“Όχι” στον εκλογικό νόμο, “ναι” σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την κεντροαριστερά

“Όχι” στον εκλογικό νόμο, “ναι” σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την κεντροαριστερά
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

«Επιμονή και εμμονή στην αυτόνομη πορεία του κόμματος» το «δόγμα» της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Οι οριστικές αποφάσεις μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων του πρωθυπουργού.

«Όχι» στον εκλογικό νόμο που επιλέγει η κυβέρνηση, «ναι» σε πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας εφόσον προέρχεται από την κεντροαριστερά, λέει η Χαριλάου Τρικούπη.

Το Κίνημα Αλλαγής απορρίπτει τον εκλογικό νόμο που καταθέτει η κυβέρνηση, καθώς διαφωνεί με το υψηλό μπόνους που δίνεται στο πρώτο κόμμα, γεγονός που ευνοεί την αυτοδυναμία, ενώ η Φώφη Γεννηματά προσβλέπει σε κυβερνήσεις συνεργασίας εάν το πρώτο κόμμα δεν συγκεντρώνει στις κάλπες ένα ποσοστό κοντά στο 40%-άντε και λίγο κάτω από αυτό. Η ψήφος του ΚΙΝΑΛ στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο, είτε θετική, είτε αρνητική, όπως έχουν σημειώσει τα «Παιχνίδια Εξουσίας»,  μόνο πολιτική σημασία έχει, καθώς από τη στιγμή που ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 δεν υπερψηφίζουν, ο νέος νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

Αντιθέτως, το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας πρόσωπο από την κεντροαριστερά, καθώς το ίδιο το έχει θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως προϋπόθεση για θετική ψήφο. Έχουμε ήδη αποκαλύψει ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα πει ναι σε τυχόν πρόταση για τη Μαρία Δαμανάκη, οι πληροφορίες μας όμως επιμένουν ότι θα είναι θετικό και για την Άννα Διαμαντοπούλου, εφόσον αυτή αποτελεί την πρόταση του πρωθυπουργού.

Το «δόγμα» της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, άλλωστε, είναι η εμμονή και «επιμονή στην αυτόνομη πορεία του κόμματος», αν και θεωρείται βέβαιον ότι με τις παραπάνω επιλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα την κατηγορήσει για συνέχιση της σύμπλευσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη ΝΔ πλέον κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ αντιπολίτευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα