news 24/7

ΨΗΦΟΣ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Στιγμιότυπο από εκλογές

Ψήφος αποδήμων: Την άνοιξη ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Από την ερχόμενη άνοιξη οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Τι είπε για προσλήψεις.

Η Φώφη Γεννηματά κατα την ομιλία της στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων.

Γεννηματά: Όποιος απλώσει δάχτυλο στα κυριαρχικά μας δικαιώματα θα χάσει το χέρι του

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά. Χαρακτήρισε κατώτερο των περιστάσεων το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων το οποίο όμως υπερψηφίζει.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Τσίπρας: Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν πρόκειται να γίνω Μητσοτάκης

"Θα ασκήσουμε κριτική, θα επισημάνουμε τις αστοχίες, τις αρρυθμίες και τις αντιφάσεις με πατριωτική ευθύνη" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο των αποδήμων.

Μητσοτάκης για ψήφο αποδήμων: Θα ψηφίζει τώρα η γενιά του brain drain 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως δεν ήταν η ιδανική αλλά ήταν η μόνη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη λύση. Έκκληση σε Βαρουφάκη να ψηφίσει και το ΜεΡΑ25, ώστε να περάσει με 300.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αφορά τους νέους έως 30 ετών χωρίς προϋποθέσεις 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού υπερασπίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών απαντώντας στην κριτική από ομογενείς ότι είναι η μόνη ρεαλιστική λύση. Επισήμανε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει όριο για το πότε έφυγε κάποιος από τη χώρα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Ψήφος αποδήμων απόψε η ιστορική ψηφοφορία στη Βουλή

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων ψηφίζει απόψε η Βουλή. Ομιλίες Μητσοτάκη και Τσίπρα. Μία ακόμη νομοτεχνική έφερε ο Θεοδωρικάκος, σε μία προσπάθεια της τελευταίας στιγμής να διασφαλιστούν 300 ψήφοι.

Συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα τη «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Ψήφος αποδήμων: Προς ψήφιση από 291- Άπαντες πλην Βαρουφάκη 

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων αναμένεται να ψηφιστεί από όλα τα κόμματα πλην του ΜεΡΑ25. Υποχρεωτικά ένας υποψήφιος Έλληνας του εξωτερικού στις τρεις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων των κομμάτων. Μηνύματα Θεοδωρικάκου στους απόδημους. Το νομοσχέδιο αφορά 340.000 ψηφοφόρους.

Στιγμιότυπο από τη συζήτηση σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής

Το ΚΙΝΑΛ ψήφισε και την πρόταση της ΝΔ και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και ένας ακόμα βουλευτής. Η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, όπως αυτό συμφωνήθηκε στη Διακομματική. Με παρέμβαση Καστανίδη το ΚΙΝΑΛ άλλαξε τη θέση του για τα δημοψηφίσματα, Ποιες π0ροτάσεις της Κουμουνδούρου δεν έγιναν αποδεκτές.

Ψηφοφορία επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος, στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.

Μητσοτάκης: Πρόεδρος Δημοκρατίας που θα εξασφαλίζει συναίνεση

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πρόταση της ΝΔ στην αναθεώρηση του Συντάγματος για εκλογή Προέδρου με απλή πλειοψηφία. Υπενθύμισε στον Τσίπρα ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εξελέγη πρόεδρος το 1990 με 153 βουλευτές και του είπε: “Πάλι αδιάβαστος; Και στα συνταγματικά αδιάβαστος;”

O Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η επιτυχία του Τάκη Θεοδωρικάκου με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού

Ο υπουργός Εσωτερικών, που αναγνωρίζει τον “καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το ΚΚΕ για τη συμφωνία”, κινήθηκε με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα, προχωρώντας σε συνεχείς υποχωρήσεις ώστε να υπάρξει η πλειοψηφία που απαιτείται για την αλλαγή του νόμου. Κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή τον αριθμό όσων θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές.

Κάλπη στις εκλογές

Την Τρίτη κατατίθεται η ψήφος των αποδήμων- Προϋπόθεση η φορολογική δήλωση στην Ελλάδα 

Το τελικό νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Αντί για ελληνικό ΑΦΜ όρος να έχει υποβάλλει ο ψηφοφόρος φορολογική δήλωση στην Ελλάδα είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019.

Αυτό είναι το σχέδιο νόμου για την ψήφο των αποδήμων

Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που παρουσίασε ο Θεοδωρικάκος στο υπουργικό. Και νομοσχέδιο απλούστευσης εκλογικών διαδικασιών. Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα δοθούν τα δύο νομοσχέδια στα κόμματα ώστε στα τέλη Νοεμβρίου να ψηφιστούν.

Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ

“Μασάζ” Στεργίου στα μέλη των οργανώσεων εξωτερικού της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων

Για μια ιστορική συμφωνία και ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, κάνει λόγο ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ με επιστολή του.

Εκλογές 2019

Ψήφος αποδήμων: Τα επόμενα βήματα για τους 291

Την ερχόμενη Τετάρτη το deadline για την αναθεώρηση του άρθρου 54 και τέλη Νοεμβρίου- αρχές Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο, το τελικό κείμενο του οποίου αναμένουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν το οριστικό “ΟΚ”. Γιατί είπε όχι ο Βαρουφάκης τελικά

Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού

Ψήφος αποδήμων: Λευκός καπνός στη διακομματική - Σε τι συμφώνησαν τα κόμματα

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέληξαν σε μία πρώτη συμφωνία, που ανοίγει το δρόμο για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θετικοί, αναμένουν όμως να δουν και το νομοσχέδιο και τη συνταγματική θωράκιση

Παρέλαση της ομογένειας

Ψήφος αποδήμων: Το παρασκήνιο στη διακομματική για το “τεχνικό πρόβλημα” με την 30ετία

Η συναίνεση παραμένει ακόμη ζητούμενο, καθώς η κυβέρνηση καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως το ΚΚΕ να προτείνουν τρόπους πιστοποίησης του χρόνου διαμονής των εκλογέων στο εξωτερικό, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25

,   ,         ,    , 21 2019.

Ψήφος αποδήμων: Ζήτημα παραμένει η 30ετία, αύριο νέα συνεδρίαση της διακομματικής

Τα κόμματα καλούνται να καταθέσουν προτάσεις για να λυθεί το πρακτικό πρόβλημα της πιστοποίησης του διαστήματος διαμονής στο εξωτερικό. Συμφωνία για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Φωτό αρχείου: Από την συνεδρίαση της διακομματικής για την ψήφο των αποδήμων

Ψήφος αποδήμων: Ρυθμιστής το ΚΚΕ στη διακομματική και το ζήτημα της επιστολικής ψήφου

Η διακομματική συνεδριάζει στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα. Συζήτηση πάνω στους τέσσερις άξονες της πρότασης Θεοδωρικάκου, η οποία ουσιαστικά κινείται πάνω στους όρους του Περισσού, ενώ επαναφέρει μερικώς το θέμα της επιστολικής για χατήρι του ΚΙΝΑΛ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για το ποιος έκανε πιρουέτα με την ψήφο αποδήμων

"Η όποια νομοθετική παρέμβαση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού να συμπεριληφθεί στη συνταγματική αναθεώρηση ώστε να μην κινδυνεύει στο μέλλον να εκπέσει ως αντισυνταγματική" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιρουέτα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντά η ΝΔ.

Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκλιση υπό προϋποθέσεις με ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τη ψήφο αποδήμων

"Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην ανάγκη να ακουστεί η φωνή των αποδήμων Ελλήνων, θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες τη σύνθεση ανάμεσα στις προτάσεις που σέβονται τη δημοκρατική αρχή, τη συνταγματική νομιμότητα και τη διεθνή εμπειρία" αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φωτό αρχείου: Από την συνεδρίαση της διακομματικής για την ψήφο των αποδήμων

Ψήφος αποδήμων: Τι προτείνει το ΥΠΕΣ στα κόμματα - Αποδεκτοί όροι του ΚΚΕ- Συνδυασμός κάλπης και επιστολικής

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει ξανά η διακομματική. Η κυβέρνηση αποδέχεται το όριο 30 ετών διαμονής στο εξωτερικό και αναδρομικά, καθώς και τον όρο ελληνικού ΑΦΜ. Προτείνει οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στα προξενεία και στις απομακρυσμένες περιοχές με επιστολική.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος (Κ) με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη (ΚΑ) και τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών, Θεόδωρο Λιβάνιο (ΚΔ) συνομιλούν με εκπροσώπους κομμάτων στην συνεδρίαση της Διακομματικής επιτροπής για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, στο κτίριο του πρώην υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ψήφος αποδήμων: Το ΚΚΕ βάζει όρο η 30ετία να ισχύει για όλους

Η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής ασχολήθηκε κυρίως με το όριο διαμονής στο εξωτερικό. "Θέλω να βρούμε λύση" δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. Συζητήθηκε επίσης ο όρος του ΚΚΕ για ελληνικό ΑΦΜ, διαφώνησε το ΜεΡΑ25. Αύξηση βουλευτών Επικρατείας, ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του 54.

Στιγμιότυπο από τη Βουλή

Βουλή: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

"Υπάρχει σε εξέλιξη ο διάλογος που γίνεται σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ των αρχηγών. Όλοι περιμένουμε κάτι θετικό για αυτό το μείζον θέμα. Πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθεί ο διάλογος και να κρίνουμε πώς πρέπει να διαμορφωθεί η διάταξη", υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Φωτογραφια αρχείου

Ψήφος αποδήμων: Ξεκινά ο διάλογος με τα κόμματα- 30ετία και ΚΚΕ τα "κλειδιά"

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής στο Εσωτερικών, με την επιστολική ψήφο να έχει “καεί”. Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν θα μπει όριο διαμονής στο εξωτερικό μέχρι 30 έτη και εάν αυτό θα ισχύει αναδρομικά. Πως το θέμα θα κριθεί στην συνταγματική αναθεώρηση

Τάκης Θεοδωρικάκος

Η συνταγματική αναθεώρηση σημείο-κλειδί για την θέσπιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού;

Ανοιχτό αφήνει η Κουμουνδούρου το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ, σε περίπτωση που κατοχυρωθεί συνταγματικά η λήψη περιορισμών στη διευκόλυνση της ψήφου των ομογενών. Καθοριστικές οι συναντήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων με τον υπουργό Εσωτερικών και οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

Άνοιγμα στο ΚΚΕ για ψήφο αποδήμων: Η κυβέρνηση "καίει" επίσημα την επιστολική ψήφο

Διατεθειμένος να κάνει την υποχώρηση οι απόδημοι να ψηφίζουν στα προξενεία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Περισσό. Τα πολιτικά μηνύματα και οι προσωπικές αναφορές σε Επίτιμο, Μαρίκα, Μαρέβα.

Παρέλαση της ομογένειας

Ψήφος αποδήμων: Το ΥΠΕΣ καλεί σήμερα τα κόμματα με στόχο το 214

Η κυβέρνηση θεωρώντας ότι οι συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού πέτυχαν τον αρχικό στόχο που ήταν η διασφάλιση μίας βασικής σύγκλισης και η απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά το διάλογο με στόχο τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου

Το λογότυπο του Κινήματος Αλλαγής

Κίνημα Αλλαγής για ψήφο αποδήμων: Οι θέσεις είναι κρυστάλλινες και δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά

"Το Κίνημα Αλλαγής δεν κάνει παζάρια, πολιτεύεται με θέσεις προτάσεις και αρχές", αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης

Ραγκούσης για ψήφο αποδήμων: Η πρόταση Μητσοτάκη έχει στόχο να μην κυβερνήσει ποτέ ξανά η Προοδευτική Παράταξη

Όποιο κόμμα ή βουλευτής συμφωνήσουν με τον κ. Μητσοτάκη συνδράμουν στο σχέδιο Βορίδη για λήψη όλων των "κατάλληλων θεσμικών μέτρων" προκειμένου να μην ξανακυβενήσει η Προοδευτική Πάράταξη, δηλώνει ο ειδικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αναθεώρηση του Συντάγματος.

O υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος

Θεοδωρικάκος για ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού: Μήνυμα ενότητας η ψήφιση του νομοσχεδίου

Να επανεξετάσει το θέμα καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον απόηχο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Φωτό αρχείο: Στιγμιότυπο από δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Ψήφος αποδήμων: Και τώρα ελιγμοί στην αναθεώρηση και δεύτερος γύρος διαλόγου

Στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού της συναίνεσης η κυβέρνηση θεωρεί ότι πέτυχε έχοντας αποσπάσει το “ναι” των κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ στο να προσμετράται η ψήφος των αποδήμων στην επικράτεια. Τρία καυτά ζητήματα και πως θα λυθούν με στόχο τους 200 και στο στόχαστρο τον Τσίπρα

O Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Βαρουφάκης περιμένει μία δήλωση Μητσοτάκη ότι θα γίνουν περιφέρειες αποδήμων

Ευέλικτος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΜεΡΑ25 για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, προδιαγράφοντας στήριξη στην κυβέρνηση ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για κυνικότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

"Μαγιά" σύγκλισης για την ψήφο αποδήμων βλέπει το Μαξίμου – Πως θα λυθούν οι διαφορές

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι μετά τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τους αρχηγούς υπάρχει περιθώριο σύγκλισης. Βλέπουν επί της αρχής συμφωνία περισσότερων από 200 και τις “λεπτομέρειες” θα συζητήσει το υπουργείο Εσωτερικών με εκπροσώπους των κομμάτων.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Ψήφος αποδήμων: Ο Κουτσούμπας επιμένει και στους τρεις όρους του, περιμένει γραπτά την πρόταση της ΝΔ

Τις θέσεις του Περισσού επανέλαβε στον πρωθυπουργό ο γγ του ΚΚΕ, ο οποίος δήλωσε ότι περιμένει να δει στην πράξη τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο. Τι είπε στο Μητσοτάκη για Τουρκία - ΝΑΤΟ

Προς συμφωνία - "πακέτο" Μητσοτάκη - Γεννηματά

Προς συμφωνία - "πακέτο" Μητσοτάκη - Γεννηματά για ψήφο αποδήμων και Προεδρία

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε τη συναίνεση μεταξύ των δύο - και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ - για ψήφο αποδήμων, εκλογικό νόμο και το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου Δημοκρατίας. Πιθανά ονόματα για επόμενο προτεινόμενο Πρόεδρο.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά

Διάθεση συναίνεσης Μητσοτάκη- Γεννηματά σε 4 σημεία για την ψήφο αποδήμων και για ΠτΔ

Θετικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη σε τέσσερις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Συμφώνησαν στην πρόθεση να συναινέσουν στο πρόσωπο Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά δε μπήκαν σε ονοματολογία. Στο τραπέζι και ελληνοτουρκικά προσφυγικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Φώφη Γεννηματά

Κρυωμένοι Μητσοτάκης και Γεννηματά: "Δεν θα κολλήσουμε ο ένας τον άλλο"

Συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των αποδήμων. Το ξεκίνημα της συζήτησής τους μονοπώλησαν οι... ιώσεις που τους ταλαιπωρούν

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο κανάλι alsat της Βόρειας Μακεδονίας

Να μην επιχειρηθούν θεσμικά παιχνίδια με την ψήφο των ομογενών, προειδοποιεί ο Αλ. Τσίπρας

Με την πρόταση της “Επιτροπής Πουλάκη”, επί υπουργίας Αλ. Χαρίτση, που αποκάλυψε και είχε δημοσιεύσει ολόκληρη το news24/7, προσέρχεται στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θεωρώντας τη βάση για συζήτηση. Τι θα πει για εκλογικό νόμο και γιατί επιμένει σε υποψηφιότητα Παυλόπουλου, εάν γίνει συζήτηση για τα θέματα αυτά. Στο τραπέζι και οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας, αλλά και τα εθνικά θέματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Ψήφος αποδήμων: Ανοιχτός σε προτάσεις ο Μητσοτάκης και επιχείρηση κύκλωσης του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΚΚΕ

Ποια ζητήματα είναι ανοιχτά προς συζήτηση και ποιες “κόκκινες γραμμές” θα θέσει ο πρωθυπουργός στους αρχηγούς για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού με κύριο στόχο την πίεση στον Τσίπρα και την απομόνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Συνέντευξη Αλέξη Τσίπρα στον Alpha (Φωτογραφία αρχείου)

Τσίπρας: Η κυβέρνηση διστάζει να εφαρμόσει κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα, την οικονομία, την υπόθεση Novartis και την ψήφο των ελλήνων του Εξωτερικού. 

Το Μέγαρο Μαξίμου

Σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει συναντήσεων με αρχηγούς για ψήφο αποδήμων και το μήνυμα προς ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Γεραπετρίτη και Θεοδωρικάκο, παρουσία Πέτσα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και με ανάρτηση του στο facebook έθεσε τη βασική κόκκινη γραμμή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ανοιχτός σε προτάσεις για την ψήφο αποδήμων, τέλος του χρόνου το ασφαλιστικό

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στην ΚΟ της ΝΔ τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των επόμενων 100 ημερών και έκανε απολογισμό των πρώτων δυόμιση μηνών. Τι απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ για Novartis.