Πρώτο κρας τεστ για την εγγραφή νέων μελών του Αλέξη Τσίπρα

Πρώτο κρας τεστ για την εγγραφή νέων μελών του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Το Σάββατο και την Κυριακή η Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το Συνέδριο της οποίας θα διεξαχθεί πριν το Συνέδριο του κόμματος

Κρας τεστ για την εγγραφή νέων μελών και την ανταπόκριση που έχει το “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί η διήμερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αχαΐα.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει σε Αίγιο, Καλάβρυτα και Ακράτα, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στην Πάτρα για επαφές με τους πολίτες, αλλά και για την πραγματοποίηση “Λαϊκής Συνέλευσης”, όπου θα γίνουν οι εγγραφές νέων μελών, με τον κομματικό μηχανισμό στην περιοχή να βρίσκεται στο “κόκκινο” για την επιτυχή έκβαση του διημέρου.

Η εξόρμηση στην Αχαΐα, άλλωστε, θα αποτελεί ένα “κρας τεστ” για την ανταπόκριση των πολιτών στο “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και τελικά θα κρίνει εάν θα πρόκειται για απλή διεύρυνση του κόμματος ή για τον μετασχηματισμό του, για τον οποίο και αρχικά -και πριν ακολουθήσουν οι αντιδράσεις- έκανε λόγο η ηγεσία του κόμματος.

Ο Πάνος Σκουρλέτης

Και ο Γραμματέας του κόμματος, όμως, θα βρεθεί την Κυριακή στην Κόρινθο, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την εγγραφή νέων μελών. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ποτέ ο Πάνος Σκουρλέτης δεν έχει μιλήσει -τουλάχιστον δημοσίως- για face control στα νέα μέλη, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι και συνεπώς δεν στρεφόταν εναντίον του και η συνέντευξη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στο news24/7.

Στον πυρήνα της ανασυγκρότησης η Νεολαία

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με σύνθημα “Μαζί, πιο δυνατοί, στην κοινωνία και τους αγώνες” και με εισήγηση του Γραμματέα της Σωτήρη Αλεξίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην νέα γενιά, την οποία εντάσσει στον πυρήνα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στόχος είναι η επιτυχία του Φεστιβάλ Σπούτνικ, να αποτελέσει αφετηρία για την παράλληλη ανασυγκρότηση της Νεολαίας. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, βρίσκεται σε μεγαλύτερη αναντιστοιχία με την κοινωνία απ’ ότι το κόμμα, καθώς διαθέτει πολύ λίγα μέλη, έχει οργανώσεις σε πολύ λίγα μέρη, διαθέτει πολύ λίγα μέλη και έχει ελάχιστη δύναμη στα Πανεπιστήμια. Το Συνέδριο της Νεολαίας, παρότι αρχικά προγραμματιζόταν για τέλη Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί πιθανότατα αρχές του έτους- και σε κάθε περίπτωση πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα