο κόμμα
Κίνημα Αλλαγής Eurokinissi

Υπό ποίες προϋποθέσεις μπορεί αυτό να συμβεί. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα εκλεγούν εκ νέου Μανιάτης, Κεφαλίδου, Κωνσταντινόπουλος, Γρηγοράκος.

Οι επιπτώσεις της ρήξης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν μπορεί να αποτιμηθούν ακόμα επακριβώς.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν πως απώλειες θα υπάρξουν οπωσδήποτε- και μάλιστα υπολογίσιμες- και ρίχνουν όλο τους το βάρος να τις ισοσκελίσουν με εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν, πλην όμως όλα θα κριθούν στην πορεία προς την 7η Ιουλίου.

Περισσότερο ανήσυχοι, πάντως, είναι οι βουλευτές των τριεδρικών περιφερειών, στις οποίες η Χαριλάου Τρικούπη, ως τρίτο κόμμα, έβγαζε βουλευτές, τόσο στις τελευταίες , όσο και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής, ωστόσο, στις 7 Ιουλίου κινδυνεύει να μην εκλέξει βουλευτές στις τριεδρικές σε δύο περιπτώσεις: Πρώτον, στην περίπτωση που δεν αναδειχθεί τρίτο κόμμα (πράγμα δύσκολο) και δεύτερον, στην περίπτωση που η ΝΔ αυξήσει τα ποσοστά της και πλησιάζει το 40%.

Σε μια τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα εκλέξει δυο βουλευτές στις τριεδρικές περιφέρειες, κερδίζοντας τη δεύτερη έδρα σε βάρος του ΚΙΝΑΛ, που έτσι δεν θα εκλέξει βουλευτή.

Εφόσον το σενάριο αυτό επιβεβαιωθεί δεν θα επανεκλεγούν ο Γιάννης Μανιάτης στην Αργολίδα, η Χαρά Κεφαλίδου στην Δράμα, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στην Λακωνία και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην Αρκαδία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα