Σκέψεις να προσκληθούν στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου- πιθανόν και ο Βενιζέλος;

Σκέψεις να προσκληθούν στελέχη που αποστασιοποιήθηκαν, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου- πιθανόν και ο Βενιζέλος;
Η Άννα Διαμαντοπούλου Nikos Libertas / SOOC

Για μετά τη Συνδιάσκεψη παραπέμπονται οι “λεπτομέρειες” για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους, με τον Παύλο Γερουλάνο να συνεχίζει τις αντιδράσεις. Για τη Συνδιάσκεψη, όμως, δείχνει να παραπέμπεται και η πρώτη εσωκομματική σύγκρουση μετά τις εκλογές.

Συζητήσεις προκειμένου να υπάρξει προσκλητήριο στελεχών και παραγόντων του χώρου, που διαφώνησαν ή αποστασιοποιήθηκαν την τελευταία περίοδο, κατά την επικείμενη Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγής γίνονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τις συζητήσεις για τις προσκλήσεις στα στελέχη επιβεβαίωσαν τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος την Πέμπτη με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας” να επιμένουν πως μεταξύ των ονομάτων που συζητούνται από επιτελείς του κόμματος να είναι -πρωτίστως, ίσως-και αυτό της Άννας Διαμαντοπούλου, που στις τελευταίες εκλογές έλαβε θέση υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι συζητήσεις, ωστόσο, είναι ακόμα στην αρχική τους φάση, καθώς συζητούνται τα υπέρ και τα κατά πριν τη λήψη των τελικών αποφάσεων, με αποτέλεσμα υψηλόβαθμοι παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη να θεωρούν λάθος-και να υποβαθμίζουν- τη χθεσινή διαρροή.

Πολύ περισσότερο που, εκ των πραγμάτων, εάν τεθεί θέμα προσκλητηρίου, θα πρέπει να αποφασιστεί αν θα ξαναγίνει συζήτηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (που καμία από τις δυο πλευρές δεν επιθυμεί), αλλά και να έχει προεξοφληθεί ανταπόκριση κάποιων έστω εκ των στελεχών που έχουν αποστασιοποιηθεί. Η Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ, που θα είναι πολιτικο-προγραμματική, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί, όπως ήδη έχουν γράψει τα “Παιχνίδια Εξουσίας”, στις 24 Νοεμβρίου, ενώ το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, μάλιστα,του επικοινωνιακού επιτελείου, “οι λεπτομέρειες του θα γίνουν γνωστές από την ΚΟΕΣ, υπό τον Βασίλη Κεγκέρογλου, μετά τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ. “Καλός ο προβληματισμός, αλλά ο κόσμος θέλει απαντήσεις στα προβλήματά του” τόνισε, μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, αποστέλλοντας ένα ακόμα μήνυμα προς όσους ζητούν εφαρμογή του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και εκλογή ηγεσίας από τη βάση μετά το Συνέδριο, με τον Παύλο Γερουλάνο να απαντά στα όσα είπε η Φώφη Γεννηματά από τη Λάρισα.

Όπως όλα δείχνουν, η Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ τον Νοέμβριο θα αποτελέσει και τον χώρο για την πρώτη εσωκομματική σύγκρουση μετά τις εκλογές, με καμία από τις πλευρές, πάντως, να μην έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί από το τέλος Σεπτεμβρίου και μετά…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα