-->

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Εκλογές (φωτό αρχείου)

Μια πρόταση για την εκπροσώπηση των αποδήμων

Το ότι κάποιος γεννήθηκε στην Ελλάδα είναι απλό, ασφαλές και εύκολο να αποδειχθεί. Αποτελεί ένα τεκμήριο ότι έχει μια στοιχειώδη επαφή με τον τόπο και επομένως το δικαίωμα πολιτικής συμμετοχής από το εξωτερικό εύλογα τον αφορά.

ΠΑΣΟΚ για ψήφο αποδήμων: "Η ΝΔ θέλει να ακυρώσει το πρώτο λάθος διαπράττοντας ένα ακόμη"

ΠΑΣΟΚ για ψήφο αποδήμων: "Η ΝΔ θέλει να ακυρώσει το πρώτο λάθος διαπράττοντας ένα ακόμη"

Η αιχμηρή τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφορικά με τις διαρροές για την ψήφο των αποδήμων. "Η ΝΔ θυσιάστηκε στο βωμό μικροκομματικών συμβιβασμών με δική της ευθύνη".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων: "Η κοντόθωρη παραταξιακή αντίληψη υπονόμευσε μία εθνική αναγκαιότητα"

Μακροσκελής ανάρτηση του πρωθυπουργού κατά του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου για άρση των περιορισμών στη ψήφο των αποδήμων.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: "Λαμβάνω μηνύματα οργής από τους ομογενείς" - Προβλέπει εκλογές το Φθινόπωρο

Μόνο το ΜέΡΑ 25 καταψήφισε τον νόμο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης

Η ΝΔ θέλει να "εγκλωβίσει" τον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων

Με εντολή Μητσοτάκη και αφορμή τις δηλώσεις Τζάκρη ο Μάκης Βορίδης κατέθεσε νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων και η κυβέρνηση καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να το ψηφίσει.

Στιγμιότυπο από εκλογές

Ψήφος αποδήμων: Την άνοιξη ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Από την ερχόμενη άνοιξη οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Τι είπε για προσλήψεις.

Η Φώφη Γεννηματά κατα την ομιλία της στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων.

Γεννηματά: Όποιος απλώσει δάχτυλο στα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι του

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά. Χαρακτήρισε κατώτερο των περιστάσεων το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων το οποίο όμως υπερψηφίζει.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Τσίπρας: Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν πρόκειται να γίνω Μητσοτάκης

"Θα ασκήσουμε κριτική, θα επισημάνουμε τις αστοχίες, τις αρρυθμίες και τις αντιφάσεις με πατριωτική ευθύνη" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων.

Μητσοτάκης για ψήφο αποδήμων: Θα ψηφίζει τώρα η γενιά του brain drain 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως δεν ήταν η ιδανική αλλά ήταν η μόνη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση. Έκκληση σε Βαρουφάκη να ψηφίσει και το ΜεΡΑ25, ώστε να περάσει με 300.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αφορά τους νέους έως 30 ετών χωρίς προϋποθέσεις 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού υπερασπίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην κριτική από ομογενείς ότι είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Επισήμανε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο για το πότε έφυγε κάποιος από τη χώρα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ψήφος αποδήμων απόψε η ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων ψηφίζει απόψε η Βουλή. Ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα. Μία ακόμη νομοτεχνική έφερε ο Θεοδωρικάκος, σε μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να διασφαλιστούν 300 ψήφοι.

Συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα τη «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ψήφος αποδήμων: Προς ψήφιση από 291- Άπαντες πλην Βαρουφάκη 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων αναμένεται να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα πλην του ΜεΡΑ25. Υποχρεωτικά ένας υποψήφιος Έλληνας του εξωτερικού στις τρεις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Μηνύματα Θεοδωρικάκου στους απόδημους. Το νομοσχέδιο αφορά 340.000 ψηφοφόρους.

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής

Το ΚΙΝΑΛ ψήφισε και την πρόταση της ΝΔ και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και ένας ακόμα βουλευτής. Η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως αυτό συμφωνήθηκε στη Διακομματική. Με παρέμβαση Καστανίδη το ΚΙΝΑΛ άλλαξε τη θέση του για τα δημοψηφίσματα, Ποιες π0ροτάσεις της Κουμουνδούρου δεν έγιναν αποδεκτές.

Ψηφοφορία επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.

Μητσοτάκης: Πρόεδρος Δημοκρατίας που θα εξασφαλίζει συναίνεση

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πρόταση της ΝΔ στην αναθεώρηση του Συντάγματος για εκλογή Προέδρου με απλή πλειοψηφία. Υπενθύμισε στον Τσίπρα ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος το 1990 με 153 βουλευτές και του είπε: “Πάλι αδιάβαστος; Και στα συνταγματικά αδιάβαστος;”

O Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η επιτυχία του Τάκη Θεοδωρικάκου με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού

Ο υπουργός Εσωτερικών, που αναγνωρίζει τον “καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ για τη συμφωνία”, κινήθηκε με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, προχωρώντας σε συνεχείς υποχωρήσεις ώστε να υπάρξει η πλειοψηφία που απαιτείται για την αλλαγή του νόμου. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τον αριθμό όσων θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Κάλπη στις εκλογές

Την Τρίτη κατατίθεται η ψήφος των αποδήμων- Προϋπόθεση η φορολογική δήλωση στην Ελλάδα 

Το τελικό νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Αντί για ελληνικό ΑΦΜ όρος να έχει υποβάλλει ο ψηφοφόρος φορολογική δήλωση στην Ελλάδα είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο Θεοδωρικάκος στο υπουργικό. Και νομοσχέδιο απλούστευσης εκλογικών διαδικασιών. Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα δοθούν τα δύο νομοσχέδια στα κόμματα ώστε στα τέλη Νοεμβρίου να ψηφιστούν.

Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ

“Μασάζ” Στεργίου στα μέλη των οργανώσεων εξωτερικού της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων

Για μια ιστορική συμφωνία και ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, κάνει λόγο ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ με επιστολή του.

Εκλογές 2019

Ψήφος αποδήμων: Τα επόμενα βήματα για τους 291

Την ερχόμενη Τετάρτη το deadline για την αναθεώρηση του άρθρου 54 και τέλη Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο, το τελικό κείμενο του οποίου αναμένουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν το οριστικό “ΟΚ”. Γιατί είπε όχι ο Βαρουφάκης τελικά

Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού

Ψήφος αποδήμων: Λευκός καπνός στη διακομματική - Σε τι συμφώνησαν τα κόμματα

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέληξαν σε μία πρώτη συμφωνία, που ανοίγει το δρόμο για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θετικοί, αναμένουν όμως να δουν και το νομοσχέδιο και τη συνταγματική θωράκιση

Παρέλαση της ομογένειας

Ψήφος αποδήμων: Το παρασκήνιο στη διακομματική για το “τεχνικό πρόβλημα” με την 30ετία

Η συναίνεση παραμένει ακόμη ζητούμενο, καθώς η κυβέρνηση καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως το ΚΚΕ να προτείνουν τρόπους πιστοποίησης του χρόνου διαμονής των εκλογέων στο εξωτερικό, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25