Προς αλλαγή ονόματος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά- το θέλει και ο ίδιος!

Προς αλλαγή ονόματος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά- το θέλει και ο ίδιος!
Μαργαρίτης Σχοινάς MotionTeam

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φέρεται να πείθεται πως πρέπει να αναθεωρήσει την -επιεικώς- αμφιλεγόμενη απόφασή της να ιδρύσει χαρτοφυλάκιο για την “προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”! Η Μαρίν Λεπέν πανηγυρίζει ήδη μάλιστα για την ίδρυση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου! Προβλήματα και με τον Ούγγρο Επίτροπο

Υπέρ της αλλαγής του ονόματος του χαρτοφυλακίου που του έχει ανατεθεί, αυτό της “προστασίας του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” τάσσεται στις συζητήσεις του στις Βρυξέλλες και ο ίδιος ο Μαργαρίτης Σχοινάς, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα “Παιχνίδια Εξουσίας”.

Η κατακραυγή για την αμφιλεγόμενη -το λιγότερο- απόφαση της νέας Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν είναι μεγάλη, είναι δε χαρακτηριστικό πως επικριτικός υπήρξε και ο ίδιος ο νυν Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. “Λάδι στη φωτιά” όμως έριξε και η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν, που δήλωσε πως αποτελεί νίκη της Ακροδεξιάς ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του έλληνα Επιτρόπου. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η μετανάστευση προκαλεί ερωτηματικά για το μέλλον του τρόπου ζωής των Ευρωπαίων και αυτό επιβεβαιώνει την ιδεολογική μας νίκη” δήλωσε η ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς, εκθέτοντας ακόμα περισσότερο την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η νέα Πρόεδρος της Κομισιόν, πάντως, κάτω από τις σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και από φιλελεύθερες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ευρωπαϊκής δεξιάς, προσανατολίζεται να αλλάξει τον τίτλο του χαρτοφυλακίου. Η δήλωσή της ότι είναι έτοιμη για ένα “ανοιχτό διάλογο” για το θέμα, δείχνει πως πλέον- και αφού αυτοεκτέθηκε- έχει λάβει την απόφασή της για αλλαγή του ονόματος. Δεν αποκλείεται μάλιστα η αλλαγή του ονόματος, που για την ακρίβεια δεν είναι απλά ο τίτλος του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά ο τίτλος της αντιπορεδρίας που έχει αναλάβει (“Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής”), να ανακοινωθεί στην ακρόαση που έχουν ζητήσει για το θέμα από την νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, στις 19 Σεπτεμβρίου οι ομάδες των σοσιαλδημοκρατών, των πράσινων και των κεντρώων της Renew Europe.

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως η αλλαγή ονόματος του επίσημου τίτλου του αξιώματος του Μαργαρίτη Σχοινά, μάλλον θα βοηθήσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να “περάσει” χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, δυο ακόμα επιλογές της που προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις:

Η πρώτη- και πολύ μεγαλύτερη δυσκολία- αφορά στον Ούγγρο Επίτροπο Λάζλο Τροκσάνι, που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση της ΕΕ, του ανθρώπου που επιτέθηκε εξ ονόματος του Όρμπαν στο δικαστικό σύστημα της χώρας του, προκαλώντας την κατακραυγή ολόκληρης της Ευρώπης!

Η δεύτερη, τη Γαλλίδα Επίτροπο Σιλβί Γκονλάρ, που είχε απομακρυνθεί από την κυβέρνηση της χώρας της για σκάνδαλο!

Ούτως ή άλλως, πάντως, στο κλίμα αυτό είναι θετικό που ο ίδιος ο Μαργαρίτης Σχοινάς έχει εισηγηθεί την αλλαγή του ονόματος του χαρτοφυλακίου του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα