Όταν γινόταν debate στις ευρωεκλογές και στη χώρα μας

Όταν γινόταν debate στις ευρωεκλογές και στη χώρα μας

Τον Ιούνιο του 2004 και τον Μάιο του 2009 –και τις δυο φορές με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή

Μπορεί η χώρα να οδηγείται σε ευρωεκλογές χωρίς απευθείας διάλογο των πολιτικών αρχηγών, στο παρελθόν ωστόσο δυο φορές διεξήχθησαν debate πριν από τις ευρωκάλπες.

Η πρώτη τηλεμαχία διεξήχθη στις 8 Ιουνίου του 2004, πριν δηλαδή από τις ευρωεκλογές της 13 Ιουνίου.

Στο debate πήραν μέρος ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Συντονιστής στο debate υπήρξε ο Γιάννης Πρετεντέρης ενώ ερωτήσεις υπέβαλαν οι Νίκος Ευαγγελάτος, Παύλος Τσίμας, Έλλη Στάη, Μανόλης Καψής, καθώς και ο νυν Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το δεύτερο debate διεξήχθη στις 28 Μαΐου του 2009 και συμμετείχαν σε αυτό ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Την τηλεμαχία, που περιελάμβανε έξι θεματικές ενότητες, συντόνιζε η Μαρία Χούκλη και ερωτήσεις υπέβαλαν οι Όλγα Τρέμη, Αιμίλιος Λιάτσος, Νίκος Ευαγγελάτος, Σία Κοσιώνη, Αντώνης Σρόιτερ και Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Αυτά- για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα