Γιατί -προς τιμήν της- αντιδρά η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά σιωπά η ηγεσία του κόμματος;

Ντόρα Μπακογιάννη
Ντόρα Μπακογιάννη EUROKINISSI

Σε “συνείδηση της παράταξης” μετατρέπεται η πρώην υπουργός, όταν οι αρμόδιοι παρακολουθούν απλά τη στήριξη γαλάζιων βουλευτών και στελεχών στα κρούσματα ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Σε “συνείδηση της παράταξης” τείνει να μετατραπεί στην οδό Πειραιώς η Ντόρα Μπακογιάννη, που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με ακραίες και ρατσιστικές φωνές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και στο προσφυγικό, όταν η ηγεσία του κόμματος σιωπά, παρακολουθώντας αμήχανη το φαινόμενο.

“Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν γιατί μιλούσαν” είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός, “αδειάζοντας” τον Κώστα Κυρανάκη και τον Θανάση Πλεύρη, που τάχθηκαν ευθέως υπέρ της διοργάνωσης του μπάρμπεκιου με χοιρινά των “Ελεύθερων Μακεδόνων” έξω από το προσφυγικό κέντρο Διαβατών!

Η αλήθεια είναι πως τα κρούσματα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα όλο και πυκνώνουν, καθώς κάποιοι “γαλάζιοι” βουλευτές δείχνουν όχι απλώς να θέλουν να αντιστοιχηθούν με το κλίμα που δημιουργείται από ακροδεξιά στοιχεία σε διάφορες περιοχές, αλλά και ότι επιδιώκουν να το τροφοδοτήσουν!

Ο Κώστας Κυρανάκης και ο Θανάσης Πλεύρης, μάλιστα, δεν είναι παρά, απλά, η κορυφή του παγόβουνου. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε ανησυχία ότι ο πληθυσμός αλλοιώνεται καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι μετανάστες και ότι μπορεί η Λέσβος να μετατραπεί σε “νέα Ροδόπη”! “Με αυτούς τους ρυθμούς σε 20 χρόνια το 30% θα είναι μουσουλμάνοι, όπου τα αιτήματα από την Τουρκία για τεμένη και αναγνώριση μειονότητας μπορεί να δημιουργήσουν μια νέα Ροδόπη” δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ παρόμοια δήλωση έχει κάνει και ο “γαλάζιος” περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και πρώην πρύτανης Κώστας Μουτζούρης! Θα μπορούσαν να αναφερθούν και άλλες, πολλές, εμπρηστικές δηλώσεις “γαλάζιων” στελεχών και αυτοδιοικητικών, που τροφοδοτούν, υποδαυλίζουν και δημιουργούν το πλαίσιο μιας “πολιτικής νομιμοποίησης” των ρατσιστικών αντιδράσεων, κόντρα στην πολύ μετρημένη και πολύ προσεκτική ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή, κάτι, άλλωστε, που παραδέχθηκε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το ερώτημα είναι γιατί η ηγεσία της ΝΔ δεν βάζει στη θέση τους τους βουλευτές και τα στελέχη που υπονομεύουν ουσιαστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη χώρα. Όταν, επιπλέον, η αντιπολίτευση κρατά μια θετική στάση, δίνοντας συναίνεση στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τα νησιά -η δε υπονόμευση γίνεται από τα δικά της στελέχη. Μικροκομματικοί υπολογισμοί όπως το να πατάς σε δυο βάρκες για να μην χάσεις την κομματική σου πελατεία, υπονομεύουν την κυβερνητική προσπάθεια και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην επίτευξη στόχων-προσωρινών έστω- λύσεων.

Υ.Γ. 1: Την ίδια στιγμή “νομιμοποιείται” πολιτικά το κλίμα επιθέσεων κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου, που είναι ο πρώτος υπουργός, ίσως και ο μόνος, που προσπαθεί να πει την αλήθεια για την αλλαγή στάσης της πολιτικής της ΝΔ στο θέμα . Ο Γ. Κουμουτσάκος το έκανε και προεκλογικά, με βαρύ πολιτικό κόστος, αλλά η παρέμβασή του θα αναγνωριστεί αντικειμενικά στο μέλλον.

Υ.Γ. 2: Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν “άδειασε” απλώς τον Κώστα Κυρανάκη και τον Θανάση Πλεύρη. “Άδειασε” και εκείνα τα μέσα ενημέρωσης (και κάποιους κορυφαίους δημοσιογράφους του “εκσυγχρονιστικού μπλοκ”) που ειρωνεύονταν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννούλη γιατί αντέδρασε στο μπάρμπεκιου της ντροπής, του ρατσισμού και της ακροδεξιάς!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μπακογιάννη, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγικό: Η Ντόρα βάζει φρένο,ο Καραμανλής προειδοποιεί και ο Χρυσοχοϊδης ανοίγει μέτωπα

Η Ντόρα Μπακογιάννη "αδειασε" μεγαλοπρεπώς τους οπαδούς του "ρατσιστικού μπάρμπεκιου"

SHARE: