Ο Σήφης Πολυμίλης το φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Ο Σήφης Πολυμίλης το φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου
Η νέα Πρόεδρος της; Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου Eurokinissi

Η νέα Πρόεδρος φέρεται να θέλει γυναίκες υπασπιστές. Τι θα πράξει ο πρέσβης Σαββαΐδης.

Με γοργούς ρυθμούς στο παρασκήνιο η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου επιδιώκει να συγκροτήσει το γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς στις 13 Μαρτίου αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά της και εγκαθίσταται στην Ηρώδη του Αττικού.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», το απόλυτο φαβορί για τη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι ο Σήφης Πολυμίλης. Ο γνωστός δημοσιογράφος, επί πολλά χρόνια στην Ελευθεροτυπία και τώρα πλέον στο Βήμα, χαίρει της απολύτου εκτιμήσεως της νέας Προέδρου και η απόφαση για την τοποθέτησή του στη συγκεκριμένη θέση –παρότι η ίδια δεν ανοίγει τα χαρτιά της και αποφεύγει κάθε διαρροή- φέρεται να είναι οριστική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επίσης διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», η νέα Πρόεδρος θα επιθυμούσε να είναι γυναίκες οι νέοι υπασπιστές που θα επιλέξει. Η παράδοση έως τώρα είναι να είναι άνδρες, από το βαθμό του αντισυνταγματάρχη, μάχιμοι, με τη θέση να είναι κάτι ως επιβράβευση για την έως τώρα πορεία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ενδιαφέρον εμφανίζει εάν τελικά ο πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης τοποθετηθεί στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας ή του επικεφαλής του γραφείου της νέας Προέδρου, όπως τον έφεραν αρχικά οι πληροφορίες. Μετά το σχετικό δημοσίευμα των «Παιχνιδιών Εξουσίας» προ ολίγων ημερών, ο Γιώργος Σαββαΐδης φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία να μην είναι στην Προεδρία, με τις πληροφορίες, πάντως, να επιμένουν πως εάν του ζητηθεί δεν θα αρνηθεί.

Τέλος, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες πως από τα κορυφαία τουλάχιστον στελέχη του γραφείο του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας κανένα δεν θα παραμείνει στην Ηρώδη του Αττικού, με εξαίρεση ίσως τη Λώρα Μολυβιάτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα