Φώφη: Τι θα κάνουμε εάν η Τουρκία στείλει πλοίο στην Κρήτη ή το Καστελόριζο;

Φώφη: Τι θα κάνουμε εάν η Τουρκία στείλει πλοίο στην Κρήτη ή το Καστελόριζο;
Φώφη Γεννηματά και Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή Eurokinissi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ συγκαλεί εκτάκτως το Σάββατο την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος -μέλη της οποίας είναι και οι Σημίτης και Παπανδρέου και έχει ενδιαφέρον εάν θα παραστούν και θα τοποθετηθούν- ενώ επιμένει στη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών

Ιδιαίτερα ανήσυχη εξακολουθεί να εμφανίζεται η Φώφη Γεννηματά με τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, κυρίως στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το ερώτημα “τι θα κάνουμε, για παράδειγμα, εάν η Τουρκία αποστείλει ένα ερευνητικό πλοίο στο Καστελόριζο ή στην Κρήτη” ακούγεται όλο και περισσότερο στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη, με την επικεφαλής του κόμματος να επιμένει στη σύγκλιση του Συμβουλίου πολιτικών Αρχηγών υπό ον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να καθοριστεί εκ των προτέρων μια ‘εθνική στρατηγική” ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Φώφη Γεννηματά συγκαλεί εκτάκτως το Σάββατο την Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, με μοναδικό αντικείμενο τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί “εξ οφίτσιο” να συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ μέλος της είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου, επίσης πρώην πρωθυπουργός και πρώην-νωρίτερα- υπουργός Εξωτερικών, έχει δε ενδιαφέρον εάν παραστούν και εάν λάβουν το λόγο. Ιδίως ο Γ. Παπανδρέου, που έχει αποστείλει και σχετικό σημείωμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στη Φώφη Γεννηματά.

Η Συνδιάσκεψη

Εν τω μεταξύ, οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΙΝΑΛ, η οποία θα διεξαχθεί τελικά στις 14 και 15 Μαρτίου. Η Συνδιάσκεψη επρόκειτο αρχικά να διεξαχθεί στις 7 και 8 Μαρτίου, ωστόσο, επειδή τις συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διεξαχθεί το Φόρουμ των Δελφών, αναβλήθηκε για μια εβδομάδα. Ήδη, αρχίζουν να αποστέλλονται προσκλήσεις για συμμετοχή σε ευρωπαίους σοσιαλδημοκράτες.

Κατά περιφέρειες οι εσωκομματικές εκλογές

Το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ θα εκλέξουν τις ηγεσίες τους. Οι εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα σε όλη τη χώρα, αλλά θα διεξαχθούν κατά περιφέρεια, ώστε η Χαρ. Τρικούπη να επικεντρώνει κάθε φορά για μεγαλύτερη συμμετοχή.

Ο Ευ. Βενιζέλος

Εν τω μεταξύ, μια σημαντική εκδήλωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προετοιμάζει για τις 15 Δεκεμβρίου ο “Κύκλος Ιδεών” του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πέραν του ιδίου θα μιλήσουν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρέσβης εν τιμή Παύλος Αποστολίδης και ο -επίσης- πρέσβης εν τιμή Γιώργος Σαββαΐδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version