Οι πολλές υποψηφιότητες και το σύστημα σταυροδοσίας εμποδίζουν -ακόμα- το κοινό ψηφοδέλτιο

Οι πολλές υποψηφιότητες και το σύστημα σταυροδοσίας εμποδίζουν -ακόμα- το κοινό ψηφοδέλτιο
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά σε συνέδριο του κόμματος Eurokinissi

Οι συναντήσεις της Φώφης με Γιώργο Καμίνη, Μαργαρίτη και τα μηνύματα του Νίκου Ανδρουλάκη. Το κρίσιμο τετ α τετ της Φώφης με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ένα mail που έλαβαν νωρίς το απόγευμα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ από τον Γραμματέα του κόμματος Μανόλη Χριστοδουλάκη και το οποίο καλούσε όσους θέλουν να είναι υποψήφιοι για το Πολιτικό Συμβούλιο να στείλουν με mail την υποψηφιότητά τους το βράδυ της Παρασκευής, 5 με 8 το βράδυ, δείχνει το πρόβλημα που υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη για την εκλογή του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, το προσεχές Σάββατο.

Οι υποψηφιότητες για τις 21 εκλόγιμες θέσεις του ΠΣ είναι πάρα πολλές, γεγονός που δημιουργεί νευρική κρίση στην ηγεσία, η οποία θέλησε να επιβάλλει σύστημα σταυροδοσίας 100%, με τον Ν. Ανδρουλάκη να είναι απόλυτα αρνητικός. ‘Έτσι θα κάνουμε διορισμό, αν επιλεγεί σύστημα σταυρoδοσίας άνω του 30-40% εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος” διαμήνυσε στη Φώφη Γεννηματά ο νεαρός ευρωβουλευτής, με τις συζητήσεις μεταξύ των δυο πλευρών να συνεχίζονται εντατικά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί το ναυάγιο μιας κοινής πρότασης στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο το Σάββατο. Αντιθέτως, πολύ καλά πήγαν οι συνεργασίες που είχε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ με τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Γιώργο Καμίνη- τον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη στηρίζει τόσο για την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο όσο και για την Ευρωβουλή- και τον Θόδωρο Μαργαρίτη.

Μετά το mail Χριστοδουλάκη προς τα μέλη της ΚΕ και εφόσον υποβληθούν οι υποψηφιότητες, θα αποφασιστεί- σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες- και το σύστημα σταυροδοσίας, αναλόγως προφανώς και του αριθμού των υποψηφιοτήτων που θα υπάρξουν.

Μεταξύ των στελεχών, πάντως, που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα είναι οι Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Ρέππας, Μανόλης Όθωνας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Γιώργος Καμίνης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Νίκος Διακουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Γιάννης Μεϊμάρογλου, Εύα Καϊλή, Μιχάλης Καρχιμάκης, Νάντια Γιαννακοπούλου και πολλοί άλλοι.

Ακλόνητος ο Γραμματέας

Για τη θέση του Γραμματέα μοναδικός υποψήφιος, όπως όλα δείχνουν, είναι ο Μανόλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί με υψηλό ποσοστό.

Η κρίσιμη συνάντηση με τον Χρυσοχοΐδη

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς από το αποτέλεσμά της εξαρτάται εάν ο πρώην υπουργός (που φέρεται να έχει σοβαρές αμφιβολίες για την πολιτική της Χαριλάου Τρικούπη) θα είναι ή όχι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα