ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ακίνητα στην Αθήνα

"Όνειρο απατηλό" η απόκτηση κατοικίας για τους νέους

Οι τιμές αγοράς κατοικίας, η έλλειψη νέων κατασκευών, η εγκατάλειψη λόγω πολυιδιοκτησίας και άλλων λόγων κτιρίων, η εκτίναξη του κόστους κατασκευών, ο "αφανισμός" στέγης λόγω των πλατφορμών της οικονομίας του διαμοιρασμού (ενοικιάσεις τύπου Airbnb για τουριστική χρήση) έχει αναδείξει το στεγαστικό ζήτημα σε μείζον κοινωνικό και πολιτικό θέμα.

Η Ιωάννα Κολοβού, έξω από το σπίτι της στα Άνω Ιλίσια

Πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών σε πλήρη εξέλιξη: Η χαμηλοσυνταξιούχος που τη διώχνουν από το σπίτι της

Η πρώτη και μοναδική κατοικία της Ιωάννας Κολοβού πλειστηριάστηκε. Η συνταξιούχος που ζει με μοναδικό εισόδημα μια σύνταξη 700 ευρώ, προσπαθεί να αποτρέψει πλέον τη βίαιη έξωση η οποία της έχει προαναγγελθεί.

Σπίτια στην Αθήνα

Τράπεζες: Ημερομηνία εκδίκασης για όλες τις υποθέσεις του Ν. Κατσέλη μέχρι τέλος του έτους

Αρχές Ιουνίου ξεκινά το ενδιάμεσο πρόγραμμα προστασίας α’ κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών. Ανεβάζει στροφές ο εξωδικαστικός μηχανισμός. Μικρό ακόμη το ενδιαφέρον για την 2η ευκαιρία.

Πολυκατοικία στην Αθήνα

Ένα σπίτι για τους νέους: Αυτή (θα) είναι προοδευτική πολιτική…

Όποιος ψάχνει σπίτι να νοικιάσει στην Αθήνα και, κυρίως, όποιος έχει ή γνωρίζει νέα παιδιά που θέλουν να ανοίξουν δικό τους σπίτι, έχει συνειδητοποιήσει πόσο τραγική είναι η στεγαστική πολιτική στην Ελλάδα.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας στο NEWS 24/7: Το πρόβλημα της στέγης και το χρέος μας στη νέα γενιά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, γράφει στο NEWS 24/7 για τη στέγαση στη χώρα μας και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε πολίτη της Ελλάδας και ιδιαίτερα τους νέους.

Ακίνητα

Τράπεζες: Τον Μάιο η επιδότηση για τα στεγαστικά των ευάλωτων οφειλετών

Το πρόγραμμα επιδότησης λειτουργεί ουσιαστικά ως γέφυρα στήριξης των "κόκκινων" οφειλετών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το στεγαστικό δάνειο α΄ κατοικίας μέχρις ότου συσταθεί ο Φορέας Ακινήτων.

Κατοικίες στην Αθήνα

Υπουργείο Οικονομικών: Νέο πρόγραμμα στήριξης δανείων πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

Τη δημιουργία νέου προγράμματος κρατικής στήριξης των δανείων πρώτης κατοικίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Τα κριτήρια ένταξης.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

"Κλειδώνει" η προστασία πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

Έπειτα από νέο κύκλο διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης - Θεσμών κλειδώνει η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών. Πράσινο φως από την Eurostat για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Σπίτια στην Αθήνα

Συμφωνία Κυβέρνησης - Θεσμών για την προστασία της κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών

Έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση το οικονομικό επιτελείο ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους επικεφαλής των θεσμών για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των πιο αδύναμων νοικοκυριών μέχρι την Άνοιξη του 2023.

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.

Η μητέρα των μαχών για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Βασικό ζήτημα στην ατζέντα των συζητήσεων θα έχουν αύριο οι επικεφαλής των Θεσμών με την ηγεσία του οικονομικού επιτελείου το ζήτημα των πλειστηριασμών και η επαναξιολόγηση του μεταβατικού καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων ομάδων.

Κατοικίες

Πρώτη κατοικία: Επιδότηση δόσης δανείου για ευάλωτα νοικοκυριά

Με δεδομένη την λειτουργία του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων στις αρχές του 2023 το Υπουργείο Οικονομικών ζητά από τους Θεσμούς να προστατέψει την πρώτη κατοικία των ευάλωτων νοικοκυριών μέσω της επιδότησης της δόσης του δανείου προς τις τράπεζες.

Η Βουλή

Αξιολόγηση: Αρχίζει το πρέσιγνκ των θεσμών για ληξιπρόθεσμα, πλειστηριασμούς και δημοσιονομική ισορροπία

Στην ατζέντα των συζητήσεων πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια, μείωση των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, αλλά και τα προσκόμματα που βάζει στην ανάκαμψη το ράλι τιμών στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: Ασφαλής μέχρι την Άνοιξη του 2022 η πρώτη κατοικία

Την ώρα που επισπεύδονται οι πλειστηριασμοί επιχειρήσεων και νοικοκυριών που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, η πρώτη κατοικία θα μείνει στο απυρόβλητο μέχρι την Άνοιξη του 2022 όπου και θα λειτουργήσει ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Σπίτια στην Αθήνα

Φθινοπωρινή "έκρηξη" των πλειστηριασμών

Έκρηξη πλειστηριασμών φέρνει η αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Ποιοι προστατεύονται. Τι πρέπει να κάνουν τα ευάλωτα νοικοκυριά για να σώσουν την πρώτη κατοικία τους.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την συμμετοχή ιδιωτών στον Φορέα που θα αγοράζει την Α’ κατοικία όσων πτωχεύουν

Το υπουργείο Οικονομικών προκηρύσσει σύντομα τον διαγωνισμό για την συμμετοχή ιδιωτών στον Φορέα. Ήδη η σχετική πρόσκληση δόθηκε προς διαβούλευση προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Σπίτια στην Αθήνα

Οι δικηγόροι θα απέχουν από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών

Η Ολομέλεια των προέδρων καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να αποφασίσουν την αποχή των δικηγόρων-μελών τους, από τις διαδικασίες.

Ο Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός

Καλαματιανός: Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί η δήθεν ευνοϊκή ρύθμιση για την πρώτη κατοικία

Ο Διονύσης Καλαματιανός, Βουλευτής Ηλείας, αναπληρωτής τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., γράφει για τον νέο πτωχευτικό νόμο και την πρώτη κατοικία.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Πλεονεκτήματα αλλά και αβεβαιότητες για τον νόμο της δεύτερης ευκαιρίας

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο τονίζει ότι ο νέος Κώδικας για την δεύτερη ευκαιρία προσφέρει κούρεμα χρεών και προστασία της α’ κατοικίας, καταγράφονται οι πρώτες ενστάσεις από τράπεζες, φορείς και επιχειρήσεις.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

ΚΚΕ: "Ο νέος πτωχευτικός κώδικας ολοκλήρωσε το έγκλημα όλων των κυβερνήσεων"

"Με τον αντιλαϊκό πτωχευτικό κώδικα της κυβέρνησης καταργείται η όποια προστασία της πρώτης κατοικίας", σημειώνει σε ανακοίνωση το ΚΚΕ, συμπληρώνοντας ότι "μετατρέπει τελικά τους εργαζόμενους σε νοικάρηδες στα σπίτια τους".

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: "Εν εξελίξει κοινωνική καταστροφή" από τις πολιτικές της κυβέρνησης

Ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί όσα δεν κατάφεραν με στυγνούς εκβιασμούς οι δανειστές, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με την άρση τους καθεστώτος πρώτης κατοικίας

Η πρώτη κατοικία στο επίκεντρο

Προστασία πρώτης κατοικίας, τέλος: Επιδότηση έως 210 ευρώ σε δάνεια με υποθήκη ή προσημείωση - Ποιους αφορά

Έναρξη του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων - χρηστικές πληροφορίες αναφορικά με τις διαδικασίες.

Περαστικοί με μάσκες στην Αθήνα.

Σε ισχύ από αύριο ο νέος πτωχευτικός νόμος

Προσπάθεια ρύθμισης χρεών έως 240 δόσεις πριν από την πτώχευση. Παρελθόν η προστασία της πρώτης κατοικίας. Επίδομα στέγασης μόνο στους οικονομικά ευάλωτους και μέχρι την σύσταση του Φορέα που θα καταλήγουν τα ακίνητα όσων πτωχεύουν.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Η ατζέντα της τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα για το εγχώριο πιστωτικό σύστημα απασχόλησαν την χθεσινή τηλεδιάσκεψη Θεσμών – Τραπεζών. Ψηλά στην ατζέντα μορατόρια, κόκκινα δάνεια, Γέφυρα ΙΙ και Πτωχευτικός

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα εν μέσω lockdown

Πακέτο στήριξης: Παρατείνεται το "κούρεμα" στα ενοίκια, επίσπευση καταβολών Φεβρουαρίου - Μαρτίου για ιδιοκτήτες

Νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Έρχεται διπλή καταβολή για τα "κουρεμένα" ενοίκια και αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων φορολογικών ρυθμίσεων από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών την 1η Ιουνίου

"Κλείδωσε" η συμφωνία κυβέρνησης θεσμών για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από την 1η Ιουνίου για όλα τα ακίνητα ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Μέχρι τότε προστασία μόνο για τους κορονόπληκτους.

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση μεθοδεύει εν κρυπτώ 35.000 πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για ασφυκτική προθεσμία στην υποβολή δικαιολογητικών για την α' κατοικία. "Σε 3 ημέρες η προθεσμία να λήγει, και από τους 40.000, έχουν κατορθώσει να υποβάλουν αιτήσεις οι 4.400" τονίζει.

Σπίτια στον Πειραιά

Τράπεζες: Πληρώνεται σήμερα η επιδότηση στους δανειολήπτες που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Γέφυρα

Τραπεζικές πηγές εκτιμούν ότι η αξία των μέχρι σήμερα εγκεκριμένων δανείων προσεγγίζει τα 8 δις. ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το σύνολο των δανείων που θα επιδοτηθεί θα ανέλθει περί τα 12 δις. ευρώ περίπου.

Αστυνομία

Καταγγελία ΠΑΜΕ: "Έκοψαν κλήση σε μέλος μας που υπερασπίστηκε σπίτι από πλειστηριασμό"

"Αν η υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας από το συνδικαλιστικό κίνημα θεωρείται ότι είναι επικίνδυνη για το πολίτευμα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να βρει τι φταίει", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-καταγγελία του ΠΑΜΕ.

Αναφιώτικα

Χωρίς φόρο οι δωρεές και γονικές παροχές ως 150.000 ευρώ για την αγορά πρώτης κατοικίας

Προαπαιτούμενο για την ευνοϊκή μεταχείριση είναι να προκύπτει ότι η δωρεά/γονική παροχή γίνεται για την απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου για το οποίο το τέκνο απαλλάσσεται από τον φόρο ως πρώτη κατοικία.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Κύριε Τσίπρα, διαφέρουμε στον τρόπο που ασκούμε τη δημοσιονομική πολιτική"

Τι δήλωσε ο Χ. Σταϊκούρας, ο υπουργός που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Αποδεικνύετε για ακόμη μία φορά, κε. Τσίπρα, ότι έχετε έλλειψη ευθύνης", τόνισε.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πρώτη κατοικία: Πώς προκύπτει έμμεση αύξηση του αφορολόγητου

Στο νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό δίκαιο προβλέπεται ότι το ελάχιστο εμβαδό για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για οικογένειες αυξάνεται κατά 5 τετραγωνικά μέτρα για κάθε παιδί.

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: "Στον αέρα" η πρώτη κατοικία

Επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο Έφη Αχτσιόχλου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε "κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στη χώρα".

Τράπεζα της Ελλάδος

Πιέσεις στους Θεσμούς για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα

Με ποια επιχειρήματα επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσπάσει το «ναι» των θεσμών για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα. Ποιες κατηγορίες δανειοληπτών αν και έχουν τις προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση, δεν μπορούν για «τεχνικούς λόγους».