Η επιτυχία του Τάκη Θεοδωρικάκου με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού

Η επιτυχία του Τάκη Θεοδωρικάκου με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού
O Τάκης Θεοδωρικάκος. Eurokinissi

Ο υπουργός Εσωτερικών, που αναγνωρίζει τον “καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ για τη συμφωνία”, κινήθηκε με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, προχωρώντας σε συνεχείς υποχωρήσεις ώστε να υπάρξει η πλειοψηφία που απαιτείται για την αλλαγή του νόμου. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τον αριθμό όσων θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Μεγάλη προσωπική επιτυχία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου αποτελεί η συμφωνία που επιτεύχθηκε για την ψήφο των ομογενών και η οποία όπως όλα δείχνουν θα ψηφιστεί πιθανόν από όλα τα κόμματα-μέχρι στιγμής του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται να έχει αντιρρήσεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μάλιστα, εφόσον ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επιμείνουν, είναι απολύτως ανοιχτός να προσθέσει στην προσθήκη στο Σύνταγμα και τον όρο “πραγματικούς δεσμούς”, ώστε να μην υπάρξουν αμφιταλαντεύσεις στα δυο κόμματα της αριστεράς.

Στον Τάκη Θεοδωρικάκο πιστώνεται ότι με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, έβαλε “νερό στο κρασί του” και έκανε πίσω από τις αρχικές θέσεις της ΝΔ, που δεν ήταν δυνατόν να γίνουν δεκτές από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με αποτέλεσμα να μην συγκεντρώνονται οι 200 ψήφοι που απαιτούνται και, συνεπώς, να μην περάσει η ψήφος των ομογενών.

Ο υπουργός Εσωτερικών -και παλαιός Γραμματέας της ΚΝΕ- μάλιστα, αναδεικνύει τη “σοβαρή στάση που εξαρχής τήρησε το ΚΚΕ, προσερχόμενο στις συναντήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση”, ενώ υπογραμμίζει ότι έγιναν δεκτές οι προτάσεις του για ψήφο επί τόπου και όχι για επιστολική, αλλά και για τις σχέσεις των ομογενών που θα ψηφίζουν με τη χώρα μας. Υπενθυμίζεται δε ότι εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Επιτροπή είναι ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας.

Ο πραγματικός αριθμός όσων ψηφίσουν, πάντως, δεν μπορεί να γίνει γνωστός. Εκτιμάται ότι όσοι έχουν ενεργό φορολογικό μητρώο και τα τελευταία 35 χρόνια ήταν δυο χρόνια στη χώρα, ενδέχεται να φτάνουν σε 330.000. Υπάρχουν, όμως, και οι έλληνες νέοι που σπουδάζουν στο εξωτερικό και αρκεί ο πατέρας τους να έχει ΑΦΜ στη χώρα, που επίσης δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς, αφού κατ’ εκτίμηση μπορεί να ανέρχονται και σε 100.000!

Ούτως ή άλλως, ο υπουργός Εσωτερικών είδε τις μετοχές του και με το θέμα αυτό, να ανεβαίνουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα