ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι εκπροσωπεί η ΝΔ"

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου YOUTUBE

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να συρθεί στην επιλογή ενός προσώπου που με τη διαδρομή του έχει σταθεί απέναντι σε ό,τι εκπροσωπεί ιδεολογικά η ΝΔ των Μητσοτάκη – Σαμαρά" τονίζει η Κουμουνδούρου

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τόσους μήνες ευτέλισε το θεσμό και το πρόσωπο του νυν Προέδρου, αναγκάστηκε να συρθεί στην επιλογή ενός προσώπου που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εμπιστεύθηκε και ανέδειξε, κάνοντάς την την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΣτΕ. Αναγκάστηκε να συρθεί στην επιλογή ενός προσώπου που με τη διαδρομή του έχει σταθεί απέναντι σε ό,τι εκπροσωπεί ιδεολογικά η ΝΔ των Μητσοτάκη – Σαμαρά», τονίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, αιτιολογώντας τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για το «ναι» στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου υπήρξε ομόφωνη, πλην όμως σε κατώτερα στελέχη της Κουμουνδούρου, έστω και λίγα, υπάρχει σύμφωνα με το ρεπορτάζ «γκρίνια» για τη συναίνεση στην πρόταση Μητσοτάκη.

Συνομιλώντας με το news 24/7 τα παραπάνω στελέχη αναφέρουν τα εξής για τα ερωτήματα που τίθενται ως προς τη στήριξη της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας από την αξιωματική αντιπολίτευση:

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:

«Το αντίθετο έγινε. Ο κ. Μητσοτάκης, αφού τόσους μήνες ευτέλισε το θεσμό και το πρόσωπο του νυν Προέδρου, αναγκάστηκε να συρθεί στην επιλογή ενός προσώπου που ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εμπιστεύθηκε και ανέδειξε, κάνοντάς την την πρώτη γυναίκα επικεφαλής του ΣτΕ. Αναγκάστηκε να συρθεί στην επιλογή ενός προσώπου που με τη διαδρομή του έχει σταθεί απέναντι σε ό,τι εκπροσωπεί ιδεολογικά η ΝΔ των Μητσοτάκη - Σαμαρά.

Και το έκανε αυτό για καθαρά επικοινωνιακούς τακτικισμούς, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από το φιάσκο στα εθνικά μας θέματα, τόσο μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ, όσο και στο Λιβυκό και το προσφυγικό.

Η επιλογή που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για το Συμβούλιο της Επικρατείας, επιλογή που τότε δεν ψήφισε η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, τώρα δικαιώνεται έστω και με καθυστέρηση δύο ετών». 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ «ΠΙΡΟΥΕΤΑ», ΑΦΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΣΗ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκε σε καμία απολύτως ονοματολογία, επομένως καμία πιρουέτα δεν έκανε. Η στάση που τήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μία στάση ευθύνης τόσο απέναντι στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και απέναντι στις εθνικές προκλήσεις των τελευταίων μηνών. Καμία πιρουέτα δεν έκανε γιατί εξαρχής αρνήθηκε να μπει στην ονοματολογία που διέρρεε το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης για να απαξιώσει το θεσμό και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τόσους μήνες ο κ. Μητσοτάκης με αλλεπάλληλες πιρουέτες έβαζε τον φιλοκυβερνητικό Τύπο να «ζυγίζει» τον ΣΥΡΙΖΑ στα ονόματα που πραγματικά ήθελε να προτείνει (Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη, Βενιζέλος, Πικραμμένος, ακόμα και Σαμαράς) αλλά εισέπραττε μία σταθερά υπεύθυνη στάση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καμία ονοματολογία και προφανώς καμία συναίνεση σε πρόσωπα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβανόμενος ότι όλες αυτές οι επιλογές του δε θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ευρύτατη πλειοψηφία και ότι όλες εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για διαρροές και καταψηφίσεις από το εσωτερικό της ΝΔ (αφού ο ίδιος πρώτος είχε δώσει το παράδειγμα το 2015) και δεδομένου ότι είχε αποφασίσει πως δε θα στηρίξει ανανέωση της θητείας του κ. Παυλόπουλου, υποχρεώθηκε να απορρίψει όλες τις επιλογές του και να προσέλθει με μία πρόταση την οποία ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν ήδη αναδείξει από το 2018 με την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα πρόσωπο που γνώριζε ότι πληροί τις προϋποθέσεις υπερψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι από το ΚΙΝΑΛ, παρά το πολιτικό παζάρι που είχε στήσει με την κα Γεννηματά εδώ και μήνες, αφού η κα Σακελλαροπούλου δεν πληροί καμία από τις δύο βασικές προϋποθέσεις που είχε θέσει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. Ούτε είναι πολιτικό πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ούτε ήταν παρούσα τα χρόνια της κρίσης στο πολιτικό σκηνικό. Επομένως, εάν κάποιος έκανε πιρουέτα πέραν του ίδιου του κ. Μητσοτάκη που «ζύγισε» πάνω από 20 ονόματα, αυτός είναι η κα Γεννηματά, που ψηφίζει ένα πρόσωπο εκτός του πολιτικού πλαισίου που η ίδια έχει θέσει, μόνο και μόνο για να ξαναγίνει ουρά του κ. Μητσοτάκη».

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ:

«Δεν είναι μόνο ότι δεν τη στήριξε το 2018 για Πρόεδρο του ΣτΕ. Όλη η διαδρομή της κας Σακελλαροπούλου έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τις αρχές, τις αξίες και τελικά τις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. 

Την ώρα που η ΝΔ πλειοδοτεί τόσα χρόνια σε μισαλλοδοξία και λαϊκισμό για το προσφυγικό και καταψήφιζε το νόμο για την ιθαγένεια, η κα Σακελλαροπούλου δεν δίστασε να συνταχθεί ακόμη και με τη μειοψηφία για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια. 

Την ώρα που στελέχη της ΝΔ έκαναν σκοταδιστικό ανένδοτο κατά της συμφωνίας Κράτους Εκκλησίας, αρνούνταν να μπει στο Σύνταγμα η καθιέρωση του πολιτικού όρκου και πλειοδοτούσαν σε γελοιότητα ισχυριζόμενοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα Χριστούγεννα, η κα Σακελλαροπούλου ως ανώτατη δικαστής στήριζε τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους. 

Την ώρα που η ΝΔ καταψήφιζε ένα προς ένα τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση των ατομικών δικαιωμάτων (σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου κλπ) και αρνούνταν να μπει στο Σύνταγμα η κατοχύρωση των δικαιωμάτων αυτών και η απαγόρευση διακρίσεων λόγω φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού καθώς και την πρόταση να μπει στο Σύνταγμα η αρχή «ίση αμοιβή για ίση εργασία» ανεξαρτήτως ηλικιακών διακρίσεων, η κα Σακελλαροπούλου τασσόταν με τη δικαστική κρίση της υπέρ της ενίσχυσης όλων των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την κα Σακελλαροπούλου μετά τα εξαιρετικά δυσμενή σχόλια στον διεθνή Τύπο για τον πολύ μικρό αριθμό γυναικών στην κυβέρνησή του και τις απαντήσεις που είχε δώσει ο ίδιος, ότι δήθεν στην Ελλάδα οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την πολιτική. Άλλωστε από τότε ξεκίνησαν και οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου πως σκέφτεται γυναίκα για ΠτΔ, προφανώς για να ξεπεράσει επικοινωνιακά τις κακές εντυπώσεις. 

Ωραία λοιπόν η επικοινωνία, αλλά η κα Σακελλαροπούλου είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι εκπροσωπεί η ΝΔ. Είναι το αντίθετο της συντήρησης και του σκοταδισμού, είναι μία προοδευτική ανώτατη δικαστικός, της οποίας οι αρχές ταυτίζονται με αυτές που επί του πρακτέου και όχι αόριστα και θεωρητικά, υπηρέτησε και υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ.. Εάν αμφιβάλλετε ρωτήστε για τις θέσεις της τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βορίδη, τον κ. Γεωργιάδη και τα υπόλοιπα εξαπτέρυγα του κ. Μητσοτάκη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: