Το Μαξίμου “θάβει” το πρόβλημα Σαμαρά – Ελπίζει ότι στο μέλλον θα το αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους!

Το Μαξίμου “θάβει” το πρόβλημα Σαμαρά – Ελπίζει ότι στο μέλλον θα το αντιμετωπίσει με καλύτερους όρους!
Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Γιατί η κυβέρνηση τώρα παίρνει πίσω την αρχική διαρροή ότι "ζητήθηκαν εξηγήσεις", μετά και την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. Αποφεύγουν οι "σαμαρικοί" να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Τον στίχο του τραγουδιού της Μελίνας Μερκούρη, τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της οποίας γιορτάζουμε φέτος, «έγινε παρεξήγηση και εξήγησε δεν δόθηκε», θυμίζει η τελευταία αντιπαράθεση του Αντώνη Σαμαρά με το Μέγαρο Μαξίμου!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πήρε την Πέμπτη πίσω την αρχική διαρροή της Τετάρτης, πως «ζητήθηκαν εξηγήσεις» από τον πρώην πρωθυπουργό για την –επιδεικτική- απουσία του από την ψηφοφορία για την τροπολογία για το ποδόσφαιρο, όπου είχε τεθεί κομματική πειθαρχία. «Όταν λέει ένας πρωθυπουργός ότι λείπει για προσωπικούς λόγους, δεν του ζητάει κανείς εξηγήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη, σε μια στροφή 180 μοιρών. Είχε προηγηθεί η αυστηρή αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, μέσων συνεργατών του στην πρώτη κυβερνητική διαρροή, ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί»!

Η κυβέρνηση, μετά τη αντίδραση αυτή του Αντώνη Σαμαρά ή θα έπρεπε να συγκρουστεί μαζί του ή να ανακρούσει πρύμναν. Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, προτίμησε το δεύτερο.

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά προφανώς ότι δεν είναι η ώρα μιας απευθείας σύγκρουσης με τον πρώην πρωθυπουργό, έστω και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται από την αντιπολίτευση ότι είναι περίπου «όμηρος» ενός προσώπου που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του, αλλά εν συνεχεία συνέδραμε τον ίδιο στο να αναδειχθεί στην ηγεσία της παράταξης. . Ψευδαισθήσεις στο Μαξίμου για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού, όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν τις εκτιμήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν. Είναι, όμως, σαφές πως πρώτη επιλογή είναι να αποδυναμωθεί ο Αντώνης Σαμαράς, να αποψιλωθεί από στελέχη που τον στηρίζουν και να καταστεί στο μέλλον ανίσχυρος, αδύναμος και ανήμπορος να προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση. Κάτι που είναι ακόμα πιο πιθανό να επιτευχθεί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Η εκτίμηση εξακολουθεί, άλλωστε, να είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν επιδιώκει την ευθεία σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου την παρούσα στιγμή τουλάχιστον , κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι οι «σαμαρικοί» δεν αντιδρούν. Με άλλα λόγια στο κυβερνών κόμμα ετοιμάζονται για «εχθροπραξίες» μακράς περιόδου με τον Αντώνη Σαμαρά ελπίζοντας ότι η ευθεία σύγκρουση στο τέλος θα αποφευχθεί. Όσο και αν αυτό δεν το πολυπιστεύουν όλοι!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα