news 24/7

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Τετ α τετ με τους θεσμούς: Στο τραπέζι πτωχευτικός κώδικας, ασφαλιστικό και αποκρατικοποιήσεις

Τετ α τετ με τους θεσμούς: Στο τραπέζι πτωχευτικός κώδικας, ασφαλιστικό και αποκρατικοποιήσεις

Το νέο πλαίσιο που θα φέρει τα πάνω κάτω στην διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, θα είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα της 5ης αξιολόγησης που ξεκινά από σήμερα σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Ξεκίνησαν οι πληρωμές της κρατικής επιδότησης για την διάσωση της πρώτης κατοικίας

Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες μπορούν να διενεργούν τη διαδικασία αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)

Πρώτη κατοικία: Οι αλλαγές και οι προϋποθέσεις για την επιδότηση του Δημοσίου

Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 57.166 χρήστες - Έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες 1.249 αιτήσεις.

Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Φωτό αρχείου.

"Ναι" από την Κομισιόν για τα κέρδη των ομολόγων - Τι αλλάζει στην προστασία της πρώτης κατοικίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν και επαινεί την κυβέρνηση για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, εκφράζει την αησυχία της για τις δικαστικές αποφάσεις σχετικά με τα αναδρομικά

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Ετοιμάζουμε νέες βελτιώσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει άμεσα πρόσθετες βελτιώσεις, που θα αποσκοπούν στην κατάργηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ώστε να καταστεί η διαδικασία ευκολότερη και ταχύτερη για τους πολίτες.

Προστασία Πρώτης Κατοικίας: Στους 30.000 οι φορολογούμενοι που ξεκίνησαν τη διαδικασία - Τι αλλάζει στις αιτήσεις

Προστασία Πρώτης Κατοικίας: Στους 30.000 οι φορολογούμενοι που ξεκίνησαν τη διαδικασία - Τι αλλάζει στις αιτήσεις

Την πλατφόρμα έχουν επισκεφθεί σχεδόν 45.000 χρήστες. Αλλαγές θεσμοθετεί το υπουργείο οικονομικών έτσι ώστε περισσότεροι δικαιούχοι να μπορούν να ενταχθούν στις προστατευτικές ρυθμίσεις.

Στιγμιότυπα από την κορυφή του λυκαβηττού.Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Προστασία πρώτης κατοικίας: Τι αλλάζει για δημοσίους υπαλλήλους, εγγυητές και κρατική επιδότηση

Οι αλλαγές αφορούν τόσο σε νέες αιτήσεις που θα υποβληθούν και σε όσες δεν έχουν ολοκληρωθεί, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών - Οι περιπτώσεις και η διαδικασία.

Η Αθήνα από ψηλά

Προστασία πρώτης κατοικίας: Στους 23.000 οι χρήστες που ξεκίνησαν τη διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η 13η εβδομάδα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και ποια τα νούμερα για την περίοδο από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2019.

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Tσακαλώτος για πρώτη κατοικία: Αποδείχθηκε ότι η υπήρχε σχέδιο

Στην έγκριση του σχετικού νόμου αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι "η εξ ολοκλήρου διαμόρφωση ανήκει στην προηγούμενη κυβέρνηση, με στόχο να προστατευθούν όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη".

Διαμερίσματα πολυκατοικίας στην Αθήνα

Από σήμερα ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει επικοινωνιακή καμπάνια για να πληροφορηθούν οι 150.000 πολίτες που υπολογίζουν η ΑΑΔΕ και οι τράπεζες ότι μπορούν να ενταχθούν στις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ακίνητα στην Αθήνα

Προστασία πρώτης κατοικίας: Ηλεκτρονικά η ρύθμιση από τη Δευτέρα

Όσοι δικαιούνται να ενταχθούν στη ρύθμιση δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν κανένα έγγραφο στις τράπεζες σύμφωνα με όσα τόνισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης - Τι είπε για τη ρύθμιση των 120 δόσεων και το Ελληνικό.

Κατοικίες στην Αθήνα

Προστασία πρώτης κατοικίας: Στους 46.395 οι χρήστες της πλατφόρμας μέσα σε ένα μήνα

Τους 46.395 έφτασαν οι χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας στον ένα μήνα λειτουργίας της. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 11.703 χρήστες.

Σπίτια στην Αθήνα

Προστασία πρώτης κατοικίας: Περισσότεροι από 10.000 έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία αίτησης

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους λειτουργεί ήδη εδώ και τρεις εβδομάδες και συνολικά έχουν εισέλθει 36.688 χρήστες με 10.483 να έχουν ξεκινήσει διαδικασία υποβολής αίτησης.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)

Νέος νόμος Κατσέλη: Έως 50% η επιδότηση της δόσης στεγαστικού - Εντός της ημέρας η απόφαση στο ΦΕΚ

Επιδότηση έως και 50% στην δόση για στεγαστικά δάνεια ιδιωτών και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια θα προσφέρει η ένταξη στο νέο νόμο Κατσέλη - Τα κριτήρια όπως αναλυτικά τα εξήγησε στον News 24/7 στους 88.6 ο Ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση του Eurogroup

Ολοταχώς για το 1 δισ. ευρώ - Αναμένεται το "πράσινο φως" στο Eurogroup της Παρασκευής

Η έκθεση της Κομισιόν για τη δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας συμπληρώνεται και θα αποσταλεί σήμερα στα μέλη του Euroworking Group. Η έκθεση στην νέα της μορφή θα αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής - Φωτογραφία αρχείου

Με 194 "Ναι" υπερψηφίστηκε το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 194 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων, ενώ την τροπολογία καταψήφισαν 33 βουλευτές από το ΚΙΝΑΛ και την Χρυσή Αυγή. Παρών ψήφισαν 4 βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς

Καββαθάς: Θετική η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στον News 24/7 εκτίμησε ότι εάν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, που είναι ένα από τα αγκάθια, δεν θα προχωρήσει η ελληνική οικονομία και εξέφρασε την ελπίδα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια να κάνει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Σπίτια στην Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Στο παρά πέντε της ψήφισης ασφυκτικές πιέσεις για νέα μείωση της "περιμέτρου" των επιχειρηματικών δανείων

Πιέσεις για νέους περιορισμούς στην συμμετοχή επιχειρηματικών δανείων στο νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας δέχεται η ελληνική πλευρά παρά τις χθεσινές υποχωρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Προστασία πρώτης κατοικίας: Μειώνεται στις 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων

Πρόκειται επί της ουσίας για το υπόλοιπο επιχειρηματικό δάνειο που από 130.000 ευρώ πέφτει στα 100.000. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι ο περιορισμός της "περίμετρου" ήταν απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει "πράσινο" φως από τους θεσμούς για το νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων, καθώς ζητούσαν "σιγουριά ότι δεν θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο".

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Θετική υποδοχή από τους φορείς στο νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων

Θετικά αντιμετώπισαν το νέο πλαίσιο οι εκπρόσωποι των τραπεζών, καθώς κι οι εκπρόσωποι των εμπόρων κατά την ακρόαση των φορέων. Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών και, κυρίως, των δικηγορικών συλλόγων.

Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς

Η ΝΔ ψηφίζει τη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία και υπόσχεται να τη βελτιώσει ως κυβέρνηση

Με τη νέα ρύθμιση στο παρά πέντε, η προστασία περιορίζεται στους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες και δεν επιβραβεύονται οι συνεπείς, υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση