ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα εν μέσω lockdown

Πακέτο στήριξης: Παρατείνεται το "κούρεμα" στα ενοίκια, επίσπευση καταβολών Φεβρουαρίου - Μαρτίου για ιδιοκτήτες

Νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Έρχεται διπλή καταβολή για τα "κουρεμένα" ενοίκια και αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων φορολογικών ρυθμίσεων από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών την 1η Ιουνίου

"Κλείδωσε" η συμφωνία κυβέρνησης θεσμών για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου για όλα τα ακίνητα ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Μέχρι τότε προστασία μόνο για τους κορονόπληκτους.

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για ασφυκτική προθεσμία στην υποβολή δικαιολογητικών για την α' κατοικία. "Σε 3 ημέρες η προθεσμία να λήγει, και από τους 40.000, έχουν κατορθώσει να υποβάλουν αιτήσεις οι 4.400" τονίζει.

Σπίτια στον Πειραιά

Τράπεζες: Πληρώνεται σήμερα η επιδότηση στους δανειολήπτες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Γέφυρα

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι η αξία των μέχρι σήμερα εγκεκριμένων δανείων προσεγγίζει τα 8 δις. ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το σύνολο των δανείων που θα επιδοτηθεί θα ανέλθει περί τα 12 δις. ευρώ περίπου.

Αστυνομία

Καταγγελία ΠΑΜΕ: "Έκοψαν κλήση σε μέλος μας που υπερασπίστηκε σπίτι από πλειστηριασμό"

"Αν η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη για το πολίτευμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να βρει τι φταίει", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-καταγγελία του ΠΑΜΕ.

Αναφιώτικα

Χωρίς φόρο οι δωρεές και γονικές παροχές ως 150.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας

Προαπαιτούμενο για την ευνοϊκή μεταχείριση είναι να προκύπτει ότι η δωρεά/γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου για το οποίο το τέκνο απαλλάσσεται από τον φόρο ως πρώτη κατοικία.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Κύριε Τσίπρα, διαφέρουμε στον τρόπο που ασκούμε τη δημοσιονομική πολιτική"

Τι δήλωσε ο Χ. Σταϊκούρας, ο υπουργός που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Αποδεικνύετε για ακόμη μία φορά, κε. Τσίπρα, ότι έχετε έλλειψη ευθύνης", τόνισε.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πρώτη κατοικία: Πώς προκύπτει έμμεση αύξηση του αφορολόγητου

Στο νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό δίκαιο προβλέπεται ότι το ελάχιστο εμβαδό για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για οικογένειες αυξάνεται κατά 5 τετραγωνικά μέτρα για κάθε παιδί.

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: "Στον αέρα" η πρώτη κατοικία

Επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο Έφη Αχτσιόχλου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε "κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στη χώρα".

Τράπεζα της Ελλάδος

Πιέσεις στους Θεσμούς για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα

Με ποια επιχειρήματα επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσπάσει το «ναι» των θεσμών για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα. Ποιες κατηγορίες δανειοληπτών αν και έχουν τις προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση, δεν μπορούν για «τεχνικούς λόγους».

"Ουρά" πολιτών με μάσκες στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Γέφυρα: Εκτός οι περυσινές αγορές κατοικίας και οι αγρότες

Ολιγοήμερη παράταση του Προγράμματος Γέφυρα, προκειμένου να λάβουν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία χιλιάδες δανειολήπτες που, αν και έχουν όλες τις προϋποθέσεις, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Εταιρείες Διαχείρισης: Προχωρούν σε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ο πλειστηριασμός θα αναστέλλεται, εφόσον ο δανειολήπτης καταθέσει σχετικό αίτημα, συνυποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τονίζουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Προστασία πρώτης κατοικίας μόνο για τους οικονομικά ευάλωτους

Μοναδική προστασία, με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, το επίδομα στέγασης και η μεταβίβαση της πρώτης κατοικίας στον ειδικό Φορέα με διαμονή για 12 έτη έναντι ενοικίου και δικαίωμα επαναγοράς. Τελευταία ευκαιρία το Πρόγραμμα Γέφυρα.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: Ανοίγει στις 3 Αυγούστου η πλατφόρμα για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων

Ψηφίζεται μέχρι τέλος της εβδομάδας στο Βουλή το νομοσχέδιο για το Πρόγραμμα – Γέφυρα που αφορά στην επιδότηση της δόσης δανείων με υποθήκη την α΄κατοικία σε όσους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Σπίτια στην Αθήνα

Πρώτη κατοικία: Aνοίγει την 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Από την 1η Αυγούστου οι αιτήσεις για την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην α΄ κατοικία – Ποιοι είναι δικαιούχοι και τι θα ισχύσει με την κλιμάκωση της επιδότησης ανά τρίμηνο.

Σπίτια στην Αθήνα.

Πρώτη κατοικία: Ετοιμάζεται κυβερνητική πρόταση για κάλυψη μόνο των οικονομικά ευάλωτων

Οι θεσμοί ζήτησαν να τεθούν κριτήρια προκειμένου το Πρόγραμμα – γέφυρα να καλύψει τους οικονομικά ευάλωτους κι όχι να επωφεληθούν πολίτες με οικονομική άνεση. Τις επόμενες μέρες η πρόταση της κυβέρνησης

Πρώτη κατοικία

Τράπεζες: Την άλλη εβδομάδα τα σπουδαία για πτωχευτικό και προστασία πρώτης κατοικίας

Όλα θα κριθούν την άλλη εβδομάδα όταν και η διαπραγμάτευση κυβέρνησης θεσμών μεταφερθεί στο κορυφαίο επίπεδο καθώς οι διαφορές είναι τέτοιες που μόνο με πολιτική λύση μπορούν να κλείσουν

Δάνειο

Τράπεζες: "Πάγωσαν" δάνεια ύψους 17 δισ. ευρώ

Δάνεια άνω των 17 δισ. ευρώ έχουν υπαχθεί στα μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων από τις τράπεζες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα στεγαστικά με το θέμα της κρατικής επιδότησης να απασχολεί τις επόμενες μέρες τους Θεσμούς

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Οι μαζικές ρυθμίσεις αναχαιτίζουν το κύμα κόκκινων δανείων

Η διαχειρίσιμη αύξηση των κόκκινων δανείων επιβεβαιώνει την πολιτική των μαζικών ρυθμίσεων εν μέσω πανδημίας και αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων που υπάρχουν για την εξυγίανση των ισολογισμών.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την έκπτωση 40% στο ενοίκιο και τον Ιούνιο

Μαζί με τις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι, απολυμένοι ή σε αναστολή εργασίας δικαιούνται επίσης μείωση 40% στο ενοίκιο της κύριας κατοικίας τους, και της φοιτητικής κατοικίας τέκνου που φοιτά σε άλλη πόλη.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέες διαπραγματεύσεις με θεσμούς για πτωχευτικό δίκαιο και πρώτη κατοικία

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διαφανής και ενιαία ρύθμιση,μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλων των χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων με στόχο την οριστική λύση και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας

Η Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Περίπου στα 6 – 7 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια του κορονοϊού

Στα 80.000 δάνεια το νέο κύμα κόκκινων στεγαστικών. Οι τράπεζες απέστειλαν αναλυτικά στοιχεία για τα δάνεια που «κτύπησε» ο κορονοϊός στο οικονομικό επιτελείο ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Μέχρι την Πέμπτη στη Βουλή οι διατάξεις για μειώσεις φόρων στήριξης ιδιοκτητών

Την αύξηση των προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στα 8 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των μειώσεων φόρων που εξαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέα πλατφόρμα από 1η Ιουλίου για την προστασία πρώτης κατοικίας

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων, όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.