Τον iΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας

Τον iΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Θετικός ο έως τώρα απολογισμός, παρά την εσωστρέφεια που δημιουργούν δηλώσεις κορυφαίων στελεχών με αφορμή την αυτοκριτική.

Την έναρξη της ψηφιακής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ (iΣΥΡΙΖΑ) αναμένεται να εξαγγείλει το βράδυ απόψε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας του για εγγραφή νέων μελών.

Εφόσον, μάλιστα, ολοκληρωθούν και οι τελευταίες -μικρές- εκκρεμότητες που έχουν απομείνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει όσους από τους παραβρισκόμενους θελήσουν να εγγραφούν νέα μέλη από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου με τον iΣΥΡΙΖΑ (την ευθύνη της δημιουργίας του είχε ο εκπρόσωπος Τύπου Αλέξης Χαρίτσης, ενώ εργάστηκαν κυρίως νεαρά στελέχη του κόμματος) μπαίνει στη νέα εποχή και ξεπερνά αγκυλώσεις ετών, με στόχο πάντα το άνοιγμα στους ψηφοφόρους και την αδιαμεσολάβητη σχέση μαζί τους.

Τα αποτελέσματα, άλλωστε, από την πρώτη ημέρα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε όχι απλώς να βγάζει ομιλίες σε κομματικές συγκεντρώσεις, αλλά να επισκεφθεί σε πόλεις και κωμοπόλεις της Αχαΐας καφενεία, χώρους εργασίας και διασκέδασης κατοίκων επαρχιακών πόλεων, θυμίζοντας το look προηγούμενων χρόνων.

Η περιοδεία του και η ανοιχτή λαϊκή συγκέντρωση για την εγγραφή νέων μελών σήμερα στην Πάτρα αποτελεί κρας τεστ για την ανταπόκριση της πρόσκλησης για διεύρυνση (και όχι πια για μετασχηματισμό) του κόμματος- εκτός, βεβαίως, και εάν οι ψηφοφόροι της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν και πάλι την έκπληξη και η διεύρυνση επιβάλλει στο Συνέδριο τον μετασχηματισμό.

Η όλη προσπάθεια, άλλωστε, δεν μπορεί να είναι μόνο οργανωτική- ούτε θα κριθεί πρωτίστως σε αυτό το πεδίο. Η επιτυχία της διεύρυνσης θα εξαρτηθεί πρωτίστως σε πολιτικό πεδίο, από την πειστική ή όχι αντιπολίτευση που θα ασκήσει η Κουμουνδούρου και από την εναλλακτική πολιτική πρόταση που θα διαμορφώσει. Στο πλαίσιο αυτό σημαντική θα είναι και η αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εξαχθούν τα συμπεράσματα, να διορθωθούν τα λάθη και να αναλάβουν τα αρμόδια στελέχη την ευθύνη τους. Η αυτοκριτική, κατά κοινή πεποίθηση, πρέπει να γίνει συλλογικά και με ευθύνη της ηγεσίας, όσο και αν οι τοποθετήσεις -ακόμα και πρόσφατες- ακόμα και κορυφαίων στελεχών δείχνουν πως η Κουμουνδούρου είναι ανώριμη για κάτι τέτοιο. Η χρησιμοποίηση, όμως, από ορισμένους του “όπλου” της αποτίμησης της κυβερνητικής περιόδου ως μέσου ξεκαθαρίσματος εσωκομματικών λογαριασμών, δεν πρέπει να οδηγήσει στην εγκατάλειψη της συγκεκριμένης συζήτησης, που θα αποτελέσει όπλο για το μέλλον.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα