Συνάντηση Δένδια – Πομπέο την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Δένδια – Πομπέο την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας Eurokinissi

Αύριο, Δευτέρα, ο νέος υπουργός Εξωτερικών ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ, όπου και θα συζητηθούν τα μέτρα κατά της Τουρκίας. Τετ α τετ με ομολόγους του, μεταξύ των οποίων και ο κύπριος ΥΠΕΞ. Ποιοι στελεχώνουν το ΥΠΕΞ και το γραφείο Δένδια.

Επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον αμερικανό ομόλογό του θα έχει την Τετάρτη ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και έρχεται ως συνέχεια του τηλεφωνήματος του Ντόναλντ Τραμπ στον Κυριάκο Μητσοτάκη- ταξίδι του οποίου, άλλωστε, “ψήνεται” για μετά το καλοκαίρι. Αθήνα και Ουάσιγκτον θέλουν να προωθήσουν περαιτέρω τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ιδίως μετά και τις ενδείξεις ότι η Άγκυρα θα εγκαταστήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

Ο Νίκος Δένδιας θα βρεθεί αύριο, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, όπου θα συζητηθούν και τα μέτρα κατά της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις που επιχειρεί η Άγκυρα στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο υπουργός Εξωτερικών, στο περιθώριο του Συμβουλίου, θα συναντηθεί με ευρωπαίους ομολόγους του, πρωτίστως με τον κύπριο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη.

Εν τω μεταξύ, ο Ν. Δένδιας τοποθέτησε τον  Θεμιστοκλή Δεμίρη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, σε αντικατάσταση του  Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Στη θέση του Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου όρισε τον Κυριάκο Λουκάκη, ενώ για τη θέση του Διευθυντή του γραφείου του φαβορί θεωρείται η πρέσβης μας στην Αίγυπτο κυρία Αγγελέτου, η οποία υπήρξε και διπλωματική του σύμβουλος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία προκαλούν στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας οι πληροφορίες ότι θα συνεδριάσει το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο προκειμένου να ανατραπούν προηγούμενες κρίσεις, με διπλωμάτες να κάνουν λόγο για “ρεβανσισμό”, χωρίς όμως προς το παρόν τουλάχιστον να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για μια τέτοια συνεδρίαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα