Ο κορονοϊός αποκλιμακώνει –έστω και προσωρινά- την ένταση στα σύνορα και το προσφυγικό;

Ο κορονοϊός αποκλιμακώνει –έστω και προσωρινά- την ένταση στα σύνορα και το προσφυγικό;
MotionTeam

Συνεχίζεται το παζάρι Ερντογάν με Ευρώπη, η οποία όμως εξακολουθεί να αρνείται να πάρει πρόσφυγες από την Ελλάδα! Παραμένει σε ετοιμότητα η Αθήνα, καθώς ο …Σουλτάνος είναι απρόβλεπτος!

Το κλείσιμο των συνόρων με τη χώρα μας που ανακοίνωσε η Τουρκία εκτιμάται ότι συμβάλλει, έστω και προσωρινά, στην αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορά μας, με επίκεντρο το προσφυγικό.

Στο ίδιο συμπέρασμα φαίνεται να οδηγεί και η εσωτερική κατάσταση στη γειτονική μας χώρα, με τη συνεχιζόμενη πίεση στην τουρκική οικονομία και την εξάπλωση του κορονοϊού, για τον οποίο το καθεστώς επέμενε έως πρόσφατα ότι δεν υπάρχει στη χώρα!

Ο Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, έχει έναν ακόμα λόγο να αποκλιμακώσει την ένταση και συγκεκριμένα ότι η τηλεδιάσκεψη της Κωνσταντινούπολης με Μέρκελ, Μακρόν και Τζόνσον δεν έφερε αποτελέσματα και συνεχίζεται. Κάποιες πληροφορίες, επίσης, χθες, έφεραν την Άγκυρα να αποσύρει στους ναυστάθμους μέρος των πολεμικών της πλοίων, προφανώς και λόγω του κορονοϊού. Επειδή, όμως, ο …Σουλτάνος είναι απρόβλεπτος, η Αθήνα εξακολουθεί να παραμένει σε κατάσταση ετοιμότητας, τόσο στον Έβρο, όσο και στο αιγαίο.

Δεν περνά, επίσης, απαρατήρητο πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις Μέρκελ μετά τη Σύνοδο Κορυφής με τηλεδιάσκεψη, αρνείται να πάρει τους πρόσφυγες που της αναλογούν, παραπέμποντας το πρόβλημα για αργότερα, με το σκεπτικό ότι θέλει …μελέτη!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα