Ο Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζει “σκιώδη κυβέρνηση” και ανακοινώνει τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ετοιμάζει “σκιώδη κυβέρνηση” και ανακοινώνει τον οδικό χάρτη για το Συνέδριο
Γιάνης Βαρουφάκης Eurokinissi

Ανακοινώσεις από τον Γραμματέα του κόμματος το ερχόμενο Σάββατο, με συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή θα μιλήσει σε αμφιθέατρο του Αριστοτελείου με θέμα “Πανεπιστήμιο: Από το άσυλο στην αγορά”. Τον Μάιο το Συνέδριο του κόμματος.

“Σκιώδη κυβέρνηση” συγκροτεί και ανακοινώνει, εκτός απροόπτου, το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς οι δημοσκοπήσεις που υπάρχουν αποδεικνύουν πως το μόνο κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης που εμφανίζει δυναμική είναι το ΜέΡΑ25, γεγονός που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί, αλλά και να αξιοποιήσει.

Τη “σκιώδη κυβέρνηση” θα αποτελούν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και οι Τομεάρχες του κόμματος που θα ανακοινωθούν, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να βάζει τις τελευταίες του πινελιές στο σχήμα από το Κέμπριτζ που βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, επέλεξε τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξαγγείλει με έκτακτη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει το μεσημέρι του Σαββάτου, τον οδικό χάρτη του Συνεδρίου του κόμματός του. Ενός Συνεδρίου, που-σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”- θα διεξαχθεί τελικά στο τέλος του Μαΐου του 2020 και που θα εκλέξει Πολιτική Γραμματεία και Εθνικό Συμβούλιο, όχι όμως και Γραμματέα, θέση που κατέχει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Έως τον Μάιο, θα διεξαχθούν Περιφερειακά Συνέδρια στις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ στο διαδίκτυο θα αναρτηθούν το σχέδιο Πολιτικών Θέσεων, καθώς και το Σχέδιο Καταστατικού του κόμματος, ώστε να διεξαχθεί διάλογος και να πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες των μελών του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Κινηματικής Εξόρμησης (ΟΕΣΚΕ) είναι ο Κώστας Μπιτσάκης, σύζυγος της Σοφίας Σακοράφα, εκ των κορυφαίων στελεχών και βουλευτίνας του κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη την Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του ΑΠΘ, με θέμα “Πανεπιστήμιο: Από το άσυλο στην αγορά”. Το ΜέΡΑ25 διαθέτει, άλλωστε, μεγάλο μέρος της δύναμής του στη νέα γενιά, ενώ προσεχώς το κόμμα θα ιδρύσει και νεολαία-σήμερα υπάρχει η Νεολαία του DiEM25, με επικεφαλής τον Δημήτρη Λύτρα. Στο αμφιθέατρο του ΑΠΘ, όπου ο Γ. Βαρουφάκης θα επιχειρήσει να μετρήσει τις δυνάμεις του στη νέα γενιά, ομιλητές θα είναι επίσης η καθηγήτρια Ιστορίας και Φιλοσοφίας Ελένη Μανωλακάκη, ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Μαραγκός και ο μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Πολυχρόνης Καράμπελας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα