Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου η συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Χωρίς τον Γ. Παπανδρέου η συνεδρίαση της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Φώφη Γεννηματά σε συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινημάτος Αλλαγής Eurokinissi

Επιμένει η Φώφη Γεννηματά για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Ποιοι θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές. Γιατί δεν παραβρίσκεται ο Κώστας Σημίτης

Χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου θα διεξαχθεί τελικά το Σάββατο η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής για εθνικά θέματα, που έχει συγκαλέσει η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε ταξίδι στο εξωτερικό, το γεγονός ωστόσο ότι έλειπε και από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, επιτρέπει σε πολλούς να υποστηρίζουν πως δεν ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις-παρά μόνο ίσως υποβοηθητικά για τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό! Γεγονός που ανακουφίζει μεν εκείνους που ανησυχούν μήπως κάποια στιγμή θελήσει να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς, απογοητεύει δε όσους επένδυσαν σε αυτόν.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου, πάντως, για τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω της εμπειρίας του, αλλά και λόγω της σαφούς και διακριτής αντίληψης που διαθέτει για το θέμα, καθώς-μεταξύ άλλων- θεωρείται και ο “πατέρας” της ελληνοτουρκικής φιλίας τέλος της δεκαετίας του ‘90, αρχές του 2000, με το ιστορικό ζεϊμπέκικο με τον Ισμαήλ Τζεμ και την “διπλωματία των σεισμών”. Κάποιες πληροφορίες, μάλιστα, επιμένουν πως ο πρώην πρωθυπουργός, που έχει αποστείλει και σχετικό σημείωμα με τις θέσεις του στη Φώφη Γεννηματά, έχει τις δικές του θέσεις για το τι πρέπει να γίνει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αποφεύγει όμως να εκφράσει στο σύνολό του, προκειμένου να μην δημιουργήσει προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής- όπως ακριβώς και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετάσχει βεβαίως και ο Κώστας Σημίτης, παρότι έχει κάθε δικαίωμα, αυτό όμως δεν αποτελεί είδηση. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες εδώ και χρόνια, επιλέγοντας για τον εαυτό του, μεταξύ άλλων, και έναν ρόλο “Νέστορα” της παράταξης.

Η Φώφη Γεννηματά, με την κεντρική της ομιλία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ θα επιμείνει στη “σκληρή γραμμή”, ζητώντας εκ νέου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική και προειδοποιώντας για την επικινδυνότητα της κατάστασης. Κεντρικοί εισηγητές, επίσης, στη συνεδρίαση θα είναι οι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, Πέτρος Ευθυμίου , καθώς και ο σύμβουλος της Φώφης Γεννηματά Παναγιώτης Ιωακειμίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα