Παντοδύναμο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να διαμορφώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον κερδίσει τις εκλογές

Παντοδύναμο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να διαμορφώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον κερδίσει τις εκλογές
O Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του Eurokinissi

Το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα που θα φέρει ο Πρόεδρος της ΝΔ εφόσον γίνει πρωθυπουργός είναι για ριζικές αλλαγές στη δομή της κυβέρνησης. Για … «προσωπάρχης» στο Μαξίμου προορίζεται ο Άκης Σκέρτσος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ

Ριζικές αλλαγές στην κυβέρνηση, εφόσον γίνει πρωθυπουργός, σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα, μάλιστα, που θα φέρει σε μια τέτοια περίπτωση- και που, σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι έτοιμο- στο μεγαλύτερο μέρος του, αφορά τη δομή της νέας κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να συγκροτήσει ένα ισχυρότατο Μέγαρο Μαξίμου και ένα ισχυρότατο πρωθυπουργικό γραφείο, με μεταφορά αρμοδιοτήτων και από όλα τα υπουργεία, ενώ από το αναβαθμισμένο (όπως σχεδιάζεται) υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα φύγει το θέμα των μέσων ενημέρωσης, που θα το αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας.

Για «προσωπάρχης» του νέου Μεγάρου Μαξίμου και του ισχυρού πρωθυπουργικού γραφείου προορίζεται –σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας»- ο Άκης Σκέρτσος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα