Σε “έξωση” του Παύλου Γερουλάνου από την ηγεσία της παράταξης των “πράσινων” δημάρχων στοχεύει η ηγεσία

Σε “έξωση” του Παύλου Γερουλάνου από την ηγεσία της παράταξης των “πράσινων” δημάρχων στοχεύει η ηγεσία
Ο Παύλος Γερουλάνος Eurokinissi

"Συλλογική ηγεσία" το πρώτο βήμα, απ’ όπου εν συνεχεία και θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης.

Σε “μετωπική σύγκρουση” με τον Παύλο Γερουλάνο φέρεται να προχωρά η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”.

Αιτία η απόφαση του Παύλου Γερουλάνου να αποσυρθεί από υποψήφιος για το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, παρότι είναι ο επικεφαλής των “πράσινων δημάρχων” με απόφαση της πλειοψηφίας των αιρετών δημοτικών αρχόντων που πρόσκεινται στο Κίνημα Αλλαγής.

“Ο καλός ο καπετάνιος δεν εγκαταλείπει το σκάφος, δεν εγκαταλείπει το στράτευμα την ώρα της μάχης και θέλει ταυτόχρονα να κρατά και τη θέση του” τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, εκδηλώνοντας “οργή” για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, το πρώτο βήμα θα είναι η παράταξη να ορίσει συλλογική ηγεσία και εν συνεχεία, μέσα από αυτή, να επιλεγεί ο υποψήφιος των “πράσινων” δημάρχων για την ηγεσία της ΚΕΔΕ, κίνηση που ενδεχομένως οδηγήσει προοπτικά και σε απώλειες ή και συμμετοχή “πρασίνων” σε ευρύτερες ανακατατάξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ενδιαφέρον εμφανίζει ότι ο Π. Γερουλάνος μπορεί να αποσύρθηκε από επικεφαλής για το ΔΣ της ΚΕΔΕ, όχι όμως και για την ΠΕΔΑ, για το ΔΣ των δημάρχων της Αττικής, όπου η μάχη θα είναι σαφώς δυσκολότερη, λόγω των πολύ ισχυρών δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, αλλά και λόγω της ισχυρής επιρροής του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, την παράταξη του οποίου θα στηρίξει εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, ανακοίνωσε στο τέλος της ομιλίας του ότι αποσύρει το όνομά του από υποψηφίου για το ΔΣ της ΚΕΔΕ, παραμένοντας, όμως, ταυτόχρονα επικεφαλής της παράταξης και προτείνοντας ένα ψηφοδέλτιο που ο πρώτος δήμαρχος που θα εκλεγεί θα είναι και ο επικεφαλής. “Γιατί; Διότι θέλω να μιλάω ελεύθερα και δεν θέλω να νιώθει κανείς ότι κάνω ζημιά στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα. Διότι θέλω να μπορώ να ζητώ από το ΠΑΣΟΚ και να ξέρουν ότι ζητώ για την παράταξη και όχι για την πάρτη μου”. Ούτως ή άλλως, οι εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη αναμένονται ραγδαίες…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα