Η οργή του πρωθυπουργού στη σύσκεψη για την Αττική

Η οργή του πρωθυπουργού στη σύσκεψη για την Αττική
O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

«Να φτιάξουμε νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να γκρεμιστούν τα αυθαίρετα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς, όταν δεν έπαιρνε απάντηση από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια στο ερώτημα «πότε θα μπορέσετε να γκρεμίσετε το πρώτο αυθαίρετο». Το παρασκήνιο από τη σύσκεψη της Τρίτης στο Λαύριο.

Δεδομένη θεωρείται η βούληση- και η πολιτική ανάγκη- της κυβέρνησης να προχωρήσει στο γκρέμισμα των πρώτων αυθαιρέτων στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας, ωστόσο οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι πολλές, μεταξύ των οποίων και η απροθυμία της δημόσιας διοίκησης, όπως φάνηκε και από τη σύσκεψη της Τρίτης στο Λαύριο.

«Πότε δηλαδή θα είστε έτοιμοι να γκρεμίσετε το πρώτο αυθαίρετο;» ρώτησε ο πρωθυπουργός αρμόδια διευθύντρια της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Αττικής που έλαβε το λόγο στη σύσκεψη μετά τον κ. Κοκκινάκη. Συγκεκριμένη απάντηση δεν έλαβε, γεγονός που ανάγκασε τον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη να παρέμβει:

«Κάτι ρώτησε ο πρωθυπουργός και απάντηση δεν δώσατε. Θα είστε έτοιμοι σε έξι μήνες, σε ένα χρόνο, πότε θα είστε;»

Το γεγονός ότι ούτε ο Κώστας Πουλάκης πήρε συγκεκριμένη απάντηση και γενικότερα η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση έδειξε ότι δεν έχει και μεγάλη διάθεση να ρίξει αυθαίρετα, ανάγκασε τον πρωθυπουργό στο τέλος να δώσει εντολή στους υπουργούς για τη δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα για επίσπευση των διαδικασιών. «Να φτιάξετε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουμε να γκρεμίσουμε τα αυθαίρετα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στους παριστάμενους υπουργούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα