Γιατί ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει πως “το κενό του πολιτικού κέντρου θα καλυφθεί μετά τις εκλογές”

Γιατί ο Ευ. Βενιζέλος επιμένει πως “το κενό του πολιτικού κέντρου θα καλυφθεί μετά τις εκλογές”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σημαντικός -και αναβαθμισμένος- ο ρόλος του "Κύκλου Ιδεών" το επόμενο διάστημα.

Κατά κοινή ομολογία η διήμερη εκδήλωση του “Κύκλου Ιδεών” του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη μεσαία τάξη στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, είτε συμφωνεί κανείς με τα πολιτικά συμπεράσματά της, είτε όχι. Η σύνθεση και η ποιότητα των ομιλητών δείχνει, άλλωστε, την απήχηση που έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε μεγάλο μέρος της οικονομικής και τραπεζικής ελίτ, στον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και σε τμήμα πολιτικών στελεχών στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Την παράσταση βεβαίως έκλεψαν κάποιες τοποθετήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. Και όσο και αν συζητήθηκε η φράση του “ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος και τόσο συλλογικός”, η τοποθέτηση που πραγματικά αξίζει να σημειωθεί είναι αυτή που έκανε για τη σχέση της μεσαίας τάξης με το πολιτικό κέντρο, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη κενού. “Θέλω να ελπίζω ότι μετά τις εκλογές το κενό αυτό θα καλυφθεί εκ των πραγμάτων, γιατί η χώρα έχει ανάγκη να έχει μια εθνική προοπτική, να έχει ένα νέο εθνικό και κοινωνικό αφήγημα που οδηγεί στην ανασυγκρότησή της”.

Όταν , βεβαίως, ερωτάται για την επόμενη ημέρα αποφεύγει να ανοίξει τα χαρτιά του, καθώς όσοι τον ξέρουν υποστηρίζουν -και σωστά- πως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έχει το σχέδιο-με τις απαραίτητες παραλλαγές-απολύτως μέσα στο μυαλό του.”έχει ο Θεός” συνηθίζει να λέει

το βέβαιον είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα τοποθετείται για όλα τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, προφανώς και της παράταξης, χωρίς να αναμειγνύεται με τα “μικρά κομματικά θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του “Κύκλου Ιδεών”, ο οποίος θα αποτελέσει τον βραχίονα των επεξεργασιών και των παρεμβάσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου στα μείζονα θέματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα