Στις 23 και 24 Νοεμβρίου η κρίσιμη Προγραμματική Συνδιάσκεψη

Η Φώφη Γεννηματά
Η Φώφη Γεννηματά MOTIONTEAM

Στις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση με συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά. Ορίζονται την άλλη εβδομάδα οι Γραμματείς των Τομέων. Συνδιάσκεψη για τη νεολαία, αλλά και για το συνδικαλισμό- η προκαλεί τις αντιδράσεις της ΠΑΣΚΕ.

Στις 23 και 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πολύ κρίσιμη Πανελλαδική προγραμματική Συνδιάσκεψη του Κινήματος Αλλαγή,ς που εάν η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ξεπεράσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί σοβαρά έως  τουλάχιστον τις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Στελέχη του κόμματος εκφράζουν, μάλιστα, την άποψη ότι η Συνδιάσκεψη θα μπορούσε να πάει λίγο αργότερα, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα, πλην όμως η Φώφη Γεννηματά είναι αυτή που επιμένει για τις 23 και 24 Νοεμβρίου, ώστε το ΚΙΝΑΛ να ξεφύγει -όπως πιστεύει- από την εσωστρέφεια και να αφεθεί απερίσπαστο στον αντιπολιτευτικό του ρόλο.

ADVERTISING

Στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης θα πραγματοποιηθούν έξι θεματικές συζητήσεις, όπως το ρόλο της Σοσιαλδημοκρατίας σήμερα, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, τον πολιτικό φιλελευθερισμό κλπ.

Τις ίδιες ημέρες, παράλληλα με τη Συνδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί και Συνδιάσκεψη νεολαίας, καθώς για το 2020 προγραμματίζεται Συνέδριο για την ίδρυση Νεολαίας ΚΙΝΑΛ, υπόθεση που "τρέχει" ο νεαρός Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Με ενδιαφέρον αναμένονται την άλλη εβδομάδα οι Γραμματείς των Τομέων του ΚΙΝΑΛ, καθώς και η οριστικοποίηση της Συνδιάσκεψης για τον συνδικαλισμό, η οποία, πάντως, φέρεται να προκαλεί τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ, καθώς εκτιμάται ότι στρέφεται ουσιαστικά εναντίον της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ. Στελέχη, μάλιστα, από Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, διαμηνύουν πως θα παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες, αν αμφισβητηθεί η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες σε πρώην συνδικαλιστικά στελέχη που βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές κομματικές θέσεις ή στο περιβάλλον της Προέδρου.

Κρίσιμη, πάντως, αναμένεται να είναι και η Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση, που θα πραγματοποιηθεί 23 και 24 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά. Στην Αυτοδιοίκηση το ΚΙΝΑΛ είναι δεύτερο κόμμα, με τη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, να ανησυχεί για τις “σειρήνες” του ΣΥΡΙΖΑ προς στελέχη της και επιχειρεί με τη Συνδιάσκεψη να ...δέσει το γάιδαρό του! Για την ΚΕΔΕ υποψήφιος Πρόεδρος που θα έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ είναι ο Παύλος Γερουλάνος, για την Ένωση Περιφερειαρχών ο Αποστόλης Κατσιφάρας και για την ΠΕΔΑ (Δήμοι Αττικής), εκτός απροόπτου, ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης.

SHARE:

24Media Network