Και η Μαρία Δαμανάκη υποψήφια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Και η Μαρία Δαμανάκη υποψήφια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Μαρία Δαμανάκη Eurokinissi

Τι προσόντα της αναγνωρίζουν, τα ερωτηματικά για τη στάση των άλλων κομμάτων και η κατάληξη στον ...Προκόπη Παυλόπουλο!

Ένα νέο όνομα έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που αυτός δεν είναι εκ νέου ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, άρχισε να συζητείται τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη.

Το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε για την Προεδρία της Δημοκρατίας γυναίκα, είναι γνωστό. Και μάλιστα γυναίκα που θα σηματοδοτεί σε ευρύτερο άνοιγμα. Όπως γνωστό είναι και ότι η εξεύρεση μιας τέτοιας υποψήφιας είναι ασφαλώς πολύ δύσκολη απόφαση. Η Άννα Διαμαντοπούλου, που προφανώς συγκεντρώνει -και με διαφορά- όλα τα προσόντα ενός προσώπου όπως αυτό που αναζητά ο πρωθυπουργός, είναι πρόσωπο που δύσκολα θα δεχόταν η ακραιφνής “καραμανλική” πτέρυγα της ΝΔ.

Η Μαρία Δαμανάκη, που σήμερα εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιθέτως, δεν έχει εμπλακεί στα εσωτερικά δρώμενα τα πολλά τελευταία χρόνια, από τότε που ολοκληρώθηκε η θητεία της ως Επιτρόπου, θητεία στη διάρκεια της οποίας έχει δημιουργήσει ένα θετικό όνομα στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και έχει ενδιαφέρον αν θα γίνει αποδεκτή από τα άλλα κόμματα. Η ίδια υπήρξε Πρόεδρος του ενιαίου Συνασπισμού μετά το Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά εν συνεχεία υπήρξε βουλευτής Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και προηγουμένως υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη και του Κώστα Σημίτη. Ο Αλ. Τσίπρας, όμως, έχει προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου, ενώ άγνωστο είναι εάν η Χαριλάου Τρικούπη που ζητά Πρόεδρο Δημοκρατίας από το χώρο της, θα έλεγε “ναι” στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Στη ΝΔ, βέβαια, η Μαρία Δαμανάκη έχει λίγους υποστηρικτές, με “φανατικότερο”- σύμφωνα με τις πληροφορίες- τον Στέφανο Μάνο.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει ένα νέο όνομα για την Προεδρία, είναι η άριστη -κατά κοινή ομολογία- θητεία του νυν Προέδρου. Πώς, δηλαδή, δεν θα προτείνει εκ νέου έναν άξιο Πρόεδρο, πολύ περισσότερο που οι σχέσεις των δυο ανδρών, εδώ και καιρό είναι άψογες! Γι’ αυτό, άλλωστε, και πολλοί στοιχηματίζουν υπέρ μιας δεύτερης θητείας. Επ’ αυτού, νεότερα προσεχώς…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα