Η αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου και η αγνωμοσύνη όσων “κάλυψε”

Η αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου και η αγνωμοσύνη όσων “κάλυψε”
Ο άλλοτε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, Θόδωρος Τσουκάτος Eurokinissi

Ρέππας, Χρυσικόπουλος και Βενιζέλος τα στελέχη που του συμπαραστάθηκαν. Καμία επικοινωνία του πρώην πρωθυπουργού, παρότι ο πρώην «στρατηγός» έλεγε συνεχώς ότι « ο Κώστας Σημίτης δεν γνώριζε για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ». Απορία γιατί η εισαγγελέας δεν έλαβε υπόψη της τις καταθέσεις των ταμίων της Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν χρειαζόταν η δεύτερη αγόρευση της εισαγγελέως στη δίκη της Siemens και η παραγραφή των κατηγοριών για τον Θόδωρο Τσουκάτο, καθώς και με την πρώτη αγόρευση είχε ζητηθεί η αθώωση του πρώην «στρατηγού» της Χαριλάου Τρικούπη.

Όσοι γνωρίζουν, ο ίδιος και η οικογένειά του πέρασαν απίστευτα δύσκολες στιγμές.

Κατ’ ιδίαν τα περισσότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που γνώριζαν την αλήθεια, παραδέχονταν ότι τα χρήματα πήγαν στο ταμείο του κόμματος, πράξη που παραδέχεται και ζητά συγγνώμη και ο πρώην «στρατηγός», πολύ περισσότερο που ενέπλεξε και άλλους ανθρώπους. Με εξαίρεση όμως τον Ρέππα και τον Χρυσικόπουλο, που κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που φέρεται να έχει δώσει και νομικές συμβουλές, ουδείς από τους πρώην συντρόφους του συμπαραστάθηκε δημοσίως στον Θ. Τσουκάτο. Ούτε αυτοί που γνώριζαν την αλήθεια, παρότι ο πρώην «στρατηγός» επαναλάμβανε σε κάθε ερώτηση πως «ο Κώστας Σημίτης δεν γνώριζε τίποτα και δεν ασχολούνταν ποτέ με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ».

Απορία βεβαίως είναι και γιατί η εισαγγελέας δεν έλαβε υπόψη τις καταθέσεις των ταμίων του ΠΑΣΟΚ, του Σπύρου Αυγερινού και της Δήμητρας Παπαχρήστου, ότι το ένα εκατομμύριο μάρκα πήγε με μαύρες σακούλες στη Χαριλάου Τρικούπη. «Εγώ τα μέτρησα ένα-ένα» είπε στην κατάθεσή του ο Σπ. Αυγερινός, η εισαγγελέας ωστόσο συμπέρανε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα χρήματα πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ- «μάλλον δεν ήθελε να μπλέξει με το καυτό θέμα των οικονομικών των κομμάτων» εκτιμούν δικαστικές και πολιτικές πηγές.

Υ.Γ.: Μην αποκλείουν κάποιοι, μετά και το τυπικό τέλος της περιπέτειάς του, ο Θ. Τσουκάτος να μιλήσει με ονόματα και αριθμούς, καθώς το χρωστά και στην οικογένειά του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα