Προς το “όχι” η κυβέρνηση στο αίτημα Φώφης για Διακομματική. Πρόταση στο ΚΙΝΑΛ για συνάντηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Προς το “όχι” η κυβέρνηση στο αίτημα Φώφης για Διακομματική. Πρόταση στο ΚΙΝΑΛ για συνάντηση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Στιγμιότυπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά στη Βουλή Eurokinissi

Ραγδαίες εξελίξεις. Σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής οδηγείται το θέμα. Να δοθούν όλα τα στοιχεία από τις τράπεζες στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και εντός τριμήνου να εκδώσει πόρισμα ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ραγδαίες εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο, όπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «Παιχνίδια Εξουσίας», επιφέρει η κατάργηση του νόμου για την πρώτη κατοικία, η οποία δείχνει να μετατρέπεται στο μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης στο εσωτερικό της χώρας το επόμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση, όπως συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή, αναμένεται να αρνηθεί την πρόταση της Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς το θέμα θα την φέρει αντιμέτωπη με σύσσωμη την αντιπολίτευση. Η πρόταση της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, όπως είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας, θα μετατραπεί με το άρθρο 137 του Κανονισμού της Βουλής σε επερώτηση, η οποία θα αποτελέσει ουσιαστικά συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, καθώς θα την υπερασπιστεί εισαγωγικά στη Βουλή η ίδια η Φώφη Γεννηματά, θα συμμετάσχει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- και συνεπώς, δεν θα μπορεί να απουσιάζει πλέον ο πρωθυπουργός.

Η Κουμουνδούρου, πάντως, φέρεται αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά, δίνοντας συνέχεια σε αυτή. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να προτείνει να ζητηθούν από τις τράπεζες όλα τα στοιχεία για τα κόκκινα δάνεια και η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής να επεξεργαστεί και να προτείνει λύση στο πρόβλημα, ενώ εγκαταλείφτηκαν οι σκέψεις να ζητηθεί παράταση για ένα χρόνο στον ισχύοντα νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα θα ζητήσει επίσημη συνάντηση με το Κίνημα Αλλαγής για διαμόρφωση κοινής γραμμής στο θέμα. Στόχος η κοινή δράση των δυο κομμάτων, από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα απορρίψει την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στο σημείο αυτό και το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει αν λάβει γενναίες αποφάσεις, αφού η ανταπόκριση ή όχι στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει σημείο σημαντικών συζητήσεων στο εσωτερικό του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα