Η “υποδειγματική” ψυχραιμία Παυλόπουλου και πότε αυτή θα εξαντληθεί

Η “υποδειγματική” ψυχραιμία Παυλόπουλου και πότε αυτή θα εξαντληθεί
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου NDP Photo

Γιατί ο ΠτΔ εκτιμά ότι η διαδικασία δεν είναι δικό του πρόβλημα και γιατί δεν μπορεί να δεχθεί τη σύνδεση της προεκλογικής εκλογής με τον εκλογικό νόμο.

Η μετατροπή της προεδρικής εκλογής σε …σαπουνόπερα, για να το πούμε και κάπως …κομψά, που πρώτα από όλα υπονομεύει τον ίδιο τον θεσμό και το πρόσωπο που τελικά επιλεγεί, είναι απολύτως βέβαιον ότι ενοχλεί και τον ίδιο τον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα.

Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που του έχουν προτείνει ακόμα και με εύσχημο τρόπο να αφήσει να φανεί δημοσίως η διαφωνία του με τη σαπουνόπερα που παρακολουθούμε και τα επεισόδια της οποίας έχουν όλο και περισσότερο σασπένς όσο περνάει ο καιρός.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, όμως, όπως λένε εκείνοι που γνωρίζουν τον χαρακτήρα του και το τι πράγματι πιστεύει, αν και θα είχε κάθε λόγο να παρέμβει δημοσίως επί του θέματος, δεν το πράττει, καθώς είναι γνωστός για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητά του.

Εκτιμά, άλλωστε, ότι το πρόβλημα δεν το έχει ο ίδιος, αλλά εκείνοι που το αφήνουν να δημιουργείται και που θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό και γιατί το πράττουν.

Ωστόσο, μάλλον δεν θα πρέπει να παρεξηγηθεί η στάση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα και να ερμηνευτεί ως ένδειξη αδυναμίας του. Όσοι, άλλωστε, επίσης γνωρίζουν τις σκέψεις του εκτιμούν πως δύσκολα θα ανεχτεί να συνδεθεί εκλογή Προέδρου της δημοκρατίας με τον εκλογικό νόμο που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος φέρεται να εκτιμά ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ωστόσο αν συμβεί είναι φανερό πως δεν θα μπορεί να το νομιμοποιήσει…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα