Ποιοι οργανώνουν τις πρώτες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά την ομιλία του πρωθυπουργού

Ποιοι οργανώνουν τις πρώτες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη κατά την ομιλία του πρωθυπουργού
Eurokinissi

Μεγαλύτερη αναμένεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, άγνωστο τι κόσμος θα υπάρξει στη συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ, “άγνωστος Χ” οι αντιδράσεις αναρχικών και “μακεδονομάχων”.

Την αρχή του τέλους της περιόδου χάριτος- που εξακολουθεί όμως να υπάρχει- σηματοδοτούν τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται -όπως πλέον έχει καθιερωθεί εδώ και δεκαετίες- στη Θεσσαλονίκη, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και την ομιλία του στο Βελλίδειο.

Για το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί:

– Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου, που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης- το ΕΚΘ, επειδή η διορισμένη από Πρωτοδικείο διοίκηση της ΓΣΕΕ δεν έχει άλλη αρμοδιότητα, παρά να οδηγήσει την Συνομοσπονδία σε Συνέδριο. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο θεωρείται “βαρόμετρο” για τις προσεχείς κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει το εάν σε αυτό θα συμμετάσχουν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

– Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους. Το συγκεκριμένο συλλαλητήριο αναμένεται να είναι και το ογκωδέστερο.

– Συλλαλητήριο των “μακεδονομάχων”, οι οποίοι στις ανακοινώσεις τους τονίζουν ότι “στις 7 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στη ΔΕΘ, οι Ενωμένοι Μακεδόνες ΞΕΚΑΘΑΡΑ θα είμαστε ΑΠΕΝΑΝΤΙ όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ήμασταν και με τον Αλέξη Τσίπρα”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει, βεβαίως, εάν θα συγκεντρώσουν κόσμο, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν διαφαίνεται.

– Συλλαλητήριο αναρχικών στην Καμάρα- εδώ το ενδιαφέρον εμφανίζεται στο αν θα προκληθούν επεισόδια και στον τρόπο που θα αντιδράσει η ΕΛΑΣ.

– Συλλαλητήριο της ΠΟΕΔΗΝ, που θα ξεκινήσει στις 8 από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ενδιαφέρον έχει, τέλος, ποιες οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας θα συμμετάσχουν στα αντίστοιχα συλλαλητήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα