Συνάντηση Δένδια – Ντιμιτρόφ στο Ελσίνκι;

Συνάντηση Δένδια – Ντιμιτρόφ στο Ελσίνκι;
Ο Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών στην ΕΕ. Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για την πρώτη συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων των δυο χωρών, μετά την εκλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ίσως στο Ελσίνκι, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Εξωτερικών και και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως στο περιθώριο της Συνόδου ο έλληνας υπουργός Άμυνας ενδέχεται να έχει τετ α τετ με τον ομόλογό του της Βορείου Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ.

Σε περίπτωση δε που οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για την πρώτη συνάντηση κορυφαίων των δυο χωρών μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, με το κυβερνών πλέον κόμμα να έχει ταχθεί με σφοδρότητα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, μα εξαρχής να δηλώνει ότι από τη στιγμή που υπερψηφίστηκε δεν έχει άλλη επιλογή παρά να την εφαρμόσει.

Ο Νίκος Δένδιας, πάντως δεν θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του, καθώς ο Μ. Τσαβούσογλου δεν προσεκλήθη λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων προς την Άγκυρα.

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, πάντως, θα έχει σειρά άλλων συναντήσεων με ευρωπαίους ομολόγους του.  

Μεταξύ αυτών και με τον Χάικο Μάας, τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών- κατά σύμπτωση την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα