news 24/7

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Μέχρι την Πέμπτη στη Βουλή οι διατάξεις για μειώσεις φόρων στήριξης ιδιοκτητών

Την αύξηση των προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στα 8 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των μειώσεων φόρων που εξαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέα πλατφόρμα από 1η Ιουλίου για την προστασία πρώτης κατοικίας

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων, όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Οι προβλέψεις των κορονοδανείων κρίνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Το ύψος των προβλέψεων για τα νέα κόκκινα δάνεια που δημιουργεί ο κορονοϊός κρίνουν τα αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Πώς ξεκίνησε η χρονιά και πως άλλαξε άρδην το σκηνικό.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: "Ευτυχώς δεν θα μάθουμε τι θα γινόταν αν κυβερνούσατε εσείς"

Τη στρατηγική της Κυβέρνησης και τις επιλογές της εν μέσω πανδημίας ανέλυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Ανακοίνωσε την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας για 3 μήνες.

Έξωση στην Ισπανία

Προστασία πρώτης κατοικίας, ώρα μηδέν: Η κατάσταση στην Ελλάδα και το νικηφόρο ισπανικό κίνημα

Το News24/7 άνοιξε το φάκελο της προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα που είναι από τους πλέον "καυτούς" στα χέρια της κυβέρνησης. Μας μιλούν η Τόνια Κατερίνη και ο Ιμπάι Αρμπίδε.

Σπίτια

Παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Λήγει την Πέμπτη το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και εν μέσω μιας πολύ ταραγμένης περιόδου για τα ελληνικά νοικοκυριά υπάρχουν οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Τράπεζες: Επιδότηση δανείου πρώτης κατοικίας και σε μη ενήμερους κορονόπληκτους

Ακτινογραφία των κόκκινων δανείων κατά την διάρκεια του κορονοϊού παρέδωσαν στην κυβέρνηση Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης. Τι θα ισχύει με την επιδότηση δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Πιθανή η μονομερής επέκταση της προστασίας πρώτης κατοικίας

Την παράταση της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ως τις 15 Μαϊου, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τη "μάχη" με τους θεσμούς για την προστασία της πρώτης καταοικίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: Ετοιμάζουμε πακέτο προσαρμοσμένο στην επανεκκίνηση της οικονομίας

"Προσαρμόζεται" το επίδομα των 800 ευρώ και θα δοθούν περισσότερα χρήματα σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Τι είπε για την πρώτη κατοικία.

Αθήνα, ακίνητα

Κρατική επιδότηση και των στεγαστικών δανείων προωθεί η κυβέρνηση

Μετά το νέο όχι που εισέπραξε η ελληνική κυβέρνηση για την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, θα ζητήσει σήμερα από τους Θεσμούς την κρατική επιδότηση στεγαστικών δανείων.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Κρίνεται την άλλη εβδομάδα η προστασία της πρώτης κατοικίας

Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι το σχέδιο νόμου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα και την προστασία της πρώτης κατοικίας κινείται στη σωστή κατεύθυνση αν και υπάρχουν αρκετές ενστάσεις.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη τραπεζιτών - Θεσμών για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Εκτός από τις προκλήσεις που προέκυψαν για τις τράπεζες από τον κορονοϊού, ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί σήμερα το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας με τους τραπεζίτες να παρουσιάζουν τις θέσεις τους για το νέο πτωχευτικό νόμο.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Μαζικές ρυθμίσεις για να ανακόψουν το νέο κύμα κόκκινων δανείων

Παρά την δεδομένη αύξηση των κόκκινων δανείων λόγω κορονοϊού, οι τράπεζες δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να προσφέρουν στους δανειολήπτες διευκολύνσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Στο τέλος θα έχουμε παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Την εκτίμηση ότι παρά τις αντιδράσεις των Θεσμών, τελικά θα δοθεί παράταση για την προστασία πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα, έκανε ο υπουργός Οικονομικών. Έρχονται προγράμματα στήριξης για επιχειρήσεις.

Πρώτη κατοικία

Ενδεχόμενο δίμηνης παράτασης για προστασία της πρώτης κατοικίας

Το σενάριο της παράτασης για την προστασία της α΄κατοικίας, εξετάζουν κυβέρνηση και τράπεζες σε μια πρώτη προσπάθεια ελέγχου των συνεπειών του κορονοϊού στην οικονομία.

Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

ΕΕ: Θετική στην αλλαγή χρήσης των κερδών από ομόλογα αλλά με άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για να πάρει η Ελλάδα την αλλαγή χρήσης για τα κέρδη των ομολόγων. Από μηδενική βάση τον Απρίλιο οι νέες μειώσεις φόρων.

Συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τα εργασιακά θέματα

Φ. Γεννηματά: Προτείνει διακομματική επιτροπή για την προστασία α΄ κατοικίας

Στην επιστολή της, προς τον πρόεδρο της Βουλής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υποστηρίζει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας εισήχθη με νόμο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος κάλυψε το κενό που υπήρχε στο δίκαιο της χώρας μας.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Κόκκινα δάνεια: Πρωτοβουλία σε τρεις κατευθύνσεις για περισσότερες ρυθμίσεις

Συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση μη εξυπηρετούμενων δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων έχει αναλάβει τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.

Αλέξης Τσίπρας

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας για "κοινή νομοθετική πρωτοβουλία από τα προοδευτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς"

Επιμονή ΣΥΡΙΖΑ παρά τη διαφαινόμενη άρνηση του ΚΙΝΑΛ. «Ρίχνουμε σπόρους, θα έχουμε αποτελέσματα στο μέλλον», φέρεται να είπε σε σύσκεψη ο Νίκος Παπάς. Ανοιχτό το ενδεχόμενο, πέραν της πρότασης νόμου, να κατατεθεί πρόταση για επέκταση του ισχύοντος νόμου προστασίας για το 2021 ή και όλο το 2022.

Η πρώτη κατοικία στο επίκεντρο

Ασπίδα προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά ευάλωτους

Η «προστασία» μεταφράζεται σε πρόβλεψη να βοηθάει και το κράτος ώστε να γίνεται η ρύθμιση του δανειολήπτη με τις τράπεζες προσφέροντας έναν διακανονισμό που αφήνει τους πάντες κερδισμένους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για προσφυγικό: "Η κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό βήμα να κλείσει τις άναρχες δομές"

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για τα κλειστά κέντρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από την έναρξη των εργασιών που τοποθετείται το πολύ μέχρι αρχές Μαρτίου.

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)

Προστασία πρώτης κατοικίας: Δεύτερη ευκαιρία για υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Τι προβλέπει το νέο πτωχευτικό δίκαιο για τους δανειολήπτες οι οποίοι μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι από το "μηδέν". Οι λεπτομέρειες του κυβερνητικού σχεδίου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: "Επιζήμια για την οικονομία η προστασία της πρώτης κατοικίας" - Θύελλα αντιδράσεων

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Υπουργός Ανάπτυξης για τη δήλωσή του για την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς τη χαρακτήρισε ζημιογόνα για την οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών - Τον Απρίλιο ο νέος πτωχευτικός κώδικας

Στους τέσσερις άξονες στους οποίους θα βασίζεται ο νέος πτωχευτικός κώδικας για τους ιδιώτες αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών. Προανήγγειλε μείωση ΕΝΦΙΑ και εισφορά αλληλεγγύης.

Τετ α τετ με τους θεσμούς: Στο τραπέζι πτωχευτικός κώδικας, ασφαλιστικό και αποκρατικοποιήσεις

Τετ α τετ με τους θεσμούς: Στο τραπέζι πτωχευτικός κώδικας, ασφαλιστικό και αποκρατικοποιήσεις

Το νέο πλαίσιο που θα φέρει τα πάνω κάτω στην διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, θα είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα της 5ης αξιολόγησης που ξεκινά από σήμερα σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Ξεκίνησαν οι πληρωμές της κρατικής επιδότησης για την διάσωση της πρώτης κατοικίας

Οι ενδιαφερόμενοι οφειλέτες μπορούν να διενεργούν τη διαδικασία αίτησης μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του υπουργείου Οικονομικών.

Κατοικιίες στη Πεντέλη (eurokinissi/ Παναγλοπουλος Γίαννης)

Πρώτη κατοικία: Οι αλλαγές και οι προϋποθέσεις για την επιδότηση του Δημοσίου

Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 57.166 χρήστες - Έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες 1.249 αιτήσεις.