“Ναι” σε τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη – όχι σε Σταύρο Δήμα

“Ναι” σε τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη – όχι σε Σταύρο Δήμα
Μαρία Δαμανάκη Eurokinissi

Αισιοδοξία στο Κίνημα Αλλαγής ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει για την Προεδρία πρόσωπο που προέρχεται από την κεντροαριστερά

Θετικό σε τυχόν υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί πως δεν έχει κανένα λόγο να ψηφίσει την πρώην Επίτροπο εφόσον αυτή προταθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μεταξύ άλλων ποτέ δεν επιτέθηκε στο κόμμα στο οποίο είχε προσχωρήσει μετά τον ενιαίο Συνασπισμό του οποίου υπήρξε αρχικά ηγετικό στέλεχος και εν συνεχεία Πρόεδρος. Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Δαμανάκη είχε στηριχτεί από το ΠΑΣΟΚ για Δήμαρχος Αθηναίων, υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του κόμματος αυτού και ορίστηκε από την κυβέρνησή του Επίτροπος, καθώς διέθετε αρχικά την εκτίμηση του Κώστα Σημίτη και εν συνεχεία του Γιώργου Παπανδρέου. Στη Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, παρότι γνωρίζουν πως η Μαρία Δαμανάκη χαίρει εκτίμησης στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμούν πως υπάρχουν εμπόδια για την πρότασή της, καθώς θα δυσαρεστηθεί η «δεξιά» πτέρυγα της ΝΔ, αλλά και γιατί με μια τέτοια υποψηφιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεγαλώσει το χάσμα που δημιουργείται μεταξύ αυτού και του …Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Αντιθέτως, το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να ψηφίσει τυχόν υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, έστω και αν τον ψήφισε το 2015, ως κοινή πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε πρόσωπο που δεν ανήκει στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς» συνεχίζει να διαμηνύει με κατηγορηματικό τρόπο η Φώφη Γεννηματά, τη στιγμή που στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει αισιοδοξία ότι τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει ως πρόταση πρόσωπο που θα μπορεί να το ψηφίσει και το Κίνημα της Αλλαγής.

Γενικότερα, πάντως, στο Κίνημα Αλλαγής επικρατεί η εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει να ψηφίσει μαζί με το ΚΙΝΑΛ Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά να προχωρήσει μόνος του σε ψήφιση του εκλογικού νόμου, ενός εκλογικού νόμου όμως τέτοιον που θα είναι κοντά στον αντίστοιχο που προτείνει η Χαριλάου Τρικούπη, ώστε να μπορεί να την κατηγορεί για ανακολουθία!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα