Υπάρχουν και νομικοί λόγοι για διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εντός του 2019

Υπάρχουν και νομικοί λόγοι για διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εντός του 2019
Στιγμιότυπο από προεκλογική ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά Eurokinissi

Γιατί συνεκλήθη η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε αποφασιστεί τα κόμματα που συγκροτούν το ΚΙΝΑΛ να απενεργοποιήσουν ουσιαστικά την λειτουργία των οργάνων τους

Έκπληξη-και μάλιστα μεγάλη- προκάλεσε η απόφαση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη να συγκαλέσει την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, η οποία με τη σειρά της αποφάσισε την πραγματοποίηση εκτάκτου Συνεδρίου του κόμματος έως τα τέλη του 2019.

Και αυτό καθώς στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής είχε ληφθεί απόφαση τα κόμματα που το αποτελούν να κάνουν «βήματα πίσω» και, μεταξύ άλλων, ουσιαστικά να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία των οργάνων τους.

Πολλοί απέδωσαν την απόφαση αυτή στο ενδεχόμενο ενός αποτελέσματος στις ευρωεκλογές που θα οδηγήσει στελέχη να ζητήσουν την επανεργοποίηση του ΠΑΣΟΚ, με την ηγεσία να προλαβαίνει τέτοιες κινήσεις, αναλαμβάνοντας η ίδια την πρωτοβουλία των κινήσεων σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για την ανακοίνωση της πραγματοποίησης Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Όπως πληροφορούνται μάλιστα τα «Παιχνίδια Εξουσίας» οι λόγοι αυτοί είναι πρωτίστως νομικοί. Χωρίς την πραγματοποίηση Συνεδρίου εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου θα υπήρχε πρόβλημα στη νομική λειτουργία του κόμματος. Το δε Συνέδριο πραγματοποιείται μάλιστα ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της θητείας των οργάνων, γεγονός πάντως που προβλέπεται από το νόμο. Η δε κίνηση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη αποτελεί σαφή απάντηση σε εκείνους που υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις που έχει έναντι τρίτων.

Το αν υπάρχουν και πολιτικοί λόγοι θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα και θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα