Ένα “Δίκτυο” τεσσάρων ηπείρων – Τα ταξίδια της Άννας Διαμαντοπούλου

Ένα “Δίκτυο” τεσσάρων ηπείρων – Τα ταξίδια της Άννας Διαμαντοπούλου
Άννα Διαμαντοπούλου MotionTeam

Ξεκινά από τη Γερμανία και το Ισραήλ και καταλήγει σε Ουάσιγκτον, Γιοχάνεσμπουργκ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η μετάβαση από τον 6ο στον 7ο χρόνο λειτουργίας του βρίσκει το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη ‐αν μη τι άλλο- διάπλατα δικτυωμένο και σε διεθνές επίπεδό, πέραν των ορίων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αυτό διαπιστώνεται εύκολα αν παρατηρήσει κανείς το πρόγραμμα ομιλιών και συμμετοχών σε διεθνείς διοργανώσεις της προέδρου του Άννας Διαμαντοπούλου και βασικών συνεργατών του Δικτύου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο συνεργασιών και δικτύωσης του ελληνικού think tank με οργανισμούς και ινστιτούτα σε όλον τον κόσμο, μέσα σε διάστημα 6 εβδομάδων η κυρία Διαμαντοπούλου θα μεταβεί σε 4 ηπείρους (Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική) για να εκπροσωπήσει το ΔΙΚΤΥΟ και να υποστηρίξει διαχρονικές και νέες δράσεις και προγράμματά του.

Αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο πρώην Ανατολικό τμήμα στο Μεκλενμπουργκ, στο πλαίσιο πολυετούς συνεργασίας του Δικτύου με το Ινστιτούτο Robert Bosch, η Α. Διαμαντοπούλου θα συμμετάσχει σε συζητήσεις για το δημογραφικό πρόβλημα στη Γερμανία και την Ευρώπη , την άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού σε αυτές τις περιοχές αλλά και την είσοδο της αυτοματοποίησης στην παραγωγική διαδικασία. Αμέσως μετά η πρόεδρος του Δικτύου θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα του Ισραήλ όπου θα μιλήσει σε Ευρω-Ισραηλινό συνέδριο για το μέλλον των σχέσεων ΕΕ -Ισραήλ, σε μια ιδιαίτερη περίοδο άμβλυνσης των παραδοσιακά στενών σχέσεων αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης αλλά και κυβερνητικής αστάθειας στο Ισραήλ. Βασικός διοργανωτής είναι το FEPS η «ομπρέλα» των προοδευτικών ινστιτούτων της ΕΕ .

Επόμενος σταθμός Ουάσινγκτον όπου θα συζητηθούν γεωπολιτικά ζητήματα αλλά και η αναπτυξιακή προοπτική των Βαλκανικών χωρών, σε μια διοργάνωση που φιλοξενείται φέτος στις ΗΠΑ μετά από την Σερβία και την Βουλγαρία. Η 4η ήπειρος που θα βρεθεί η Α. Διαμαντοπούλου θα είναι η Αφρική, η οποία αποτελεί κεντρικό αντικείμενο μελέτης και συζητήσεων του Δικτύου το τελευταίο διάστημα. Η πρόεδρος του Δικτύου θα συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνουν στο Γιοχάνεσμπουργκ τα μεγαλύτερα think tanks της ηπείρου με συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, διπλωματών και σημαντικών προσωπικοτήτων, με θεματολογία τις σχέσεις της Ευρώπης με την Αφρική και τα μεγάλα αναπτυξιακά, θεσμικά και πληθυσμιακά ζητήματα. Ο κύκλος των διεθνών συμμετοχών της χρονιάς θα κλείσει με την επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αρχές Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δικτύου με ένα από τα πρώτα Ινστιτούτα των Εμιράτων στις Βρυξέλλες με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ τη Δ΄ Βιομηχανική Επανάσταση στην post oil εποχή και την αμοιβαία συζήτηση των καυτών γεωπολιτικών ζητημάτων της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού κόσμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα