Ανοιχτό αφήνει ο Τσίπρας το ενδεχόμενο εκλογής του από τη βάση, αλλά μετά το Συνέδριο

Ανοιχτό αφήνει ο Τσίπρας το ενδεχόμενο εκλογής του από τη βάση, αλλά μετά το Συνέδριο
Ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του Eurokinissi

"Όταν η βάση είναι καθορισμένη, στο μέλλον, είναι μια άποψη που τη βλέπω με συμπάθεια" δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ανοιχτό αφήνει ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο εκλογής του από τη βάση, αλλά μετά το Συνέδριο, προκαλώντας ταραχή στα κομματικά στελέχη που είναι αντίθετα με αυτή την εξέλιξη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, πρωτοποριακό κόμμα και η πολιτική του γεωγραφία είναι από την αριστερά της αριστεράς ως το χώρο του δημοκρατικού κέντρου. Δεν χρειάζομαι τέτοιου τύπου νομιμοποίηση όπως η εκλογή από τη βάση. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι καλό το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ή να ψηφίζουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Δεν πιστεύω στις απροσδιόριστες βάσεις των κομμάτων. Διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο «μπάτε σκύλοι αλέστε». Όταν η βάση είναι καθορισμένη όμως στο μέλλον είναι μια άποψη που την βλέπω με συμπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open και τη Νίκη Λυμπεράκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που δεσμεύτηκε ότι σε αυτό το Συνέδριο, που θα διεξαχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά το Πάσχα, θα εκλεγεί όπως προβλέπεται από το Καταστατικό, δηλαδή από το Συνέδριο, προϊδεάζει κατ’ ουσίαν για αλλαγή Καταστατικού, που θα προβλέπει εκλογή του Προέδρου του κόμματος από τα μέλη του κόμματος.

Υπάρχει, βεβαίως, και το ενδεχόμενο το Συνέδριο -κάποια ¨προεδρικά¨ στελέχη ήδη φέρεται να το σχεδιάζουν- να ζητήσει από τώρα εκλογή του Προέδρου από τη βάση, δύσκολα όμως ο Αλ. Τσίπρας δεν θα τηρήσει τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τα κορυφαία στελέχη.

Όπως, ωστόσο, όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει μια νέα εκλογή, μετά το Συνέδριο, από τη βάση του κόμματος. Εκλογή που θα πραγματοποιηθεί κοντά στις εθνικές εκλογές- είτε αυτές πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις επισπεύσει- ώστε να δημιουργήσει επιπλέον δυναμική στην πορεία προς τις κάλπες. Εξέλιξη που δύσκολα τα στελέχη που αντιδρούν- όπως φαίνεται και από το “Μανιφέστο” της “Κίνησης των 53+” που αντιδρούν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα