ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στην πρωτοβουλία Φώφης για την πρώτη κατοικία, ζητά συναντήσεις με το Κίνημα Αλλαγής

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι στην πρωτοβουλία Φώφης για την πρώτη κατοικία, ζητά συναντήσεις με το Κίνημα Αλλαγής
Η Φ.Γεννηματά στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για κοινή πρόταση νόμου με το ΚΙΝΑΛ, αλλά και ότι θα απομονωθεί η κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ανησυχεί πολύ σοβαρά για το πρόβλημα.

Σε μείζον πολιτικό και κοινωνικό θέμα αναδεικνύεται η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η επιστολή της Φώφης Γεννηματά προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναμένεται, υπό προϋποθέσεις, να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων. Η αξιωματική αντιπολίτευση, με δήλωση του αρμόδιου Τομεάρχη Νίκου Παππά, αποδέχτηκε ήδη την πρόταση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ζητήσει και ξεχωριστές συναντήσεις με το Κίνημα Αλλαγής, καθώς εκτιμά ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την κατάθεση κοινής πρότασης νόμου, τουλάχιστον από τα δυο κόμματα.

Η Κουμουνδούρου επικεντρώνει, άλλωστε, στο σημείο εκείνο της επιστολής της Φώφης Γεννηματά, όπου αναφέρεται πως το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, που μπορεί να αποτελέσει πρόταση- νόμου, εκτιμά όμως ότι χρειάζεται να προκύψει πρόταση νόμου που θα αποτελεί αποτέλεσμα διαλόγου όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. «Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη έχουμε κατά καιρούς αναλάβει επιμέρους νομοθετικές πρωτοβουλίες σχετικά με το μείζον αυτό θέμα, που αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ. «Θεωρούμε, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη και απόψεις άλλων κομμάτων, ότι λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του ζητήματος που αφορά σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, είναι επιβεβλημένο μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία να προκύψει ως προϊόν διαλόγου και συναπόφασης όλων των πτερύγων του ελληνικού κοινοβουλίου, με τη συνδρομή και ειδικών επιστημόνων, ώστε να οδηγηθούμε τελικά σε μια βιώσιμη πρόταση που θα αποτρέπει την εκδήλωση άδικων και ακραίων καταστάσεων».

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, βεβαίως, έχει ως πρόθεση η λύση στο πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας να προκύψει από όλα τα κόμματα, κατά το πρότυπο της Διακομματικής για την ψήφο των ομογενών. Η Κουμουνδούρου, ωστόσο, εκτιμά ότι η κυβέρνηση, υπό την πίεση των θεσμών, αλλά και των τραπεζών, δεν θα αντέξει μια λύση που θα προστατεύει έστω και στοιχειωδώς την πρώτη κατοικία και, συνεπώς, θα υπάρξει η εναλλακτική λύση της κατάθεσης κοινής πρότασης και πρωτοβουλίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρωτίστως από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση εργάζεται πυρετωδώς για την κατάθεση ολοκληρωμένου σχεδίου, έχοντας δημιουργήσει και ομάδα με εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ζητώντας με ερώτηση στη Βουλή από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να καταθέσει τα πλήρη στοιχεία των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα