Μήνυμα Σχοινά για προσφυγικό: Η πρώτη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα

Μήνυμα Σχοινά για προσφυγικό: Η πρώτη επίσκεψη του αντιπροέδρου της Κομισιόν στην Αθήνα
O Μαργαρίτης Σχοινάς Eurokinissi

Μαζί του και η Σουηδέζα νέα Επίτροπος για τη μετανάστευση Ίλβα Γιόχανσον. Δεν αποκλείεται αμέσως μετά να μεταβούν και στην Άγκυρα. “Πάω εκεί που είναι το πρόβλημα” διαμηνύει ο Μ. Σχοινάς, που ξεκινά ...φουριόζος τη θητεία του

Δυναμικά ξεκινά τη θητεία του ο νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, που αναλαμβάνει πλέον και επισήμως τα καθήκοντά του.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, μάλιστα, όρισε ήδη το πρώτο επίσημο ταξίδι του, που θα είναι αρχές της εβδομάδας στην Αθήνα, με αντικείμενο το καυτό θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Θα συνοδεύεται, μάλιστα, από την Σουηδέζα νέα Επίτροπο Μετανάστευσης (η ευχή όλων είναι να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος) Ίλβα Γιόχανσον, ώστε να φανεί ότι προτεραιότητα του ιδίου, αλλά και της Επιτροπής είναι το μείζον θέμα της Ευρώπης, αλλά και των αρμοδιοτήτων του, το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Μαργαρίτης Σχοινάς και Ίλβα Γιόχανσον θα έρθουν μάλιστα στην ελληνική πρωτεύουσα το βράδυ της Δευτέρας, αμέσως μετά το πρώτο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή τους το πρωί της ίδιας ημέρας, ενώ στην Αθήνα θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με άλλους κυβερνητικούς παράγοντες. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, αμέσως μετά την Αθήνα να μεταβούν για επίσκεψη στην Άγκυρα, καθώς ο Μ. Σχοινάς δείχνει να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο -στο βαθμό βεβαίως που εξαρτάται από τον ίδιο- για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάποιους που τον ρώτησαν αν φοβάται μήπως “κακοχαρακτηριστεί” από ορισμένους που ως Έλληνας πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα, φέρεται να απάντησε: “Πάω εκεί που είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι το προσφυγικό και εκδηλώνεται πρωτίστως στην Αθήνα”.

Σύμφωνα, επίσης, με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, ο Μαργαρίτης Σχοινάς εκτιμά πως παρά τις τεράστιες δυσκολίες είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια ευρωπαϊκή συμφωνία για ένα “νέο Δουβλίνο”, ένα “Δουβλίνο 4”, καθώς Γερμανία και Γαλλία κατανοούν πλέον πλήρως το πρόβλημα, οι χώρες του Βίζεγκραντ εμφανίζονται πλέον διατεθειμένες να συζητήσουν το να πάρουν πρόσφυγες από τη στιγμή που το θέμα συνδέεται με οικονομικά πακέτα προς τις χώρες, ενώ θα αξιοποιηθεί και το γεγονός ότι το Βερολίνο -που φαίνεται διατεθειμένο να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση- αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Υ.Γ.: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρεθεί, πάντως, στην Αθήνα και το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μιλήσει στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα