news 24/7

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Κύριε Τσίπρα, διαφέρουμε στον τρόπο που ασκούμε τη δημοσιονομική πολιτική"

Τι δήλωσε ο Χ. Σταϊκούρας, ο υπουργός που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. "Αποδεικνύετε για ακόμη μία φορά, κε. Τσίπρα, ότι έχετε έλλειψη ευθύνης", τόνισε.

Ακίνητα στην Αθήνα

Πρώτη κατοικία: Πώς προκύπτει έμμεση αύξηση του αφορολόγητου

Στο νομοσχέδιο για το νέο πτωχευτικό δίκαιο προβλέπεται ότι το ελάχιστο εμβαδό για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών για οικογένειες αυξάνεται κατά 5 τετραγωνικά μέτρα για κάθε παιδί.

H τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου.

Αχτσιόγλου: "Στον αέρα" η πρώτη κατοικία

Επίθεση προς τον υπουργό Οικονομικών εξαπέλυσε ο Έφη Αχτσιόχλου. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε "κανένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στη χώρα".

Τράπεζα της Ελλάδος

Πιέσεις στους Θεσμούς για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα

Με ποια επιχειρήματα επιχειρεί η κυβέρνηση να αποσπάσει το «ναι» των θεσμών για παράταση του Προγράμματος Γέφυρα. Ποιες κατηγορίες δανειοληπτών αν και έχουν τις προϋποθέσεις να υποβάλουν αίτηση, δεν μπορούν για «τεχνικούς λόγους».

"Ουρά" πολιτών με μάσκες στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Γέφυρα: Εκτός οι περυσινές αγορές κατοικίας και οι αγρότες

Ολιγοήμερη παράταση του Προγράμματος Γέφυρα, προκειμένου να λάβουν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία χιλιάδες δανειολήπτες που, αν και έχουν όλες τις προϋποθέσεις, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Εταιρείες Διαχείρισης: Προχωρούν σε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ο πλειστηριασμός θα αναστέλλεται, εφόσον ο δανειολήπτης καταθέσει σχετικό αίτημα, συνυποβάλλοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τονίζουν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.

Ακίνητα στην Αθήνα.

Προστασία πρώτης κατοικίας μόνο για τους οικονομικά ευάλωτους

Μοναδική προστασία, με το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, το επίδομα στέγασης και η μεταβίβαση της πρώτης κατοικίας στον ειδικό Φορέα με διαμονή για 12 έτη έναντι ενοικίου και δικαίωμα επαναγοράς. Τελευταία ευκαιρία το Πρόγραμμα Γέφυρα.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Τράπεζες: Ανοίγει στις 3 Αυγούστου η πλατφόρμα για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων

Ψηφίζεται μέχρι τέλος της εβδομάδας στο Βουλή το νομοσχέδιο για το Πρόγραμμα – Γέφυρα που αφορά στην επιδότηση της δόσης δανείων με υποθήκη την α΄κατοικία σε όσους έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Σπίτια στην Αθήνα

Πρώτη κατοικία: Aνοίγει την 1η Αυγούστου η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Από την 1η Αυγούστου οι αιτήσεις για την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην α΄ κατοικία – Ποιοι είναι δικαιούχοι και τι θα ισχύσει με την κλιμάκωση της επιδότησης ανά τρίμηνο.

Σπίτια στην Αθήνα.

Πρώτη κατοικία: Ετοιμάζεται κυβερνητική πρόταση για κάλυψη μόνο των οικονομικά ευάλωτων

Οι θεσμοί ζήτησαν να τεθούν κριτήρια προκειμένου το Πρόγραμμα – γέφυρα να καλύψει τους οικονομικά ευάλωτους κι όχι να επωφεληθούν πολίτες με οικονομική άνεση. Τις επόμενες μέρες η πρόταση της κυβέρνησης

Πρώτη κατοικία

Τράπεζες: Την άλλη εβδομάδα τα σπουδαία για πτωχευτικό και προστασία πρώτης κατοικίας

Όλα θα κριθούν την άλλη εβδομάδα όταν και η διαπραγμάτευση κυβέρνησης θεσμών μεταφερθεί στο κορυφαίο επίπεδο καθώς οι διαφορές είναι τέτοιες που μόνο με πολιτική λύση μπορούν να κλείσουν

Δάνειο

Τράπεζες: "Πάγωσαν" δάνεια ύψους 17 δισ. ευρώ

Δάνεια άνω των 17 δισ. ευρώ έχουν υπαχθεί στα μέτρα αναστολής καταβολής δόσεων από τις τράπεζες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα στεγαστικά με το θέμα της κρατικής επιδότησης να απασχολεί τις επόμενες μέρες τους Θεσμούς

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Οι μαζικές ρυθμίσεις αναχαιτίζουν το κύμα κόκκινων δανείων

Η διαχειρίσιμη αύξηση των κόκκινων δανείων επιβεβαιώνει την πολιτική των μαζικών ρυθμίσεων εν μέσω πανδημίας και αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα των εργαλείων που υπάρχουν για την εξυγίανση των ισολογισμών.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την έκπτωση 40% στο ενοίκιο και τον Ιούνιο

Μαζί με τις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι, απολυμένοι ή σε αναστολή εργασίας δικαιούνται επίσης μείωση 40% στο ενοίκιο της κύριας κατοικίας τους, και της φοιτητικής κατοικίας τέκνου που φοιτά σε άλλη πόλη.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέες διαπραγματεύσεις με θεσμούς για πτωχευτικό δίκαιο και πρώτη κατοικία

Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διαφανής και ενιαία ρύθμιση,μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όλων των χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων με στόχο την οριστική λύση και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας

Η Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: Περίπου στα 6 – 7 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια του κορονοϊού

Στα 80.000 δάνεια το νέο κύμα κόκκινων στεγαστικών. Οι τράπεζες απέστειλαν αναλυτικά στοιχεία για τα δάνεια που «κτύπησε» ο κορονοϊός στο οικονομικό επιτελείο ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

Μέχρι την Πέμπτη στη Βουλή οι διατάξεις για μειώσεις φόρων στήριξης ιδιοκτητών

Την αύξηση των προγράμματος δημοσίων επενδύσεων στα 8 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την εφαρμογή των μειώσεων φόρων που εξαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Νέα πλατφόρμα από 1η Ιουλίου για την προστασία πρώτης κατοικίας

Το σχέδιο προβλέπει ότι το Κράτος θα επιδοτεί, σημαντικό μέρος των μηνιαίων δόσεων, όσων πλήττονται από τις συνέπειες του κορονοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Οι προβλέψεις των κορονοδανείων κρίνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου

Το ύψος των προβλέψεων για τα νέα κόκκινα δάνεια που δημιουργεί ο κορονοϊός κρίνουν τα αποτελέσματα των τραπεζών για το πρώτο τρίμηνο του 2020. Πώς ξεκίνησε η χρονιά και πως άλλαξε άρδην το σκηνικό.

Ο Κυριακος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: "Ευτυχώς δεν θα μάθουμε τι θα γινόταν αν κυβερνούσατε εσείς"

Τη στρατηγική της Κυβέρνησης και τις επιλογές της εν μέσω πανδημίας ανέλυσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Ανακοίνωσε την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας για 3 μήνες.

Έξωση στην Ισπανία

Προστασία πρώτης κατοικίας, ώρα μηδέν: Η κατάσταση στην Ελλάδα και το νικηφόρο ισπανικό κίνημα

Το News24/7 άνοιξε το φάκελο της προστασίας της πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα που είναι από τους πλέον "καυτούς" στα χέρια της κυβέρνησης. Μας μιλούν η Τόνια Κατερίνη και ο Ιμπάι Αρμπίδε.

Σπίτια

Παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Λήγει την Πέμπτη το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και εν μέσω μιας πολύ ταραγμένης περιόδου για τα ελληνικά νοικοκυριά υπάρχουν οικογένειες που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Τράπεζες: Επιδότηση δανείου πρώτης κατοικίας και σε μη ενήμερους κορονόπληκτους

Ακτινογραφία των κόκκινων δανείων κατά την διάρκεια του κορονοϊού παρέδωσαν στην κυβέρνηση Τράπεζες και Εταιρείες Διαχείρισης. Τι θα ισχύει με την επιδότηση δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Πιθανή η μονομερής επέκταση της προστασίας πρώτης κατοικίας

Την παράταση της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης ως τις 15 Μαϊου, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Τι είπε για τη "μάχη" με τους θεσμούς για την προστασία της πρώτης καταοικίας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: Ετοιμάζουμε πακέτο προσαρμοσμένο στην επανεκκίνηση της οικονομίας

"Προσαρμόζεται" το επίδομα των 800 ευρώ και θα δοθούν περισσότερα χρήματα σε επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Τι είπε για την πρώτη κατοικία.

Αθήνα, ακίνητα

Κρατική επιδότηση και των στεγαστικών δανείων προωθεί η κυβέρνηση

Μετά το νέο όχι που εισέπραξε η ελληνική κυβέρνηση για την παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, θα ζητήσει σήμερα από τους Θεσμούς την κρατική επιδότηση στεγαστικών δανείων.

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας

Κρίνεται την άλλη εβδομάδα η προστασία της πρώτης κατοικίας

Τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι το σχέδιο νόμου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα και την προστασία της πρώτης κατοικίας κινείται στη σωστή κατεύθυνση αν και υπάρχουν αρκετές ενστάσεις.

ΑΚΙΝΗΤΑ

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη τραπεζιτών - Θεσμών για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Εκτός από τις προκλήσεις που προέκυψαν για τις τράπεζες από τον κορονοϊού, ψηλά στην ατζέντα θα βρεθεί σήμερα το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας με τους τραπεζίτες να παρουσιάζουν τις θέσεις τους για το νέο πτωχευτικό νόμο.