Πώς ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο ψήφισμα για την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού

Πώς ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο ψήφισμα για την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού
Εξωτερική άποψη του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες AP

Τους πολιτικούς προσανατολισμούς και τα προβλήματα στο εσωτερικό των τριών μεγαλύτερων ομάδων ανέδειξε η στάση των ευρωβουλευτών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει το πώς ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο ψήφισμα που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Η στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών αποκαλύπτει τόσο τα προβλήματα συνοχής στο εσωτερικό των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, όσο και τους πολιτικούς προσανατολισμούς προσώπων και κομμάτων.

Στη Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, υπέρ ψήφισε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, το καταψήφισε η Μαρία Σπυράκη, απείχαν από την ψηφοφορία οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ λευκό ψήφισαν οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης και Κώστας Αρβανίτης, ενώ απείχαν οι Στέλιος Κούλογλου, Έλενα Κουντουρά και Αλέξης Γεωργούλης.

Από το Κίνημα Αλλαγής καταψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ την αποχή επέλεξε η Εύα Καϊλή.

Από την Ελληνική Λύση υπερψήφισε ο ευρωβουλευτής της Εμμανουήλ Φράγκος, ο Αθ. Κωνσταντίνου από τη Χρυσή Αυγή απείχε, ενώ λευκό ψήφισε ο Γ. Λαγός, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα στο ψήφισμα, αποστέλλοντας μάλιστα και επιστολή προς όλους τους ευρωβουλευτές, πλην των ακροδεξιών, με την οποία τους καλούσαν να μην υπερψηφίσουν το σχετικό ψήφισμα.

Το ψήφισμα που κατέθεσαν από κοινού οι ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελεύθερων, των Πρασίνων και των Συντηρητικών Μεταρρυθμιστών, επ’ ευκαιρία των 80 χρόνων από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, υπερψηφίστηκε τελικά με 535 ψήφους υπέρ, 66 κατά και 52 λευκά…

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version