Δώρο Πάσχα, 13η σύνταξη, ΦΠΑ στα νησιά και φοροελαφρύνσεις στο τραπέζι

Δώρο Πάσχα, 13η σύνταξη, ΦΠΑ στα νησιά και φοροελαφρύνσεις στο τραπέζι
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

Τα στενά περιθώρια, η συνάντηση Τσίπρα - Τσακαλώτου και η συνάντηση με τους θεσμούς.

Πακέτο φοροελαφρύνσεων και μόνιμα μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο πάντα του περιθωρίου της ενισχυμένης εποπτείας που βρίσκεται η χώρα, αλλά και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

Δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει το ύψος του αφορολόγητου, όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, αλλά και προχωρήσει σε πακέτο φοροελαφρύνσεων μόνιμου χαρακτήρα.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση του πρώτου συντελεστή της κλίμακας φόρων για μισθωτούς, η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και πιθανόν η μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στα κατώτερα εισοδήματα.

Στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση για χορήγηση 13ης σύνταξη ή δώρου -πχ Πάσχα- σε μόνιμη βάση.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εργάζεται στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός πακέτου μέτρων που θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από το ταξίδι του στο Πεκίνο 25-27 Απριλίου.

Εννοείται ότι τα μέτρα θα συζητηθούν και με τους θεσμούς, πιθανότατα κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα αρχές του επόμενου μήνα, καθώς τα περιθώρια για νέες ελαφρύνσεις παραμένουν στενά και η Αθήνα δεν επιθυμεί να συγκρουστεί ανεξέλεγκτα με τους δανειστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα