Στους δρόμους των Τιράνων απειλεί ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα να μεταφέρει την κόντρα του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα

Στους δρόμους των Τιράνων απειλεί ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα να μεταφέρει την κόντρα του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα
Ο Ιλίρ Μέτα eurokinissi

"Στις 2 Μαρτίου θα υπογράψω το πρώτο Διάταγμα για την κατατρόπωση του πραξικοπήματος" απειλεί ο αλβανός Πρόεδρος και κάνει λόγο για "βουλευτές-αμνούς"!

Στα άκρα και με απρόβλεπτες συνέπειες για την Αλβανία, αλλά και την περιοχή γενικότερα, οδηγείται η κόντρα του προέδρου Ίλιρ Μέτα με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα! Μια κόντρα , σε μια περίοδο που κρίνεται η ίδια η ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων και που εάν συνεχιστεί, ενδέχεται να κριθεί στους δρόμους- κάτι που συνηθίζεται στην Αλβανία- καθώς με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας συντάσσεται και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης.

«Στις 2 Μαρτίου θα υπογράψω το πρώτο Διάταγμα για την κατατρόπωση του πραξικοπήματος. Όλοι οι θεσμοί κατά μήκος της κεντρικής Λεωφόρου θα παραδοθούν στον αλβανικό λαό. Όσοι λένε ότι ο λαός του Προέδρου είναι στο  whatsApp, να παραγγείλουν φαρδιά παντελόνια», προειδοποίησε την Τετάρτη, με τη δεύτερη εντός τριών ημερών συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ίλιρ Μέτα.

Προηγουμένως, χαρακτήρισε τη Βουλή ως «Ημι-Βουλή» και τους βουλευτές της ως «βουλευτές – αμνούς», ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «ψεύδεται και εξαπατά, επιδιώκοντας να εμπλέξει και θεσμούς που δεν έχουν γνωμοδοτήσει  για τον τρόπο  ορκωμοσίας των μελών του Συνταγματικού Δικαστηρίου». Οι προσπάθειες  της  «Ημι-Βουλής», προκειμένου να κάνει το τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση του πραξικοπήματος και την επιβολή  ελέγχου επί του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αποτελούν εφαρμογή του πολιτικού προγράμματος της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός είναι ο εμπνευστής και  ο εκτελεστής αυτού του πραξικοπήματος, αυτός θα φέρει την κύρια ευθύνη ενώπιον του λαού και της νέας Δικαιοσύνης που θα  έρθει μετά το θρίαμβο μέσω του θεσμικού πραξικοπήματος», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, με μια γλώσσα που δεν χρησιμοποιείται ούτε σε αντιπαραθέσεις σε… πάνελ! «Η  Ημι- Βουλή και οι βουλευτές – αμνοί που βιάζουν και παραβιάζουν το Σύνταγμα, νομίζουν ότι ο αλβανικός λαός είναι σαν το  whatsApp  τους», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Ίλιρ Μέτα υπογράμμισε επίσης, ότι το Διάταγμα θα υπογραφεί ενώπιον του λαού στην κεντρική Λεωφόρο των Τιράνων και ότι εκεί θα δεσμευτούν όλοι για την κατατρόπωση του θεσμικού πραξικοπήματος. Παράλληλα, άφησε και αιχμές κατά ορισμένων εκπροσώπων των διεθνών εταίρων, τονίζοντας ότι κάποιοι από αυτούς, υπηρετούν χρόνια στην Αλβανία, δεν θέλουν όμως να καταλάβουν τι γίνεται σε αυτή τη χώρα. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θέλησε να κατονομάσει τους διεθνείς αυτούς εταίρους, είναι όμως σαφές πως τόσο το μεγαλύτερο μέρος της ΕΕ, όσο και –κυρίως- οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τον Έντι Ράμα στην κόντρα του με την αντιπολίτευση…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα