Ο Πρόεδρος επέστρεψε τα Προεδρικά Διατάγματα στον Γραμματέα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος επέστρεψε τα Προεδρικά Διατάγματα στον Γραμματέα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε εκδήλωση - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Ερώτημα αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει από το σημείο που είχε σταματήσει η όλη διαδικασία ή εάν θα την ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Στον γραμματέα του νέου Υπουργικού Συμβουλίου Στέλιο Κουτνατζή επέστρεψε τα Προεδρικά Διατάγματα για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης ο Προκόπης Παυλόπουλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας».

Συνεπώς, η νέα κυβέρνηση, είναι αυτή που θα επιλέξει τη νέα ηγεσία της δικαιοσύνης, καθώς οι αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης μένουν στα χαρτιά.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει  η όλη διαδικασία να ξεκινήσει από το σημείο που είχε σταματήσει, με την επιλογή δηλαδή από τα πρόσωπα που είχε εγκρίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της προηγούμενης Βουλής ή εάν θα ξεκινήσει την όλη διαδικασία από μηδενική βάση.

Εκ των πραγμάτων, η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, θα επιλεγεί μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ενώ έως τότε χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα συνεχίσει να εκτελεί ο αρχαιότερος των εισαγγελέων Δημήτρης Δασούλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα