Πόσα είναι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, πόσα είναι ενεργά και τι νέες εγγραφές γίνονται

Η είσοδος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Η είσοδος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου EUROKINISSI

Γιατί ο στόχος των 180.000 μελών μοιάζει με άπιαστο όνειρο και γιατί είναι όμως ελπιδοφόρες οι 5.000 περίπου εγγραφές μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Με άπιαστο όνειρο μοιάζει αυτή τη στιγμή ο στόχος της ηγεσίας της Κουμουνδούρου για 180.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο μετασχηματισμός του κόμματος έχει εμπλακεί στις εσωκομματικές μυλόπετρες και το κόμμα μοιάζει να μην υιοθετεί στο σύνολό του το άνοιγμα που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγεγραμμένα 28.500 περίπου μέλη.

Από αυτά, ενεργά είναι ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 40% έως 60% , με χοντρικούς δηλαδή υπολογισμούς περίπου 14.500.

Ενθαρρυντικό στοιχείο για την Κουμουνδούρου είναι ότι λίγο πριν και κυρίως λίγο μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ζήτησαν να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ -σύμφωνα πάντοτε με τα στοιχεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης-κοντά στις 5.000 μέλη.

Εξ αυτών τα μισά ζήτησαν την εγγραφή τους μέσω των οργανώσεων και τα άλλα μισά μέσω του διαδικτύου.

Παρά, μάλιστα, τις επιφυλάξεις στελεχών, η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο e-ΣΥΡΙΖΑ, που θα εισηγηθεί σε λίγες ημέρες ο Αλέξης Χαρίτσης, θα συμβάλλει αποφασιστικά για την εγγραφή νέων μελών. Η σχετική πλατφόρμα, μάλιστα, ενδέχεται να είναι έτοιμη ακόμα και εντός τριών εβδομάδων.

Είναι, όμως, φανερό πως και για την προσέλκυση νέων μελών όλα θα κριθούν από την πολιτική δυναμική που αποκτήσει (ή δεν θα αποκτήσει) η Κουμουνδούρου...

SHARE: