news 24/7

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)

Νέος νόμος Κατσέλη: Έως 50% η επιδότηση της δόσης στεγαστικού - Εντός της ημέρας η απόφαση στο ΦΕΚ

Επιδότηση έως και 50% στην δόση για στεγαστικά δάνεια ιδιωτών και 30% για τα επιχειρηματικά δάνεια θα προσφέρει η ένταξη στο νέο νόμο Κατσέλη - Τα κριτήρια όπως αναλυτικά τα εξήγησε στον News 24/7 στους 88.6 ο Ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση του Eurogroup

Ολοταχώς για το 1 δισ. ευρώ - Αναμένεται το "πράσινο φως" στο Eurogroup της Παρασκευής

Η έκθεση της Κομισιόν για τη δεύτερη αξιολόγηση της Ελλάδας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας συμπληρώνεται και θα αποσταλεί σήμερα στα μέλη του Euroworking Group. Η έκθεση στην νέα της μορφή θα αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής - Φωτογραφία αρχείου

Με 194 "Ναι" υπερψηφίστηκε το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 194 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΝΔ και την Ένωση Κεντρώων, ενώ την τροπολογία καταψήφισαν 33 βουλευτές από το ΚΙΝΑΛ και την Χρυσή Αυγή. Παρών ψήφισαν 4 βουλευτές του ΚΚΕ.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς

Καββαθάς: Θετική η ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας στον News 24/7 εκτίμησε ότι εάν δεν ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος, που είναι ένα από τα αγκάθια, δεν θα προχωρήσει η ελληνική οικονομία και εξέφρασε την ελπίδα η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια να κάνει τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

Σπίτια στην Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Στο παρά πέντε της ψήφισης ασφυκτικές πιέσεις για νέα μείωση της "περιμέτρου" των επιχειρηματικών δανείων

Πιέσεις για νέους περιορισμούς στην συμμετοχή επιχειρηματικών δανείων στο νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας δέχεται η ελληνική πλευρά παρά τις χθεσινές υποχωρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Προστασία πρώτης κατοικίας: Μειώνεται στις 100.000 ευρώ το όριο των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών δανείων

Πρόκειται επί της ουσίας για το υπόλοιπο επιχειρηματικό δάνειο που από 130.000 ευρώ πέφτει στα 100.000. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισήμανε ότι ο περιορισμός της "περίμετρου" ήταν απαραίτητο προκειμένου να υπάρξει "πράσινο" φως από τους θεσμούς για το νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων, καθώς ζητούσαν "σιγουριά ότι δεν θα υπάρχει μεγάλο ρίσκο".

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Θετική υποδοχή από τους φορείς στο νέο πλαίσιο ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων

Θετικά αντιμετώπισαν το νέο πλαίσιο οι εκπρόσωποι των τραπεζών, καθώς κι οι εκπρόσωποι των εμπόρων κατά την ακρόαση των φορέων. Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών και, κυρίως, των δικηγορικών συλλόγων.

Tα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς

Η ΝΔ ψηφίζει τη ρύθμιση για την πρώτη κατοικία και υπόσχεται να τη βελτιώσει ως κυβέρνηση

Με τη νέα ρύθμιση στο παρά πέντε, η προστασία περιορίζεται στους πλέον ευάλωτους δανειολήπτες και δεν επιβραβεύονται οι συνεπείς, υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

Σπίτια στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Τα "μυστικά" του νέου νόμου Κατσέλη - Τι κλείδωσε και τι μένει ανοιχτό

Ο νέος νόμος θέτει μια περίμετρο σαφώς χαμηλότερη από αυτή του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη αλλά θα μπορεί να περιλάβει για πρώτη φορά και επιχειρηματικά δάνεια με προσημείωση πρώτης κατοικίας. Αναλυτικά τα κριτήρια υπαγωγής στο πλαίσιο και οι όροι της ρύθμισης.

Άποψη των ακινήτων της Αθήνας από το λόφο του Λυκαβηττού

Προστασία πρώτης κατοικίας: Αυτή είναι η τροπολογία που κατατέθηκε

Το News 24/7 παρουσιάζει την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αναλυτικά οι προτεινόμενες διατάξεις και η αιτιολογική έκθεση. Τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, το ύψος της προστασίας και το ανώτατο όριο των καταθέσεων.

Φωτό αρχείου: Συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Πρώτη κατοικία: Απόψε ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης η κατάθεση της τροπολογίας

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πλέον είναι θέμα χρόνου η κατάθεση της τροπολογίας. Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει από το απόγευμα της Τρίτης.

Φωτό αρχείου από συνεδρίαση του Eurogroup

Πρώτη κατοικία: Μικρότερη η απόσταση - Στόχος η συμφωνία έως την 5η Απριλίου

Το ζητούμενο είναι πόσο γρήγορα θα γίνουν οι απαραίτητοι συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές ώστε το νέο πλαίσιο όχι μόνο να συμφωνηθεί αλλά και να ψηφιστεί πριν το Eurogroup του Βουκουρεστίου.

Φωτό αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με στόχο συμφωνία έως τις 5 Απριλίου

Απομακρύνεται πλέον η πιθανότητα να κλειδώσει η εκταμίευση της δόσης των 970 εκ ευρώ στο σημερινό EWG καθώς δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις - Αργά το βράδυ ή την Τρίτη το νομοσχέδιο

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επαφές μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και δανειστών για την οριστικοποίηση του νέου πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Φωτό αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Συνεχίζεται η διαπραγμάτευση - Αγκάθι το "πάντρεμα" του νόμου Κατσέλη με το νέο καθεστώς

Το θέμα αφορά κυρίως τους 170.000 που έχουν κάνει αίτηση για το νόμο Κατσέλη των οποίων ακόμη εκκρεμεί η εκδίκαση, είτε έχουν πάρει ρητή δικάσιμο είτε όχι. Ο Κυβερνητικός σχεδιασμός ήθελε αρχικά την ψήφιση του νέου καθεστώτος και στην συνέχεια την ψήφιση ξεχωριστή ρύθμισης που θα έλυνε το θέμα.

Το Υπουργείο Οικονομικών

Προστασία πρώτης κατοικίας: Με "μίνιμουμ συμφωνία" των δανειστών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή

Το θέμα έχει παραπεμφθεί σε τεχνικά κλιμάκια με στόχο να κλείσουν το ταχύτερο δυνατό τα τρία πεδία στα οποία υπάρχουν διαφορές ή ζητούνται διευκρινήσεις από τους θεσμούς.

Ο Νίκος Ξυδάκης

Μονομερείς ενέργειες στο θέμα της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε ο Ξυδάκης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για το θέμα της πρώτης κατοικίας, λέγοντας ότι "κυρίαρχο καθήκον είναι η ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας".

Σπίτια στη Αθήνα - φωτογραφία αρχείου

Προστασία πρώτης κατοικίας: Παρά τα "αγκάθια", η κυβέρνηση περιμένει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

Με δεδομένο όμως ότι τώρα η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια σε μνημόνιο και η προσπάθεια για τη μείωση των "κόκκινων δανείων" βρίσκεται καθ΄οδόν και επιχειρήματα η λύση εκτιμάται ότι μπορεί και να βρεθεί έστω και στο παρά πέντε της προθεσμίας.

Στιγμιότυπο από το εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου

Οι καθυστερήσεις των …θεσμών (!) για την πρώτη κατοικία προβληματίζουν την Αθήνα

Ερωτήματα στο Μαξίμου τόσο για τη στάση της ΕΚΤ όσο, κυρίως, για τη στάση της Κομισιόν. Αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι θα βρεθεί τελικά λύση με συμφωνία όλων των πλευρών. Την Τρίτη στην Αθήνα ο Κοστέλο, τέλος Μαρτίου τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών.

ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/8/2018. (Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Προστασία πρώτης κατοικίας: Κλείνει στο παρά πέντε με την παρουσία των θεσμών στην Αθήνα

Οι απευθείας συνομιλίες που θα γίνουν από την επόμενη εβδομάδα με τα κλιμάκια των θεσμών θα καθορίσουν τελικά το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μοσκοβισί και Τσακαλώτος στη συνεδρίαση του Eurogroup

Eurogroup: "Λίαν καλώς" στις μεταρρυθμίσεις, αλλά η δόση θα κριθεί στο EWG της 25ης Μαρτίου

Παρά την σημαντική πρόοδο σε δημοσιονομικά και αποκρατικοποιήσεις που διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι των θεσμών για την Ελλάδα, η έγκριση της δόση των 970 εκατ. ευρώ αναβλήθηκε λόγω Γερμανίας και Ισπανίας.

Μοσκοβισί και Σεντένο σε παλαιότερη συνεδρίαση

Eurogroup: Εξαιρετικά νέα η έκδοση 10ετούς ομολόγου - Κοντά σε συμφωνία για το διάδοχο σχήμα του "νόμου Κατσέλη"

Την μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί για την επίτευξη συμφωνίας για την α΄κατοικία επισήμαναν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Εκτός απροόπτου στην επόμενη συνεδρίαση η απόφαση για εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ.

Πορτοφόλι με χρήματα

Κατ' αρχήν έγκριση για τράπεζες και προστασία της πρώτης κατοικίας

Την κατ αρχήν έγκριση των θεσμών αναμένεται να πάρει το σχέδιο που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με το ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια αλλά και το σχέδιο διαδοχής του νόμου Κατσέλη - Σταθάκη.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση Τσίπρα -Τραπεζιτών στο Μαξίμου

Δίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη- Νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα παραταθεί το ισχύον καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Τι αποφασίστηκε στις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός με το  Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Πολυκατοικίες στην Αθήνα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τέλος ο Νόμος Κατσέλη - Αυτό είναι το νέο πλαίσιο προστασίας πρώτης κατοικίας

Ετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση του νόμου "Κατσέλη" για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Ένα από τα θέματα που έχουν βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων οι τράπεζες φέρεται να είναι το γενναίο κούρεμα στα κριτήρια αναφορικά με την αξία των ακινήτων που θα μπορούν να προστατευτούν.

Φωτογραφία αρχείου

Κομισιόν: Τέλος χρόνου για την προστασία πρώτης κατοικίας – Τι ζητά η Επιτροπή για τα κόκκινα δάνεια

Λύση - πρόταση μέσα σε ασφυκτική προθεσμία 40 ημερών θα πρέπει να παρουσιάσουν τα συναρμόδια υπουργεία οικονομικών και οικονομίας αν θέλουν να παρατεθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας.