Παρασκηνιακός πόλεμος για τον διάδοχο του Γιώργου Καμίνη

Παρασκηνιακός πόλεμος για τον διάδοχο του Γιώργου Καμίνη
Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων και διεκδικητής υποψηφιότητας για τις ευρωεκλογές Γιώργος Καμίνης Eurokinissi

Ποιοι "μνηστήρες" παλεύουν για το δημαρχιακό θώκο. Ο νέος δήμαρχος θα ασκεί καθήκοντα έως την 1η Σεπτεμβρίου.

Εντείνεται στο παρασκήνιο η μάχη για το νέο δήμαρχο Αθηναίων που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Πέμπτη προκειμένου να διεκδικήσει τη θέση του ευρωβουλευτή με το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής.

Μεταξύ εκείνων που ενδιαφέρονται είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Σταυρακάκης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπρούλιας και Νέλλη Παπαχελά, καθώς και η Μαρία Στρατηγάκη.

Ο νέος δήμαρχος θα ασκεί καθήκοντα έως την 1 Σεπτεμβρίου οπότε και θα αναλάβει ο δήμαρχος που θα εκλεγεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ενώ σημειώνεται ότι για την εκλογή του απαιτείται στους δυο πρώτους γύρους απόλυτη πλειοψηφία και στον τρίτο σχετική.

Την ομάδα των συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης που θα επιλέξει το νέο δήμαρχο θα συγκαλέσει ο Γιώργος Π. Αποστολόπουλος που είναι ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας σήμερα, καθώς έχουν παραιτηθεί ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Θάνος Βερέμης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καμίνης είναι ένας από τους μακροβιότερους δημάρχους Αθηναίων, καθώς κατέχει αυτή τη θέση από τον Ιανουάριο του 2011, ενώ κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά του δήμου που ήταν ιδιαίτερα ελλειμματικά από την ρουσφετολογική και πελατειακή διοίκηση των προκατόχων του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα