Παυλόπουλος απαντά σε Χάντιγκτον για τη “σύγκρουση των πολιτισμών”

Παυλόπουλος απαντά σε Χάντιγκτον για τη “σύγκρουση των πολιτισμών”
ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν υπάρχει σύγκρουση Πολιτισμών, αφού κανένας πραγματικός Πολιτισμός δεν μπορεί, από την φύση του, να συγκρούεται με άλλους, εξίσου πραγματικούς πολιτισμούς» διαμηνύει από το Πεκίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απάντηση στον Σάμιουελ Χάντιγκτον, τον …πατέρα της «σύγκρουσης των πολιτισμών» αναμένεται να δώσει από την Κίνα, μιλώντας στο «Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε δεν υπάρχει σύγκρουση Πολιτισμών, αφού κανένας πραγματικός Πολιτισμός δεν μπορεί, από την φύση του, να συγκρούεται με άλλους, εξίσου πραγματικούς, Πολιτισμούς. Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι πολλές φορές, δυστυχώς -όπως συμβαίνει και στην εποχή μας- υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ Πολιτισμών, γεγονός που δυσκολεύει επικίνδυνα την ειρηνική συνύπαρξη των Λαών» πρόκειται να τονίσει ο Προκόπης Παυλόπουλος που από σήμερα ξεκινά επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.

«Απέναντι σε αυτή την έλλειψη επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης αντιστέκονται, με γενναιότητα και αποφασιστικότητα, οι Χώρες μας και οι Λαοί μας, με «ασπίδα» και «δόρυ» τον ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο των Πολιτισμών μας», πρόκειται να τονίσει με νόημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει αναχωρήσει για το Πεκίνο από το βράδυ του Σαββάτου και το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης στην Κίνα έχει ως εξής:

https://www.news247.gr/download/9262//703000/china.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα