Η Φώφη “παίρνει πάνω της” τυχόν υποψηφιότητα πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Η Φώφη “παίρνει πάνω της” τυχόν υποψηφιότητα πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Λάρισα. Σύσκεψη με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλία. Eurokinissi

Τι επιδιώκει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη με την πρότασή της για Κ. Σημίτη, Ευ. Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου. Γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση να προτείνει έναν από τους τρεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γιατί υπάρχει ανησυχία μήπως και ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πολλαπλοί είναι οι στόχοι της Φώφης Γεννηματά με τη χθεσινή της –προσωπική- απόφαση να προτείνει για υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας και τρεις πρώην Προέδρους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ “παίρνει πάνω της” τυχόν πρόταση που θα γινόταν για υποψηφιότητα ενός εκ των τριών, “σταματώντας τα παιχνίδια και την προσπάθεια διεμβολισμού της Χαριλάου Τρικούπη από άλλους χώρους”, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από συνεργάτες της.

Επιδίωξή της, ωστόσο, φαίνεται να είναι το κάψιμο σεναρίων που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει για υποψήφιο Πρόεδρο τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρότι οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην υποψηφιότητα Προκόπη Παυλόπουλου.  Κατ αυτόν τον τρόπο σταματά τις σχετικές διαρροές που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει σε ανώτατο επίπεδο τουν διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, διευκολύνοντας τη συνέχιση της προσπάθειας διεύρυνσής του, μιας διεύρυνσης που μόνο προβλήματα και ζημίες προκαλεί στο Κίνημα Αλλαγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν φέρεται να συζητά υποψηφιότητα ενός εκ των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ ως πρότασή του για την Προεδρία. Πρώτα από όλα γιατί τυχόν υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη ή –πολύ περισσότερο- του Γιώργου Παπανδρέου θα προκαλούσε σημαντικές αντιδράσεις και –ουκ ολίγες λένε οι πληροφορίες- διαφοροποιήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης κατά τη σχετική ψηφοφορία, αλλά και “αιτία πολέμου” με την “καραμανλική συνιστώσα”. Αντιδράσεις, έστω και λιγότερες, θα υπήρχαν και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά είναι η …πληθωρική προσωπικότητά του, καθώς ο ίδιος-για να το πούμε κομψά- δεν θα μπορούσε να είναι ένας “διακοσμητικός” Πρόεδρος.

Έκλεισε τα σενάρια για την ίδια

Το πλέον σημαντικό, πάντως, της δήλωσης της Φώφης Γεννηματά ίσως είναι ότι έκλεισε τα σενάρια για τυχόν δική της υποψηφιότητα για την Προεδρία.

“Είμαι Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ” τόνισε, θέτοντας τέλος στη σχετική συζήτηση που είχε ανοίξει με σχετική δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη.

Το “άνοιγμα” στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Από τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά να κρατήσουμε και το “άνοιγμα” στον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά την απομάκρυνσή του από το Κίνημα Αλλαγής. Αλλά επί αυτού τα “Παιχνίδια Εξουσίας” θα επανέλθουν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version