Πρώτα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αμέσως μετά το ευρωψηφοδέλτιο

Πρώτα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αμέσως μετά το ευρωψηφοδέλτιο
Ο Αλέξης Τσίπρας και η Έλενα Κουντουρά στο Μέγαρο Μαξίμου Eurokinissi

Προβληματισμός για το τι θα γίνει με Έλενα Κουντουρά και Σπύρο Δανέλλη. Προς οριστικοποίηση της συμμετοχής της Λούκας Κατσέλη στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τις υποψηφιότητες της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφόσον είναι υποψήφιοι οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι αντίστοιχα, όπως έχουν αποκαλύψει από την 1η Μαρτίου τα «Παιχνίδια Εξουσίας», θα πρέπει να παραιτηθούν από το βουλευτικό τους αξίωμα με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ωστόσο και ένας αν το πράξει, η κυβέρνηση θα απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και αυτό καθώς την Έλενα Κουντουρά την αντικαθιστά ο φωτορεπόρτερ Ντίμης Αργυρόπουλος, που είναι «φανατικά πιστός» στον Πάνο Καμμένο και τον Σπύρο Δανέλλη η Ελένη Μπερτάκη-Μαρινέλλη, που αν και προέρχεται από τη ΝΔ παραμένει στο Ποτάμι.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έχουν σημειώσει τα «Παιχνίδια Εξουσίας», έχουν φτάσει εισηγήσεις να αλλάξει ο νόμος και να μην απαιτείται παραίτηση πριν την ανάληψη των καθηκόντων των ευρωβουλευτών. Στελέχη, ωστόσο, του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν ότι δεν θα πρέπει να δοθούν πατήματα στην αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «αλλαγή των κανόνων διεξαγωγής των εκλογικών παιχνιδιών αναλόγως των επιδιώξεων του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα πληροφορούν ότι η έναρξη των εργασιών του ευρωκοινοβουλίου γίνεται αρχές του καλοκαιριού, με τις ψηφοφορίες για ανάδειξη προεδρείου και, συνεπώς, το πρόβλημα της ύπαρξης δεδηλωμένης εξακολουθεί να υπάρχει.

Συν έναν το «Πράττω»

Υπογραμμίζεται ότι και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή αντικαθιστά στο Κοινοβούλιο ο Κώστας Καραχάλιος, που ανήκει στην Κίνηση «Πράττω» του Ν. Κοτζιά. Το «Πράττω» θα βρεθεί, δηλαδή, εκ νέου με δυο έδρες στη Βουλή.

Η Λούκα Κατσέλη

Σύμφωνα, επίσης, με τις πληροφορίες, προς οριστικοποίηση της συμμετοχής της Λούκας Κατσέλη στο ευρωψηφοδέλτιο οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα