Πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού το καλοκαίρι – Να πάνε οι έλληνες στα ξενοδοχεία!

Πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού το καλοκαίρι – Να πάνε οι έλληνες στα ξενοδοχεία!
Παραλία το καλοκαίρι. Eurokinissi

Ίσως αποτελεί τη μόνη λύση για να μην καταρρεύσει τελείως η βαριά βιομηχανία της χώρας!

Ένα από τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα του κορονοϊού είναι ασφαλώς και χωρίς δεύτερη κουβέντα ο τουρισμός.

Ο τουρισμός, που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας, που συνεισφέρει  τα μέγιστα στην εισροή συναλλάγματος, στην αύξηση του ΑΕΠ και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Όπως όλα δείχνουν, ακόμα και με τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις, ο κορονοϊός δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί έως το καλοκαίρι και βέβαια δεν πρόκειται να περιμένουμε ξένους τουρίστες-πχ ιταλούς, κινέζους, ισπανούς, γερμανούς, αμερικανούς κοκ!

Η μόνη ίσως λύση είναι, εφόσον η πανδημία το επιτρέψει, είναι η στροφή στους έλληνες πελάτες. Στους ανθρώπους εκείνους για τους οποίους τα ελληνικά ξενοδοχεία κόστιζαν πολλαπλάσια από ότι στους αλλοδαπούς, καθώς τα μεγάλα τουριστικά γραφεία ελάμβαναν πολύ χαμηλές τιμές προκειμένου να φέρουν τουρίστες στη χώρα μας, ενώ οι τιμές για τους ντόπιους ήταν πολύ υψηλότερες, καθιστώντας πολλές φορές το εξωτερικό ελκυστικότερο οικονομικά προορισμό!

Οι καιροί, όμως, γυρίζουν και οι έλληνες, υπό την αίρεση πάντα ότι ο κορονοϊός θα το επιτρέψει, αποτελούν τη μοναδικά ελπίδα για τον τουρισμό μας.

Η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς, κατά την άποψη της στήλης, πρέπει να έχουν ως μια πρώτη προτεραιότητα, τη διαμόρφωση ενός «οικονομικού πακέτου», που θα στέλνει έλληνες στα ξενοδοχεία των ακτών της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών μας.

Επαναλαμβάνουμε πως όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει υπάρξει αντιμετώπιση της πανδημίας. Διαφορετικά ούτε τουρισμό της δεκαετίας του ’60 και της δεκαετίας του ΄70, με επισκέψεις στα χωριά μας (όσοι έχουμε), δεν θα υπάρξει!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα