Χρυσόγελος-Τρεμόπουλος ιδρύουν νέο κόμμα οικολόγων- Χαιρετισμός από τον Πέτρο Κόκκαλη

Χρυσόγελος-Τρεμόπουλος ιδρύουν νέο κόμμα οικολόγων- Χαιρετισμός από τον Πέτρο Κόκκαλη
Μιχάλης Τρεμόπουλος και Νίκος Χρυσόγελος Eurokinissi

Παρασκευή και Σάββατο σε προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη

Και το όνομα αυτού … “Πράσινοι”!

Προσωπικότητες από τον οικολογικό χώρο αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για ένα “νέο ενωτικό πράσινο κόμμα” στη χώρα μας, μεταξύ δε αυτών είναι και ιστορικά στελέχη των οικολόγων στη χώρα μας, όπως ο Νίκος Χρυσόγελος, που είχε παλαιότερα εκλεγεί και ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους-Πράσινους, αλλά και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, με έντονη δραστηριότητα, μεταξύ άλλων, και στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι πρωταγωνιστές της ίδρυσης νέου πράσινου κόμματος στη χώρα μας βλέπουν προφανώς το κενό που υπάρχει, σε μια περίοδο που οι πράσινοι εμφανίζουν ανοδικό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη και επιχειρούν να το καλύψουν. Κατ’ ουσίαν, μεταξύ άλλων, επιχειρούν να προλάβουν και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, που επιδιώκει να καλύψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το κενό έκφρασης του οικολογικού χώρου στην Ελλάδα, “τροποποιώντας” μάλιστα και τον τίτλο του ΣΥΡΙΖΑ, από ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε ΣΥΡΙΖΑ-Πράσινη Αριστερά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Οικολόγοι-Πράσινοι το τελευταίο διάστημα περνούν κρίση, λόγω και της κυβερνητικής συμμαχίας που είχαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαφώνησαν στελέχη τους, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Δημαράς. Ο Γ. Δημαράς, μάλιστα, που είχε προτείνει τον τερματισμό της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Οικολόγων και είχε μειοψηφήσει, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, βλέπει θετικά το νέο εγχείρημα. Υπενθυμίζεται ότι κινήσεις προς τον οικολογικό χώρο πραγματοποιεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνήθως όμως η εφαρμοζόμενη πολιτική έρχεται σε αντίθεση με τους πράσινους, γι’ αυτό και δεν χαρακτηρίζεται “κίνδυνος” για τα οικολογικά κόμματα που υπάρχουν στη χώρα ή θέλουν να δημιουργηθούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, εμφανίζει ότι χαιρετισμό στην προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη των υπό ίδρυση – “Πράσινων”, θα απευθύνει το βράδυ της Παρασκευής ο Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ενδιαφέρον εμφανίζει και το γιατί στην Ελλάδα δεν κατόρθωσε ιστορικά να υπάρξει οικολογικό κίνημα, αλλά και κόμμα οικολόγων με αξιώσεις και δυνατότητες επηρεασμού της πολιτικής ζωής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα